Gott Nytt Är 2015..!

Idag på årets sista dag har vi varit otroligt lata..!  Hemma i soffan till klockan var....MYCKET....! 
......vid 13;20 tog vi en promenad å en Nyårsjogg...! Sen gick vi på Gruvstugan å tog en Öl..! Nu har vi ätit god middag och jag försöker  underhålla Pelle från att skippa TVsoffan...! 











Åre!

Åkte till Åre idag...för att gå på Systembolaget och för en fika med vänner! Där var hur mycket folk som helst...i Åre! Vi tog en promenad i regnet å halkan och sen fikade vi med Bib Å Jim på Gräddan....varm macka! Träffade även barnens kusiner Frida å Amanda..! Nu är bi tillbaka i stugan och det blir bastu och bira! 
Kram på er alla! 








Den Djupa Gruvans Krog!

Efter en promenad runt byn är vi nu på en After Walk på Den Djupa Gruvans Krog! Här har det hänt saker vill jag lova...! Möbler och inredning är bytt...kandelabrar och myspys så långt ögat når..! Jag är verkligen imponerad och supernöjd!👍 tyvärr nästan inga gäster...men så blir det nog när inte liften är öppen! Detta känns roligt...att dom fixat så fint.....att dom lagt ner jobb på att fixa mysigt och lyckats! Grattis Gruvstugan! 









Vad händer....?

Jag har skrivit flera inlägg som bara försvunnit....puts väck...! Vad händer...? Igår tog vi en lång sovmorgon...softade inne med film å brasa....tog en lång skön promenad runt byn....Pelle byggde om våningssängen från barn till vuxen och det blev jätte bra...ännu en sovplats! I går kväll  var vi på möte i Kall ang. fiber till Kallbygden...vi ska nog gå med så att vi får en uppkoppling värd namnet och lite TVkanaler att välja på...det ska vara kart att använda i september 2015. Idag funderar vi på att åka lite längdskidor i Björnen...det är bara -5 grader idag....men jag fryser som en hund...! Jag har svårt att slappna av i min ledighet....särskilt idag då det är vanlig måndag....något säger mig att jag borde jobba...! Snart slut på året...det känns underligt att året redan gått och ett nytt står på lut..! Men välkommen 2015! 














Husåstugan....!

Efter plock å pack å städ kom vi äntligen iväg till stugan...! Alice pep på som vanligt men inget protestbajs i buren denna gång....tror fasen att det är första gången hon låter bli. Nu är vi på plats och vi eldar i spisarna och fryser trots att det bara är 7-8 grader här mot -17 i stan! Inne har vi ny lyckats få upp tempen till 15 grader ! Katterna har tagit plats framför kaminen i vardagsrummet och Pelle framför kaminen i matrummet...! 







Annandag Jul!

Sovmorgon....skönt! Pelle åkte på jobbet och jag åkte med Lena på Lillänge. Vi köpte med oss fika och åkte å hälsade på Berit...kaffe och räkmacka och gott fikabröd blev det. Karin kom oxå en sväng mellan jobbet och hemresa till Hallen. Nu softa i TVsoffan och rester till middag! 




Juldagen!

En låååång mysmorgon i soffan...! Sen en promenad med Lars och Pelle till Moster på julbuffé...! Jätte 
 mysig eftermiddags kväll med moster å Inge...Anna, Olivia å Hans...! Lars åkte med tåget till Uppsala klockan 17:30. Pelle och jag blev kvar till kl. 23:00....sen tog vi en promenad i natten M...skönt väder! 











Julafton !

Vi hade en härlig dag igår...julafton! Vaknade långsamt och utan stress....åt gröt och skinkmacka till frukost....tog en skön  promenad neg till kyrkogården för att tända ljus för dom i min familj som ligger där...Vi hade med värmande glögg  som drack på plats! Väl hemma så tände vi eld i spisen och jsg fixade ett "litet julbord" till lunch. Emil och Elina kom...och Nils och Marielle..! Tyvärr måste Mariell jobba så hon åkte när bi satte oss framför TVn å Kalle. Mys hela eftermiddagen....julklappsutdelning och en sen middag med Oxfilé och råstektpotatis och stor efterrättsbuffe. Sen spelade vi ett spel som Elina fick i julklapp....och jag fattade ingenting av reglerna men det gick ju på något vis med hjälp av ungdomarna. Vid midnatt åkte söla hem och Lars åkte med kompisar på krogen. Jag diskade och plockade undan...vår diskmaskin har lagomt till jul valt att packa ihop och funkar inte längre. Satt sen en stund och njöt av tystnade....summerade dagen och kom i säng sent! 

God Jul till er alla! 






Å Tilda var med...! 


...å jag fick en Selfie - stick....! 

....detta spel som jag aldrig fattade...! 



Så var det gjort...

....två hårda arbetspass och mu är jag ledig i 14 dagar! 
Jäklar i min låda vad vi har haft mycket att görs på jobbet...! Kul och bra men skitjobbigt...! Igår var Oelle ock jag på stan å handlade de sista klapparna,..avslutade med mat och öl på Sir Winston ( det var tyvärr fullt på Dalhwinnie...!) sen tog vi en promenad hem...! I kväll har jag dukat julbordet...slagit in julklappar och nu ser  vi på Uppesittarkväll och spelar Bingolotto....och väntar på Lars som jobbar till 22:00...








4: advent..!

Idag har vi tagit en lång skön promenad...Härligt väder! På efteiddagen har vi bakat kakor och klätt granen...dvs..Pelle och Lars har bakat och jag har klätt granen. Nu har vi kat middag...potatis, kalvsylta å rödbetssallad. Nu gäller det att ladda inför två intensiva dagar på KAPAB...måste räkna löner i morgonbitti ...! På eftermiddagen i morgon ska vi fixa de sista klapparna och sen ta en julöl på Dalhwinnie..! Inte många klappa kvar att fixa..Lars har varit svårast i år...! 
Pelle har jag oxå kvar..en jag vet vad jag ska köpa! 









Julfest!

Nu är årets julfest över...! Det kom massor med vänner igår. Vi blev nog närmare 35 st..! Alla hade trevligt vad jag kunde se...! Vi åt Janssons Frestelse och skinkstutar och sköljde ner allt med öl och vin....julgröt till vickning..! Idag ska vi baka kakor....Pelle och jag tar en promenad till affären och sen blir det en eftermiddag med småkaksbak och adventsmys. 
Önskar er alla en skön 4:e advent! 




Trött....!

Igår glömde jag blogga...tröttmössa..! Vi var i alla fall ut och käkade med jobbet...på Dalhwinnie...mycket gott å jätte trevligt! I kväll har jag varit på katthemmet efter en lång dag på KAPAB...! Från det ena till det andra....! Tjoho så har ännu en vecka sprungit ifrån mej! I morgonkväll ska jag laga mat inför lördagens Julfest....och på söndag ska det bakas....! Nu ska det sovas....! 





.....känslan av....

....när man varit på tjejmiddag och tror att man kommit undan middagsstöket......! 😳






All in ....

Denna veckan ska allt bli klart....samtidigt som jag inte har nån ledig tid att fixa allt på...Men jag litar på min magkännsla att allt blir bra...att jag hinner...att det blir jul på något vis i alla fall...även om jag inte hinner som jag tänkt..! Ikväll efter jobbet har vi handlat julklappar....skönt att det blir klart lite å lite...! I morgon MÅSTE jag skicka klapparna till Uppsala...om dom ska komma fram i tid! Tjejmiddag i morgon kväll då....KAPAB fest på onsdag...å nattklubben på torsdag...! All in...! 




3:e Advent...!

Vaknade tidigt...softa i soffan med film. Pelle gick på jobbet och jag satte fart med julpysslandet...städade ur vitrinskåpen ovh diskade alla glasen. Sen tog  jag en promenad ner på Lillänge...handlade och släpade hem två kassar..! Skönt med en promenad men tungt med matkassar! På eftermiddagen har vi gjort julgodis och bakat pepparkakor med grabbarna...sen åt vi julgröt å skinkmacka..! En mysig söndag! ❤️







Luciasången på Jamska!




Lucia!

Startade dagen tidigt med Luvia på TVn. Pelle for på jobbet och jag tog ett arbetspass i det förfallna hemmet...en redigt stor tvätthög och lite stryka örngott..! Sem tog jag en promenad ner på Lillänge...klart å kallt ute! Ikväll bar det Julfest med Pantertanterna från Körfältet. Vi startade med lite glöggmingel ute i det fria...nere bi Storsjöns strand / Mimnesgärdet. Det blev hur mysigt som helst! Sem blev det paj och vin hemma hos en av tanterna dm bor precis ovanför Willys..! Bo har käkat gott...druckit vin och nytt julklappar...helt otroligt vad fina saker man kan köpa gör en 50 lapp...! Fick åka bil hem med Ansis dotter och det var skönt! Nu dax att hoppa i mer i sängen...i morgon mera julstök! 





After Work!

I kväll ska vi träffas på Jazzköket och ta en julöl å byta julklappar...jag åkte med Emil ner på stan och är ute i tid..! Har växlat pengar på Forex och provat parfym på Åhléns...Nu sitter jag på Dahlwinnie och tar en öl...har fått ännu en Julklapp av ägarna...( Tack Annelie..!)
Nu väntar  in dom andra....å Lucia!  Kram till er alla å trevlig helg! 



Katthemmet!

Åkte till Katthemmet efter jobbet för några timmars jobb! Det är mysigt att pyssla på där! 








Julkonsert å julöl!

Det är mycket man ska hinna dessa dagar förutom att jobba! Igår kväll var Pelle och jag på Desibells Julkonset i Stora Kyrkan. Det var mycket vackert och stämningsfullt. Ikväll var det meningen att jag skulle dricka en julöl med Biggan...men det blev inställt. I morgon kväll ska jag göra några timmar på Katthemmet...Det är alltid kul! På fredag kväll ska jag ut med Marina, Carina, Lena å Karin...Vi ska på Jazzköket...ta en julöl...käka något å byta julklappar. Det blir skoj att träffas..! På lördag kväll ska jag ut med Pantertanterna från Körfältet...vi ska dricka glögg nere vid Minnesgärdet och sen gå hem till nån å käka. På söndag kommer grabbarna hem för då ska vi   baka ka pepparkakor och göra julgodis....och käka julgröt till middag. På Tisdag nästa veckade det Tjejmiddag hos Lena...och på torsdag nästa vecka ska vi ut och käka med jobbet...! Avslutar nästa vecka med Årets Julfest hemma på Kallkällvägen 12....Och därimellan ska jag fixa färdigt julklappar...baka...laga mat å städa...! 
"Jul...Jul...strålande Jul! 😜 " Det låter värre än vad det är...jag gillar att träffa folk...jag gillar min julfest...! Jag gillar att pynta...jag gillar julen skarpt! Önskar bara stt jag slapp jobba så många timmar bara...! 





Hej å hå...!

Så var det en ny vecka på G..! Jag hinner bara jobba å sova..! Skönt stt vara i stugan även om det inte blev något gjort på hela helgen. Jag försöket att inte stressa fram julfriden....men det är svårt..! Jag får smått panik många gånger och undrar hur jag ska hinna allt....och ändå är det ju ingen som förväntar sig stordåd!

Nils och Marielle kom och överraskade oss i stugan på lördagkväll....Kuuul! 



Husåstugan!

Sovmorgon idag....julfilmer å kaffe på förmiddagen. Bara slappa å mysa! Lars följde med oss upp igår oxå mysigt. Vi har varit en sväng till Duved idag....hämtade ett kylskåp vi köpt som ska till köket i Lit. På vägen hem stannade vi och fikade på Copper Hill....mysigt! Nu blir det lite glögg och ännu en julfilm....sen bastubad och en god middag! 





Frissan!

Ikväll har jag varit hos min frissa Carina och fixat håret...äntligen! Det blev i vanlig ordning jätte bra...så nöjd! I morgon eftermiddag åker vi till Huså....Lars ska med...och så katterna...! Kul att Lars ska följa Men jobbigt med katterna i bilen...men det måste ju gå..! Det är Alice som bråkar mest! Undrar vad det blir för väder till fjälls i helgen...? Det blir som det blir...! 


Så här blev i alla fall jag! 








Skynda å fynda....!

Jobba jobba å jobba...! Å sen iväg och hämta saker jag fyndat på FB....fina ljushållare i glas bland annat! Och så lite julklappar....talar jag inte om vad det är..! Fixade god middag från Linas Matkasse...! 
I morgon är det redan torsdag...och jag ska till frissan..Som jag längtat efter det....ska bli sååå skönt! I helgen Ikväll vilar jag min trötta lekamen i TVsoffan! 




Glömmer allt....!

Jag hinner ute med...glömmer allt å tiden vara går! Jobbet tar musten ur mej....jag orkar bara jobba å inget annat! I morgon har jag en leverans till Finland...300 sågblad som skall packas och märkas och skickas och spm måste komma iväg i morgon...! Och så har vi ju detta med julklapparna....som jsg planerat så väl men inte får till..! Det blir jul ändå...jag vet! Försöker att inte stressa men det är svårt är man vill så mycket! Ont i lederna har jsg oxå....får skylla mig själv säger Lars eftersom jag inte äter omega 3 och inte tränar....! 😳
Så det så...! 





RSS 2.0