Middag till tjejerna


 

Basilikapaj med fetaost och oliver

Ingredienser
Portioner: 8

PAJDEG:
4 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
½ kruka basilika
1 dl färsk, riven parmesanost
½ dl vatten

FYLLNING:
5 tomater
½ kruka basilika
150 g fetaost (grekisk)
1 burk 227 g svarta oliver utan spad
4 ägg
4 dl mjölk
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1-2 vitlöksklyftor


Gör så här
Blanda mjöl, matfett, basilikablad och parmesanost i en matberedare.
Tillsätt vattnet och kör snabbt ihop till en deg.
Låt degen vila kallt ca 30 min.
Tryck ut degen i en låg vid pajform, ca 28 cm i diameter.
Förgrädda pajskalet i 225°C, ca 10 min.


image1772

Skölj och skiva tomaterna.
Hacka basilikan.
 Lägg tomatskivorna i pajskalet.
Strö över basilikan och smula över fetaosten.
 Fördela oliverna över.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar och pressad vitlök.
Häll äggstanningen över fyllningen.
Grädda i 200°C, ca 35 min.

Kommentarer
Postat av: Lena

Mumsfillibaba!!

2008-05-03 @ 08:32:42
Postat av: Marina

Tack för igår.....;/ Vaknade nu....*hmmmm* Inte ens hunden är pigg..?
Hälsa Nils..*stackarn*

2008-05-03 @ 10:52:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0