Bokrea!

Här är mina fynd från bokrean!
  • En Otrogen man - Petra Hammesfar
image1286
Lisa Szabo är en berömd författare i Tyskland. Hennes historier handlar om passionerad kärlek och våldsam död. Lisas eget liv med man och dotter är betydligt lugnare. Men att maken Béla är otrogen, det vet hon, och när hon efter en resa anländer hem fyra timmar tidigare än annonserat för att ertappa honom på bar gärning, ligger det en död man i hennes sovrum.
  • En Familjeangelägenhet - Rohinton Mistry
image1287
Vem ska egentligen ta hand om Nariman Vakeel? En släktangelägenhet som verkar näst intill olöslig och hotar att spräcka den sköra sammanhållningen mellan den parsiska storfamiljens två hushåll. Och vem är då tvistens ursprung? En egensinnig 79-årig änkling som lider av Parkinsons sjukdom och tas om hand av sina två vuxna styvbarn. Men borde inte Narimans biologiska dotter ta över ansvaret? Fejden blossar och intrigerna frodas tills en drastisk lösning på problemet uppenbarar sig.
  • Farliga Frestelser - Penny Vincenzi
image1288
Celia Lytton bröt mot alla konventioner när hon som nygift, i seklets början, begärde arbete i maken Olivers bokförlag. Begåvad, modig, viljestark har hon sedan dess i högsta grad bidragit till förlagets stora framgångar. Trots allt hon gått igenom, inte minst en uppslitande kärleksaffär, står hon fortfarande stark och håller samman familjen. Och hon försöker mer eller mindre framgångsrikt lotsa in sina barn i företaget - äldste sonen Giles, tvillingarna Adele och Venetia, och den yngste, älsklingssonen Kit.

  • Mina Döttrars systrar - Barbara Voors
image1289
Efter att ha varit försvunnen i åtta år återfinns Lucy på ett sjukhus i New York. I hopp om att hon ska vakna ur medvetslösheten berättar hennes systrar Annie och Mimmi för henne om sina liv i Stockholm. Annie berättar historien om en duktig men osäker flicka som levt sitt liv som fastfrusen i obestämd väntan på något. När hon en dag finner kärleken och vill adoptera ett barn märker hon att de två önskningarna är oförenliga. Mimmis liv har handlat om olika sätt att fly, både från sig själv och från sin omgivning. Lucy rymmer från en kvävande familj och kanske något ännu värre. Det blir berättelser om att våga ta emot kärleken när den dyker upp i annorlunda skepnad, om skrivandets makt och ansvar, om samhällets osynliga förväntningar och skavande roller samt om ett oväntat lyckligt parhusliv.

Kommentarer
Postat av: Cathrine V-ås

En super bra bok!

2008-03-06 @ 09:02:00
Postat av: Cathrine V-ås

Mina döttrars systrar alltså, de andra böckerna har jag inte läst.

2008-03-06 @ 09:04:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0