Gott Nytt År!

 Vi firar i stugan ikväll...med god mat å skumpa. Det blir bra det med! Åker till Copperhill för en nyårsfika mitt på dagen....som vanligt lugnt å stilla! 
Jag önskar alla läsare ett Gott Nytt 2014!



Bord duka dej...!

...och så blev vårt Nyårsbord! 



Svårt med uppkopplingen...

Här är det trögt och svårt att komma it på nätet...! Jag skriver inlägg på inlägg som inte kommer in...bara försvinner...! Antingen är det skit med blogg.se eller så är det Telias som har problem...jag blir tokig! Vi bara myser på här i stugan....Pelle har åkt skoter men jag har knappt kommit ur pyjamasen ännu...lungt å skönt med andra ord! 



Tack Knut!

Jag sitter i Husåstugan och min telefon låser sig...är tvungen att starta om! Gör det och kommer försent på att jag inte kan min pinkod...Pelle kan den inte....Lars orkar inte leta....Nils kommer inte ihåg den...men 
Knut kom i håg...!
Love him!!'❤️




Gudfadern....

....all in! 
Vi ser alla filmer vi kan ikväll å resten i morgon! 





Gruvstugan i Huså!

Vi tog en promenad runt byn på eftermiddagen...gick in på Gruvstugan för én öl! Inte mycket folk...nya som arrenderar....dämpad belysning på halva lokalen....brasa å ljus! En hel del har blivit bättre men en del kvar att göra...! Träffade nya arrendatorn Marcus....han som skrev på min blogg jamtlandspower....han svarade på ett inlägg från den 1 januari där jag kritiserade Gruvstugan för stt missa lulllull å myspys...han lovade mig bättring och bättre har det blivit. Trevligt stt prata med en som varit på min blogg! Vi provade att boks bord till nyårsafton...men det är nog ganska kört...dom har satt stopp vid 110 personer...igår var det! Vi har satt oss på väntelista men vet inte om det är nån ide att gå dit om dom ska ha 110 sittande personer!!! Vi kanske blir hemma ändå....med maten och går dit på eftersläpp! Nu blir det bastu och öl! 










Stugmys å film!

Vi sov länge idag....till klockan var över 9! Sen har vi bara lufsat runt i stugan...sett på film och käkat frukost! Det blir en promenad sedan ...ett besök på Gruvstugan för en öl och då ska vi beställa Supe' biljetter där till nyårsafton. Det blir bara Pelle och jag...och ev. Lena + Zack så vi går på Gruvstugan...firar och käkar! Det såg ut att vara bra mat och rimligt pris. Vad gör du på Nyårsafton då?





Mot Huså!

Nu åker vi till Huså för att fira Nyår! Det är plusgrader, tö och slask. Det kändes inte bra att lämna Lars å katterna hemma själva...men det är nog mera mitt kontrollbehov än att dom verkligen behöver mig. Jag tror att det är Lars resa till USA som spökar...han ska ju snart åka och det känns som var minut vi kan vara tillsammans är viktig...men som sagt den känslan är min! Han kommer att få så kul och en otrolig upplevelse och jag får leva med min längtan efter yngsta sonen....! Nu kommer han ju hem på sommarlov redan i maj...men ändå...han kommer att fattas mej! 



Fredagsmys!




Friends for ever!

Lena å jag har varit vänner i 50 år och bästisar i 43...minst! Det är bra jobbat tycker jag! ❤️ Å det är sååå märkligt...eftersom vi just fyllt 27 år....! 😉




Revybiljetter!

Nu har vi beställt biljetter för att gå och se Östersunds Revyn....söndagen den 12 ska vi gå med vänner...vi har valt suppe'biljetter så det blir god mat innan Revyn. Lika kul varje år att se på ....tycker jag! 





En vanlig fredag!

Vardag men ledig! Uppsalagänget åker hem idag.....Pelle och jag ska åka till stugan....men det blir i morgon! Jag måste en sväng på jobbet idag...men bara en sväng! Ska försöka att träffa Lena en sväng ikväll oxå...vi har inte träffats på hela julhelgen! Men än så länge bara mys i soffan å nybryggt kaffe! 



Partypinglor!

Det blev en liten pubrunda igår....Startade på Bishop Arms ett helt gäng...Pelle och Jonny åkte hem till en polare men vi Partypinglor fortsatte till Brunkullan...sen gick vi vidare till Capain Cook och avslutade på Jane Doe. En fantastiskt trevlig kväll! Tack alla inblandade! 









Fin Julklapp!

Jag fick en fin julklapp från oväntat håll...! Tack för den Dalwhinnie! ❤️




Juldagen...

Idag har det varit lugna gatan här hemma....goda samtal och en halkig promenad....en julöl och en macka med kalvsylta till lunch! Ikväll ska vi på Bishop Arms och käka och dricka öl....vi finns  där från klockan 6! Tack alla för fina julklappar! 



God Jul!

Dagen har förflutit lugnt å stilla...mysfika från morgonen....ett besök på graven i snöstorm....glögg å pepparkakor...Kalle å hans vänner...Julbord å paltkoma....julklappsutdelning å julmust...Karl Bertil Jonssons jul....Ostbrickan å vin....God Jul alla vänner...i morgon är en annan dag! 










Dan före dan...

Efter en fantastisk Julfest igår var jag ändå uppe vid 7...! Lite TV å frukost...lite jobb och så en sväng på stan...handla det sista..,läka lunch och ta en öl...köa i en groteskt lång kö på bolaget...handla mer mat på Odenhallen. Sen hem och stöka med mat...Maggan å Jonny fixade dagens middag...Tack för det! Jag har gjort Chili glaserade revbensspjäll och köttbullar till i morgon...Maggan fixar skinka och lite annat smått å gott! Nu 
 spelar övriga familjen Bingolotto å Maggan och jag fortsätter att fixa ned morgondagens 
Julbord...Tack kära syster för all hjälp!









Julfest!

Idag är det dax...idag l.15:00 går årets Julfest av stapeln! Det är ca 40 st som sagt att d dyker upp...nytt rekord! Hoppas bara att inte alla dyker upp samma tid! Syster med familj från Uppsala kommer....julen startar sååå myyysigt! 




Sista rycket...!

Idag ska allt ske...allt som inte är klart måste bli det...idag! Jag vaknade före 7 i morse och har tagit det lugnt....frukost framför TVn och gos med katter! Nu är det dax att sätta fart....beta av listan....börjar med ett besök på Systemet när dom öppnar sen är det bara att hålla farten uppe! I morgon kommer syster med familj...i morgon är det äntligen Julfest på Kallkällvägen...Du kommer väl? Välkommen! 



Bakar!

Kokar knäck och bakar Fröigt knäcke ikväll...gott blir det och kul är det! Pelle å Lars sover sedan länge...jag spelar julmusik och  pysslar på i köket! Men nu är det dax att sova! 




Julfest med jobbet!

Eller kanske inte julfest....men en festlig middag på Dahlwinnies blev det ikväll med med kollegor från KAPAB....de flesta är ju min familj! Trevligt å Gott! Nu ska jag jag koka knäck....i morgon inventering! 




Det lackar mot jul....

Alla förbereder den stora dagen....alla planerar å fixar så att allt ska vara fix å färdigt till Julafton! Jag gör oxå så...! Men julen handlar ju om flera dagar än just den dagen...eller hur! Jag tycker att det är kul att fixa å stöka...även om jag nojjar över att jag har det rörigt och stökigt omkring mej! Igår var jag och handlade all mat...nästan all mat i alla fall! Städade kylen för att få plats med allt...! Nu på morgonen ska jag fixa mina naglar....måste oxå hjälpa Emil på leveransavdelningen idag....så mycket som möjligt måste komma iväg idag!  Ikväll ska KAPAB ut och äta och i morgon ska vi inventera....hur tänkte jag då...?!?! Det drar ihop sig...!







Underbara vänner!

Var ut igår med kvinnor som jag varit vänner med hela livet....nästan! Det var en mycket trevlig och rolig kväll...vi käkade lite mat och drack god Julöl. En tradition värd att bevara! Tack till er...! Kärlek till alla! <3 Önskar er en fin onsdag! 




Uppe med tuppen....!

Vaknar före 5....när Lars kliver upp! Har hunnit med lite tvätt och lite julpynt....! Ut och sätta bilen på motorvärmare.....här är det ett ispansar över allt....på grund av underkylt regn! Sånt jäkla konstigt väder vi har! Ikväll ska jag ut å ta en julöl med mina vänner...vi brukar göra det som en lite tradition faktiskt! Men det blir en lugn tillställning....ska jobba i morgon och redovisningsbyrån kommer! Men det blir kul med lite god mat..en öl eller två å goda samtal! På onsdag ska all mat handlas och på torsdag ska vi ut med jobbet och äta å umgås! På fredag är det inventering och sen är jag ledig ett bra tag och det är efterlängtat och behövligt! 






Julmat!

Nu skriver jag en lista för att handla julmat! Det ska handlas mat både till julfesten och till julafton! Har ganska bra koll....har ju varit med förr! Det finns några måsten så klart....skinka...sill å köttbullar...rödbetssallad å kalvsylta...leverpastej å prinskorv....ost å tunnbröd....mamma Astrids sillsallad...lax i lite olika former....revbensspjäll....! Vad är ett måste på julbordet för dej?




Jag behöver sova....

I natt har jag sovit i kanske 3 timmar....det var tji att somna igår kväll. Jag hade så jäkla ont i höfterna. Vid 01:30 klev jag upp och provade lite andra sängplatser och somnade till slut på Emils gamla rum...nån gång vid 03:00....för att vakna när Lars klev upp 10 minuter i 5....bara att gå upp! Nu är jag väldigt trött...och jag blir kvar hemma denna måndagsförmiddagen...ska försöka sova några timmar. Tur jag kan välja att vara hemma såna här mornarna!  








All in...!

Idag har vi legat i....vaknade tidigt å uppe vid 7! Lite TV och på jobbet till kl.10:00...omorganisering av lager stod på schemat   denna söndag morgon! Pelle och jag jobbad på i typ 3, 5 timmar och det blev bra! Sen handla mat och hem för lite advents fix...grabbarna bjudna på middag och granen skulle upp! Allt blev till belåtenhet...jag lagade mat och grabbarna klädde granen! Trevlig samvaro till klockan var närmare 21...Såå mysigt! <3  Nu lite planering av julfesten nästa söndag...det kommer närmare 30 personer! Jätte kul! Vad har du pysslat med då...denna söndag?







Mycket att göra....

.....men ingenting blir gjort! Vaknade redan 07:30 men sen har det inte hänt så mycket...jag är slut...! Har slötittat på TV hela förmiddagen och nu MÅSTE jag fixa till mej...ska på stan med Lena och fixa de sista julklapparna! Pelle har åkt till Ockelbo över dagen...på jobb. Näääe...mu måste jag sätta fart! 



Godmorgon Luciafredag !

Uppe med tuppen och ser på Lucia på TVn....borde kanske vara i kyrkan men fint på TV oxå. Det är nog den enda Lucia jag kommer att se idag! Jag ska bjuda på Luciafika på jobbet idag...lussebullar å pepparkakor...skumtomtar å frukt! Vi blir hemma i helgen...Pelle ska jobba å jag ska Jula! Trevlig Lucia på er!



Imponerande shopping!

Fy fasen så bra det gick på vår Julshopping i dag...nästan alla Julklappar är köpta...bara lite fix kvar! Sååå glad är jag...att det gick så bra! Det kunde ju ha varit mera Snö å mera julmusik...å mera tomtar ute på stan...men vi mös på ! Stormen Ivar rullade in å alla fick panik...Östersunds Kommun ställde in allt från övertidsarbete till personalfester...?!? Det blåste hårt när vi efter shopping å lite pubmat tog oss hem med Taxi...meen en katastrof vet jag inte om jag vill kalla det! När vi kom hem så tog jag in lite adventssaker som tenderade att flyga iväg! Nu har vi slagit in julklappar och tittat på TV...men tyvärr... jag missade Ernst! Jäklar i min låda....i morgon är det Lucia!











Julstämning...!

Idag blir det jobb halva dagen och Julmys andra halvan! Jag och Pelle tar ledigt och åker på stan för att handla klappa...andas julstämning....ta en julöl....besöka Gamla Kyrkan för att lämna julklapp till nån som behöver....Vi brukar ta en eftermiddag off å hämta in julen....varva ner å bara vara. Det brukar bara vara nån klapp kvar att handla....men i år är alla kvar att handla...nästan! 
Må så gott hörrni...å Grattis till syster å säger som blivit med fritidshus! 



Dagen dom bara försvann...

...det var igår det! Tusen saker att göra på jobbet...rivstarta med ett möte kl8:30 och sen var det bara att åka med! Jobbade till klockan var 18:30....promenad hem och somnade i soffan...bloggandet bara försvann! Efter en sovkväll framför TVn somnade jag skönt i sängen! Och nu är en ny dag i antågande....redan! Pratade med syster i telefonen igår....jag längtar till dom ska komma....jag längtar till jul! Har en hel del julklappar kvar att köpa....men det brukar ju lösa sig. Ska försöka ta en ledig eftermiddag för att handla färdigt julklappar å mysa på stan! Idag blir det inte...för idag får jag hjälp med bokföringen...inget ledigt då! Over the hump....it's wedenesday! 





Ny vecka!

Så var det en ny vecka på gång! Jag är trött idag....å snorig! Jag längtar redan till att komma hem idag....krypa ner under en filt å sova! Sova är det enda jag tänker på och längtar efter....å endå gör jag inte det när jag kan. Inget utanför det vanliga händer denna veckan....jobba å städa...å jobba å tvätta...!   Det var en bra middag med moster och Inge igår....mysigt å trevligt.  Kul att träffas...verkligen! Nu ska jag ta en kylig promenad till jobbet...mörkt å kallt är det! Vill inte! 




Söndrad 2:a advent!

Vaknar tidigt idag....ligger kvar i sängvärmen och läser en stund...ser en film med Pelle...plockar undan....eldar i spisen....mysmœrgon i stugan! Vi måste snart åka hem...har middagsfrämmande idag....Och det är verkligen idag! ;0) Vill hem i tid då det är lite att göra hemma innan främmande kommer....men vill ändå inte åka hem! Jag borde flytta hit! ;0)

Trevlig advent på er! 



Bakstuga!

Efter morgonmys så körde vi upp all ved vi köpte å vägen up igår,..Och så en tur till Järpen med lite handlamat å lite fika å annat onödigt som bolaget å loppis..så landade vi i stugan med lite julöl å lite julbak. Vi bakade rullrån å pepparkakor och så kokade jag knäck...messmörsknäck med smak av Tuskisk peppar. Sen blev det bastu å middasfix! En bra dag med gemensamt jobb...å det gillar jag!










Husmys!

Vaknar här i stugan och är härligt utsövd efter 8 timmars sömn! Vi morgonmyser med brasa och ljus...och en julfilm på TVn...inga måsten idag förutom ett...måste till Järpen en sväng. Men annars ska det göras julgodis här idag...jag ska göra knäck med messmör...smaksatt med polkagris och turkiskpeppar à la Ernst . Vad gör du idag då..?





Godmorgon fredag!

Redan fredag...redan en bit in i december....redan 2:a advent! Vi åker till Husåstugan idag....men egentligen har jag inte tid att åka. Jag borde vara hemma å pocka å städa...laga julmat....handla julklappar...! Men jag behöver åka till stugan för att vila och sova! Lars ska vara hemma och ta hand om katterna....men jag bekymrar mig över dom oxå...att Lars inte ska ha koll....att det blir fest här hemma....! Jag gillar inte att släppa taget...att inte ha kontroll på allt å alla...att vara oplanerad å inte veta vad som händer! Tänkte åka tidigare till Huså idag....men så blir det inte...tror jag..! Har hjälp med bokföringen idag...och då går det dåligt att smita! Önskar er en bra fredag och en trevlig hélg! 




Vill jag ha.....!

Den här klänningen vill jag ha....att mysa i Husåstugan med i vinter. Finns på Flava i Funäsdalen....om någon undrar! Får inte till någon länk med min läsplatta men www.flava.se är adressen....mycket fint att köpa där! 



Tankar kring Julen!

Nu gäller det att planera inför Julen...
så att jag slipper stressa!
Fixa lite och lite i taget...!
  • Pelle har redan bakar nästan alla kakor...
  • i helgen tänkte jag göra knäck och något annat godis....
  • Nästan alla julklappar är kvar att handla....
  • Köttbullar ska göras...
  • Janssons ska oxå fixas...
  • Gravlax!
  • Handla mat....jag har ju faktikt en matkällare att sätta mat i!
  • Julöl är ett måste...finns den på bolaget redan nu??
  • Förbereda Julfesten den 22/12
  • Fixa gästrummen - låna madrass av Lena!
     
    Jag älskar ju Julen och allt brukar ju ordna sig så varför denna oro...
    It beats me!
     
    Här en bild på Micke Mojo´s Julgran
    som står vid Rådhuset!
     
     
     
     
     
     
     
     
     

 

 

 

 

 

 


VERKO - Där visioner blir veklighet...

KAPAB och Nils är med i senaste numret av tidningen VERKO...det från Elmia Subcontractors..mässan Nils var på förra månaden. Kul med gratis reklam! 







Klippstugan!

Var till frissan i morse....så skönt att få fixa till håret och bra blev det oxå. Tack till Carina på Klippstugan!






Tjejmiddag!

Tänk att vi träffas fortfarande och käkar än idag..! Vi har haft middagar tillsammans sedan 80-talet med några små avbrott. Igår var det dax igen....middag hos Biggan! Gott som bara den...god fisk och rotgrönsaker...vin såklart! En mysig kväll...Tack Biggan för en trevlig kväll och Tack Sven som kom och hämtade oss! 






Morgonmys....tisdag!

Kliver upp vid 05:30....Alice som gått ut när Lars gick på jobbet vill in och visa att hon fångat en mus. Hon får INTE komma in! Går ner i köket och plockar ur och i en diskmaskin....fixar äggröra till frukost....tänder ett ljus och sätter mig med surfplattan. Släpper in Alice...! Pelle vaknar och kommer ner i köket...vi läser tidningar och pratar om det som varit och det som kommer! Ikväll ska jag på "tjejmiddag" till Biggan....måste på stan oxå under dagen....och lösa in några checker som datumet  går ut på idag. Men först jobba! 




Sju timmars sömn.....!

Vaknar och vill verkligen inte gå upp!
Har sovit dåligt i natt...igen!
 Hör på radion att man ska sova 7 timmar /natt
 ...varken mer eller minder... 
....om man vill vara frisk och leva länge.
Det är lika farligt att sova för mycket tydligen.
Tänker alltid att jag ska lägga mig i tid 
då jag sitter på jobbet och är trött...
...men det sker sällan.
 
Igår somnade jag framför TVn....
....gick och lade mig på riktigt vid 23:30...
sen var det sova...vakna...sova...vakna....sova....vakna...
.....hela natten till klockan ringde vid 05:30...
 
Fy vad trist!
 
 

Hej å hå min ludna tå...1:a advent!

Meen som jág håller på ! Efter ett fantastiskt advents mys hos Marina igår kväll med pyssel, G
gott dricka, trevligt sällskap... och god mat så kom jag hem i lagom tid...vid 23:30. Jag tittade mej omkring och konstaterade att advent var långt borta i mitt hém.. Å jag som skulle ha moster på middag på 1:a advent?!?!! Så det var bara att kavla upp ärmarna å sätta fart! Ner i källaren efter jullådorna ...upp med gardiner å på med dukar...å mera vin! Vid 04:00 så gav jag upp...! Vaknade vid 9...Saxon, jag å Alice hade morgonmys i sängen! Upp å fortsätta med middagsbestyren...vad ska vi äta..? Röjer....diskar...städar å plockar..! Tänker att jag måste  ringa å fråga när jag ska hänta mina middagsgäster... Ringer upp Moster och i samma stund kommer jag på att det nästa söndag jag ska ha middag! Hahaha...som jag hållit på hela natten! Nåväl...här är det nu advent och mina ungdomar fick en fantastisk middag! Jag fattar inte hur jag håller på å stressar runt!







 



RSS 2.0