Godis e gott!

Gick hem lite tidigare från jobbet....nu ett glas å lite vila innan kvällens festligheter! Godis e gott...!


Valborgsmässoafton!

Efter ett pass på jobbet....veckansmatkasse....middagsfixoch dammsugning somnade jag som en klubbad i soffan igår kväll! Fick feber under natten och hår går idag på Alvedon. Grattis till mej då...jag som ska på fest å allt ikväll! Lars väckte mig i morse med paket och skönsång på sängkanten! Jag fick en fin kniv och en Wokpanna av honom! Kusin Anna hade skickat LCHF brödmix...ska bli kul att testa! Skönt att det är någon i familjen som kommer ihåg en när man fyller år! ;0 Jag är som sagt på kontoret trots feber... det måste ju gå när nu Nils är ledig! Ikväll har min forna klasskamrat Helena bjudit in till fest i pappas hus i Torvalla...det ska verkligen bli skoj! Hoppas man håller sig på bena hela dagen bara! Önskar er alla en skön Valborg!


Planerar....

.....två arbetsdagar och en sista april som jag inte har kontroll över!
För jag är bortbjuden sista april...ska på kalas! Min vän Helena C som bor å arbetar i Rom, kommer hem och ordnar fest sista april...jätte kul blir det! I Erikslund har vi majbrasa på fotbollsplanen med brasa kl 20:00! Men som sagt....jag är inte på plats! Men först två arbetsdagar ensam på kontoret....Nils är fortfarande på resande fot och jag får kämpa på för mig själv! Idag har jag krattat löv...fikat med Lena....spelat kort å fikat med Berit...lagat god middag...softat med Pelle...gosat med katter...Och nu blir det Filmtajm!


Sköna söndag!

Vaknar långsamt med frukost och TV! Solen skiner ute men det är kallt....jag undrar om luften ska hinna bli varm idag!? Vi ska kratta gräsmattan idag.... helt otroligt att kunna fixa det innan sista april! Sen ska jag träffa Lena för en promenad och ett besök hos Berit. Hoppas du oxå får en skön söndag!


Man hinner det man hinner....

Vi har nog stökat på här hemma sedan kl. 10 i morse...inte många minuters vila! Tog en paus mitt på dagen och gjorde ärenden på Lillänge...en fika blev det oxå...med mannen på Coop! Har städat verandan och grillat på eftermiddagen! Vi satt kvar länge vid bordet..det gillar jag! Långa å många samtal om både det ena och det andra...så jäkla trivsamt! Väl uppe vid TVn så avtar energin och Pelle somnar...inget ont i det..jag brukar oxå slå igen ögonen när TVn kommer på! I morgon ska jag kratta gräsmattan och träffa bästa Lena!


Helgprojekt!

Åh så skönt att vara ledig... så skönt med helg! Men oxå en hel del att fixa med! Förutom det vanliga fixande med disk å tvätt så ska jag planera Lars 20-års fest lite mer i detalj...fixa ordning gästrummet som för tillfället fungerar som lager för Lars möbler. Syrran med familj kommer ju upp om två veckor och då måste vi få plats ju. Bädda rent i sängarna står oxå på agendan och en promenad i den soliga men kalla våren! Kratta på gården och sopa garageuppfarten vore oxå bra att hinna med....äta god mat å dricka lite vin! Vad ska du hitta på denna lördag då?


Fredagsmys!

Jobba jobba jobba...var trött redan när jag klev upp i morse! Gick till jobbet x 30 min....gick en sväng på lunchen x 30 min...gick hem från jobbet x 30min. Det blev gott om promenader idag trots tröttheten i kropp å knopp! Softade på verandan efter jobbet...för första gången denna vår. Jätte mysigt... en stund å sen kallt! Vi grillade till middag...! Nu ser vi på Lets Dance och lapar Espresso...och så lite rött vin slinker ner! Önskar er all en härlig kväll!


Trött å slut...

Jag känner mig trött å slut...belutade mig idag för att INTE åka till Stockholm på Olivias konfirmation...har varken tid eller råd!. Men tråkigt är det att det blev det valet..men jag var tvungen! Åkte till moster Maggan på lunchen och lämnade ett paket till Oliva som moster ska ta med sig i kväll när hon och Inge åker! Jag skjutsade även ner dem till stationen när det var dax att åka! Ikväll har jag lagat mat och funderar över Lars 20 års fest som är om två veckor! Nu dör jag nog framför TVn!


....och så en bild....

...till förra inlägget!


Offerdals Spelmanslag.....

....och Åskören var på plats ikväll! Inte så vanligt att jag lyssnar på sån musik men det var jätte roligt och bra på alla vis...till och med fika ingick i biljetten...och trevligt sällskap! Kul att hitta på något annat en vanlig onsdagskväll!


Jag hinner inte med....

Det är svårt att hinna med när Nils är borta! Lätt att bli stressad å glömma viktiga saker! Men nu är det inte allt kvar....torsdag å fredag denna veckan och måndag å tisdag nästa vecka! Ikväll är jag bjuden på vårkonsert i Ås församlingsgård....det är min svärmor Ruth som bjudit med mig! Men först fixa middag till katter...ungar å gubbe!


MagKänsla.nu....

Jag vann en bok som Birgitta Werner från Östersund har skrivit. Den handlar om att hitta tillbaka till sin magkänsla och låta den styra livet....inte rädsla och annat som får oss på villovägar.
"Hitta magkänslan...Ta ett djupt andetag...ända ner i magen...ta ett till och ta med din fråga. Du kan inte hitta på en fråga för att testa...det fungerar naturligtvis inte, för det är en typ av lögn. Känns magen lätt? JA! Känns magen knuten eller gör ont? NEJ! Känns ingenting? AVVAKTA!"
Spännande!


Hej å hå....

.....min ludna tå! Denna dagen....ett liv! Lite sliten idag efter en intensiv dag vid dator å telefon! Kul att det ringer mycket....att det ser ut som om marknaden lossnar lite. Vi behöver omsätta mer än vi gör idag! Har pratat med Nils och måndag å tisdag har gått bra...möten med nya kunder! I morgon och torsdag å fredag har han bokat kundbesök. Heja Nils! Nu ska jag till med middagen...idag bjuder veckans matkasse på Röd currygryta med pasta....får hoppa pastan jag då å käka broccoli! I morgon är det redan onsdag hörrni! 😊


En välfylld måndag!

Är ensam på kontoret denna veckan då Nils reser!
Det ringer en hel del men jag hinner med ganska bra....
ska ju skriva order mellan samtalen oxå.
På lunchen måste jag iväg och handla till kvällens årsmöte....
Erikslunds Gårdsägarförening träffas ikväll...
det blir sallad å paj å vin som vanligt!
Jag borde hämta veckans matkasse oxå vid 16 idag...
men det tror jag nån annan får göra!
Morsning korsning...vi ses vid solnedgången!
 

Sköna söndag!

Jag struntade i att städa idag....åkte på fikaturné' med bästa Lena! Vi hamnade på Stocke Titt där vi åt en fantastisk räkmacka! Efter fikat gjorde vi Dollarstore och sen fick Berit Brode'n ett besök. Nu puttrar En gryta med Sjömansbiff på spisen och söndagskvällen smyger sig på!


Fest!

Det var en härlig middag hos Lena igår.God mat och mycket prat! Lite seg idag då...! Ska fortsätta att städa idag....eller inte! Ska ta en fika med Lena oxå....låter roligare än att städa! Solen skiner på oss idag med....men det blåser kallt! Vi har faktiskt 9+ idag....men som sagt det blåser!


Städar!

Idag är det röja å städa som gäller! Men det är svårt att ta sig till städningen eftersom det tar sån evinnerlig tid att röja! Det är prylar överallt....! Har varit på återvinningen med massor med skit. Men bra blir det ju....när det blir klart! Inte blir det klart idag i alla fall...! Nu ska vi göra oss i ordning för att åka till bästa Lena som bjuder på middag och fest ikväll....det ska bli skoj! Jag tappar upp ett bad och smuttar på ett glas Rose'....Härligt med lördag!


Godmorgon fredag!

Jag försov mej i morse och var tvungen att ta bilen!
Inte kul att sova för länge...men det händer som tur är inte så ofta.
 
Det är lugnt på telefonen än så länge....
brukar vara lugnt på fredagarna!
 
Jag längtar redan hem till god mat...
ett glas vin och TVsoffan!
 
Önskar dej en bra fredag och en trevlig helg!
 
 
 

Hej å hå.....

....min ludna tå! Äntligen fungerar detta som det ska! Det här med bloggen menar jag...! Idag har allt gått i ett flygande fläng....Nils är ledig och jag jobbar själv på kontoret! Det har ringt jäklar i min låda....kul men jobbigt! Och nu blir jag själv hela nästa vecka oxå. Men det är bara att spotta i nävarna å köra järnet! Vi blir hemma i helgen....hade tänkt åka på konfirmation i Stockholm i helgen...men orkar faktiskt inte ta mej iväg! Jag vill oftast så mycket mer än jag orkar! Pelle ska städa garaget och jag ska städa huset! På lördag är vi bjudna på middag hos en god vän som fyller år... det blir trevligt! Puss å kläm!


Struliga blogg!

Jag fattar inte varför bloggen strular...
det går ju inte att göra inlägg från varken telefon eller läsplatta.
Eller så är det mina appar det är fel på.
Inläggen kommer in som dom behagar eller inte alls...
och på läsplattan har jag ett opublicerat inlägg
som liksom fastnat i redigeringsläget!
 
Solen skiner på oss i dag oxå och det känns bra...
.....att våren är här!
Men jag är trött och sliten och önskar mig mer energi...
mera sömn å ett lugnare liv!
 
 
 

Utflykter.....

Lite utflykter blir det ikväll...tittat på hus i Nälden och sen åka till Svenstavik med kälkar som ska på Zink. Skickar massor med sms för att kunna bestämma datum för nästa tjejmiddag....vi är 4 st och vi har stora problem att få till tider att träffas på!....spännande!

 


Soliga tisdag!

En sån fantastisk dag vi har idag....solen skiner från en blå himmel
och det kommer att bli varmt fram på dagen!
Vi ska titta på hus idag efter jobbet....
men jag tror inte så mycket på det.
Tror inte att jag blir kär i den platsen och flyttar...nooope!
 
Nu gruvar jag mej lite inför nästa vecka
då jag kommer att vara ensam på kontoret....
Nils ska på resa igen!
Träffa leverantörer och nya kunder...ett måste...det blir bra!
 
Nu är det bara en månad tills vi åker till Marmaris i Turkiet....
det ska bli så skönt att komma iväg...vila...bara vara!
Jag längtar!
 
Cettia Beach Resort Marmaris!
 

Första vårregnet!

Idag regnar det....och inte bara lite heller!
Första gången på denna sidan nyår som vi har regn!
Det är bra med lite regn som går hårt åt på snön!
 
Idag har jag varit på massage på lunchen
och det är helt otroligt vad mycket piggare jag blir när jag varit där....
raskare och snabbare i steget.
Men jag fuskar med min stretching och det är inte bra...
märks på en gång att jag fuskat!
 
Idag är det en sån där dag då jag inte har tid att jobba egentligen....
massage på lunchen....hämta veckans matkasse....
och så har jag handlat på facebook
och ska hämta det efter kl. 16....men före kl.18
för då ska jag på tjejmiddag hos Karin!
Tänk att det alltid ska köra ihop sej....
eller så är det jag som är dålig att planera!
 
Nu får vi väl se om detta inlägg funkar.....
har varit lite si och så med blogg.se i helgen....
mycket svårt att få några inlägg gjorda....för att inte säga omöjligt!
 

Äntligen...

.....kommer jag in på min blogg! Uppkopplingen i stugan suget Big Time! Nu är vi i alla fall hemma efter en skön helg i stugan! Vädret igår var så sär så det blev ingen skidtur på fjället....vi tog en promenad runt byn och hamnade på Gruvstugan där vi tog en öl. Sen gick vi hem och grillade korv till lunch! Pelle eldade upp i bastun så det blev en skön bastu före maten. På kvällen god mat och soffhäng...lite tv och sen tidigt i säng.idag har vi städat indan och tömt kyl å frys....det lär ju dröja ett tag innan vi åker upp igen. Har en hel del att stöka med här hemma under april och maj! Ikväll har vi ätit middag med Emil och Elina.....Lars hade annat för sig! Nu blir det en TV kväll....och jag kommer bergis att somna i soffan!


Sköna fredag!

Lade mig i bra tid....i alla fall inte så långt efter midnatt!
Vaknadev ganska pigg får jag lov att säga....
och tog en promenad till kontoret.
En solig men kall morgon har vi här....
ljuvligt med en promenad!
 
Idag måste jag på stan och fixa till mina terminalglasögon
som gick sönder igår....ser ju ingenting utan
och med läsglasögon får jag ju hänga över skrivbordet
som den närsynta bofinken Knut!
 
Efter denna jobbfredag så åker vi till stugan Pelle och jag...
en sista gång denna vinter.
Ska åka lite längd....basta...plocka bort påsken
och om jag orkar ska jag riva ut heltäckningsmattan i vårt sovrum.
Jag har redan köpt färg och nya tapeter dit....
men det ska jag fixa med några dagar på min semester.
Nya gardiner har jag oxå köpt
och så vill jag måla sängen vit...å taket å golvet ska oxå bli vitt.
Men allt detta hinnar jag ju inte i helgen....
om inte Pelle hjälper mig vill säga...
å det tror jag inte han vill!
 
Kram på er alla där ute å trevlig helg!
 
 

Middags fix!

Nu har jag hunnit hem... gick på två hjul och ett dörrhandtag! Jag är alltid stressad! Jobbade till klockan 18....hem och fixade middag, idag blev det schnitzel och potatismos! Lars meddelade mitt i att han INTE skulle äta hemma( han hade en middags date!) men att han gärna tig en låda...?! Pelle jobbar...men vill ju ha en låda till i morgon! Emil och jag käkade och det blev tre lådor till o morgon...jag blev i vanlig ordning utan! Nu ska disken plockas...! Jag har hållit på att fixa med middagar sedan jag var 12 år...det blir några år..närmare bestämt snart i 44år ...inte underligt att man ledsnar ibland! Men idag blev det gott och var roligt...jag panerade schnitzeln i mandelmjöl istället för vetemjöl och potatismoset var så klart "hemma gjord!" Nu jag ta en promenad runt Erikslund och dela ut en kallelse till Årsmöte! Önskar er en trevlig kväll!


Det rullar på....

Hej å hå vad tiden går....redan torsdag! Igår var jag på middag hos Lena och sen tog vi en promenad! När jag kom hem var det fest här hemma... Emil med polare grillade och skulle sedan ut på krogen!. Lagom kul tyckte jag då...! Idag är en ny dag... mera sol... ser ut att bli en kanondag! Jag snorar lätt... hoppas att det inte blir mer än så! Måste fixa till styrelsemöten idag... ett till KAPAB och ett till Erikslunds Gårdsägsrförening.....MÅSTE fixa det IDAG!! Godmorgon till er alla denna tidiga torsdag!


Lång dags färd mot natt....!

Lika trött idag...grinig å trött!
Bara att skärpa till sej!
Tänka goda tankar och programera om!
 
"Dagens kaffesump säger....
 
Du är fri...
 
.....att älska Dig själv även om du blev lämnad, övergiven, bedragen...
......att bli framgångsrik, även om det inte gick vägen förra gången
.......att göra det Du önskar även om sorger kanske kommer sen
......att tjäna massor av pengar även om det väcker avund
 
För Du har rätten till Din plats i universum och andra människors kränkningar, svek och illvilja är ALDRIG Ditt problem utan deras egna
 
Så var FRI och lycklig nu! och allt annat faller bort och nya vägar skapas!
 
Köp gärna min bok om MagKänsla ... den ger många tips och insikter"
 
 
(Birgitta Werner)
 
 
 
 

Nya fynd!

Kolla in dessa fina tallrikar som jag fyndat på Facebook! Jag gillar dem skarpt....vad tycker du om fyndet!


En trög start på veckan....!

Jag känner mig slut i luvan idag...trögare än trög!
Det är full fart här på jobbet men jag är så seg...
allt tar hundra år att fixa!
 
Stressad över styrelsemöten och årsmöten är jag....
som alltid denna tid på året.
Annars är det väl som en vanlig måndag med veckans matkasse och sånt å de!
 
Måste ringa återbud till tandläkaren...igen!
Har inte tid att gå i morgon och får nu flytta tiden för tredje gången!
 
Hepp hepp...nu kör vi en eftermiddag till!
 

Kusinträff!

En fantastisk dag igår! Vi åt lunch med Anna i Stockholm och sen hade vi tjejfest hos Elisabeth på kvällen....underbar god mat...mycket vin och givande samtal. Det blev till och med dna på kvällen!


Uppsala!

Nu är vi på plats hos syrran....resan ner gick bra! Gubbarna har redan åkt iväg på äventyr....dom ska åka Eckerölinjen idag..."tura" som man sa på 70-talet! Maggan och jag ska ta oss till Stockholm på kusinträff....det ska bli skoj. Ska träffa Anna för en lunch mitt på dagen! En rolig dag väntar!


TGIF!

Idag är jag verkligen glad över att det är fredag...
jag ska åka till syrran! :O)
OCH solen strålar från en blå himmel! 
Visserligen såg jag på hennes blogg att hon är sur idag....
....på Telia...men det får vi väl ändra på!
Pelle ska oxå med....å leka med Jonny lite i helgen!
Maggan ochj jag ska på kusinträff i Stockholm på lördag
och det ska bli jätte kul!
 
Men först som sagt en jobbardag
med allt vad det innerbär...papper...siffror och ett möte so far!
På lunchen måste jag uträtta lite ärenden...
och leta min nya solglasögon....
- hur svårt kan det vara att hålla reda på ett par glasögon!?
 
Önskar dej en bra fredag och en skön helg!
 

Tillbaka i vardagen.....

........med buller å bång!
Ingen mjukstart här inte...ingen inskolning!
Kör gärnet idag med allt som blivit liggand...
all post...alla betralningar - hela mitt skrivbort svämmar över!
 
Jag sov dåligt i natt eftersom Saxon inte kom hem igår kväll...
och då blir jag orolig!
Han kom dock hem i morse vid 7!! <3
 
I eftermiddag ska jag hämta en sänggavel till vår säng
 som jag köpt begagnat...
den ska hämtas i Tandsbyn vid 16...Emil ska hjälpa mej!
 
Hoppas att den passar bara....!?
 

Go tur....!

Det fick vi idag...en go tur tillbaka till Ljungdalen! Det var soligt största delen av sträckan och vi hade solen i ryggen och utför! Vi kunde till och med stanna och äta vår matsäck och det tog bara 2 timmar och 30 min..... jämfört med gårdagens 4 timmar var det idag "a piece of a cake" att åka samma sträcka! En härlig tur!
Här kommer lite bilder som Karin och jag har tagit.....hunden med hundförare var våra rumskamrater!


Stormen.....!

Från Kläppens parkering i Ljungdalen till Helags är det 13 km! Det var tufft igår hitt upp...eftersom det stormade och blåste hård motvind hela sträckan! Det tog 4 timmar att gå! Väl framme fick vi varm bastu...god middag och ett glas vin...och tidigt i säng! Nu har vi ätit frukost och gjort lunchpaket och om en stund ska vi ta oss tillbaka till bilen...lika hårt väder idag men med stormen i ryggen och liiite utför ska det väl vara lättare idag!


Helags!

Uppe med tuppen idag....för att komma iväg till Myrviken där jag ska möta Karin! Idag ska vi gå på skidor till Helags! Men när jag kommer ut på parkeringen så är jag inparkerad....ska flytta på Emils bil....som inte startar....Så nu står jag här....och vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Har satt bägge bilarna på motorvärmare nu...får se om det hjälper. Så jäkla typiskt när jag ska göra något....skiiit oxå! Och Pelle är på jobbet och Resten av familjen sover!


Grattis Saxon!

Idag fyller "lillgubben" 3 år.....Stort Grattis till goaste katten ever! <3


Ännu en bra dag...!

Vi packade ihop och åkte hem tidigt idag...fint väder men vi hade bokat tid för visning av ett hus i Bomsund...Stugun kl.12. Ett hus från början av 1900-talet... fint renoverat och STORT garage... men så jäkla långt att åka! Det blir ca 45 min x 2 varje dag...orka..?!??! Nej...inte jag! Efter husvisning hämtade jag trötta slutfestande ungdomar....bjöd Nils & Knut på middag! Kul att vi hann med att träffa systersonen innan hans hemfärd till Uppsala ! Det blev en trevlig middag med mycket prat om ditt å datt... både allvar och skratt! <3 Nu ska jag packa ryggan inför morgondagens skidtur. Jag och Karin ska gå på skidor från Ljungdaken till Helags....sova över där och gå tillbaka på onsdag! Detta ser jag verkligen fram emot! Ska bli jätte kul! Hoppas så klart på fint väder!


RSS 2.0