Penne all arrabbiata!

Detta recept har jag tagit ur Paolo Robertos bok:
Mina fastrars mat!

Tomatsås:

1dl olivolja
3 vitlöksklyftor
2 små torkade chili, hela
400gr krossade tomater

Sardellsmör:

1 liten burk sardeller ( ca 10st)
eller ½ tub sardellpasta
100gr. rumsvarmt smör

500gr penne
salt
3msk finhackad persilja

Den här pastarätten kallas "arga fjädrar" och har ett sting av chili i sej.
Kombinationen chili, tomat, smör och sardeller gör den till kung bland tomatsåser.

* Värm upp olivoljan
i en kastrull. Lägg i vitlöksklyftor och chili och låt dem långsamt bryna under lock.
När vitlöken är ordentligt brynt tas den och chilin upp och kastas.
* Tillsätt krossade tomater, smaka av och salta lite. Låt tomatsåsen puttra under lock i minst 20 minuter.
*Finhacka sardeller och rörihop med det rumsvarma smöret.
*Koka pastan "al dente" i lättsaltat vatten och låt den rinna av i ett durkslag. Blanda nerpastan i kastrullen. Tillsätt sardellsmöret och rör om väl.
* Strö över persilja och servera.
 
Bon Appetit! :O)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0