Att sluta oroa sig.

Här kommer 10 olika tips du kan använda dig av när du känner oro över något.

  1. Dra allt till sin spets. Tänk dig att det verkligen skulle  bli så illa som du föreställer dig, vad är det värsta med det i så fall? Kan livet gå vidare? Kommer du att bli skjuten? Hamnar du i fängelse resten av livet?
  2. Acceptera det värsta. Hur kan du göra det bästa av situationen OM det värsta mot alla odds skulle inträffa? Vilka möjligheter skulle öppna sig då?
  3. Agera - eller släpp saken. Identifiera vad du faktiskt kan göra åt saken och åtgärda det. Det som ligger utanför din kontroll är inget du behöver ägna tankar åt.
  4. Sanningstesta din oro. Vet du säkert att det blir så illa som du befarar? Hur vet du det?
  5. Se bakåt. Har du tidigare lyckats hantera en liknande situation som du nu oroar di för? Hur gjorde du då?
  6. Sätt en prislapp på din oro. I nio fall av tio är oron obefogad och nästan aldrig blir verkligheten så illa  som du fruktar. Är det verkligen  värt att slösa energi på att oroa sig för något som inte kommer att hända?
  7. Se in i framtiden. Det som känns jobbigt nu kan du oftast skratta åt senare. Fråga dig själv "Vad betyder det här om tio år?"
  8. Öppna dig för vänner.  Håll inte tankarna för dig själv. Genom att öppet prata om det som oroar dig, lättar du på trycket. och kanske kan du få goda råd från din omgivning.
  9. Erkänn vad du känner. Om du tagit på dig en uppgift som du är orolig för om du skall klara av - tala om det, det brukar sluta med att oron minskar.
  10. Du är inte ensam. Många, många, många andra skulle ha känt precis som du gör just nu.

Fler tips som underlättar livet hittar du på  www.livshandboken.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0