Ännu en helg...och så en måndag...!

I lördags åkte jag in till stan och och tog en AW med bästa Carina...så jäkla kul att träffas..! Sen var det middag hos Annsi på lördagkväll...gott dom tusan å trevligt. Jag valde att stanna och sova över i stan..på Nilsson Fastigheter...gamla Lenko. Det var praktiskt och skönt att slippa stressa hem med nattbussen. På söndagen kom Pelle in och hämtade mej och vi fick en fika tillsammans på stan. Jobb idag så klart...nen Nils är Pappaledig denna veckan så det gäller att ligga i..! Denna vecka startade med tjejmiddag...hos nej! Jag var helt super stressad och oplanerad...vimsade runt och visste inte ens vad jag skulle bjuda på..! Beslutade att bjuda på surströmmingen men fick kalka fötter och bjöd på Pizzabuffe'...allt väl...allt gott..! Nu vill jag lägga ihop mina blå å sova..! Tack för ikväll alla..!  Farmors fredag...Malte is in da house! ❤️

Idag är jag ledig...idag har jag och mitt barnbarn Malte en hel fredag för oss själva! Vi äter å leker å sover...även farmor sover när Malte sover. Tröttmössor båda två! Hoppas att Pelle köper med sig Thaimat från Thaivagnen när han kommer hem från ett möte i stan. Vi pular på här Malte och jag..Trivsamt! ❤️Over The hump - it's wednesday..!

Så har halva veckan har gått och blivit nästan fredag! Jag sliter undan på dagarna för att hinna med..så dagarna går fort. Fint väder ikväll...Så har jag tog och plockade av svartvinbärsbusken. En vildvuxen sak som är så hög så man kan stå upp när man plockar. Den ger stora söta goda underbara svarta vinbär. Vet inte om jag någonsin vågar "frisera" den..då kanske den slutar att bära så här fantastiskt fina bär. Det blir rårörd skylt sv bären..! Skörda i trädgården.

Jag är lagomt intresserad sv att sylta å safta...har liksom gjort ifrån mej detta när barnen var små. Min nuvarande trädgård är lagom..jag har en buske svarta vinbär..en med röda vinbär..en buske med Risberg och ett litet äppelträd. Ikväll har jag plockat krusbär och ska koka marmelad...roligare att plocka än att sedan ta reda på. Men gott är det ju! Nu fastnade jag framför TVn så vi får väl se hur detta går..! 😂 
Alla dessa dagar som kom å gick...inte visste jag att det var livet..!

Sol å regn å regn å sol har kantat denna vecka. Har försökt varit ute mycket mellan skurarna... promenader runt byn på luncherna..! Jobb å möten...och besök. Jag har hälsar på Lena..fått god mat och softat på hennes balkong...hälsat på Titti och pratat å pratat..! I fredags blev det en öl på Pizzerian på vägen hem..rester till middag och sova framför TVn. Igår åkte Pelle till Huså för att fixa med köket...och jag åkte till Nils och Marielle i Halåsen för en röjarlördag. Vi har röjt ris på tomten och lagt högar som Jämtkraft ska hämta. Det var svettigt och tufft att släpa ihop dessa högar...men roligt att hjälpa till. Tyvärr tog regnet med klass 1 varning över så vi fick avsluta tidigare än vi tänkt..! Lördagskvällen tillbringade jag sovandes i soffan framför TVn. Sovmorgon idag och sen tvätt å städ..! Pelle kom hem vid 13:30 och vi tog en fika på Fröken Olssons Lilla Café sen tog vi en lång promenad...hyfsat varmt innan regnet ännu en gång tog över. Vi grillar ikväll regnet till trots. 

Hoppas du haft en fin helg! 


En hel del försvinner...!

Helt otroligt.,! 

Har helt glömt bort att Tacka Marina å Carina för igår...Mys på torget med vin och goda samtal är inte att förringa ! 
Tusen Tack för detta! 
Tog bussen hem i ösregn....varmt nen otroligt blött! ✨❤️✨


Suger ur det sista....

.....ur denna söndag! 

Tog det lugnt i morse..ägg å kaffeframför TVn..! Sen blev det en lång promenad runt Lit...över 6000 steg enligt Pelles stegräknare . En lunchmacka på Fröken Olssons lilla fik blev det på eftermiddagen. En såg vi en "nyinspelning " av Dirty Dancing som var oförväntat jätte bra..! Den tidiga kvällen bjöd på 30+ på verandan...en stund. Grillmiddag på den inglasade verandan och nu tänds lyktor, ljus och mys framför TVn..! 
Det känns att hösten kryper på...bara att acceptera..! 


The Boppers..! Motc

Mot Föllinge å The Boppers! 😃


Grattis Maggan!

Igår fyllde min fina lillasyster år...det borde vi ha firat..men det får bli en annan gång...Hoppas du fick en fin dag älskade syster! ✨❤️✨Det blir liksom inte av..!

Det blir inget bloggande...vet ej varför jag inte får till det dagligen..?! Kan bero på att jag bloggar från telefonen och det börjar bli smått jobbigt med synen. Kan ju blogga från platta å dator men där är jag utloggad och jag kommer inte ihåg min inloggning..nåväl jag fortsätter väl att skriva när andan faller på. Nu har jag jobbat två veckor efter semester och det känns OK..? Idag fredag är jag ledig och Malte är hör hos farmor. Fina goa glada Malte! 🙏🏻❤️ 

Jag är tvungen att fundera vad jag gjort sedan sist jag skrev...förutom Nils födelsedag som jag ju rapporterat om. Förra lördagen åkte vi till Huså för att klippa gräs och riva ut den gamla diskbänken och den trasiga diskmaskinen. Det skulle regna hela dagen men vi fick en fantastisk dag med sol och värme. Klippa gräset gick sådär...gräsklipparen är trasig och röjsågen strejkade. Men vi fick en hel del gjort. På lördagskvällen tog vi DeSoton och åkte till Strömsund på Cruising...det var roligt och på hemvägen besökte vi gamla vänner. På söndagen blev det verandahäng  i solen och en tur till stan för att köpa present till Nils. Försöker planera hösten..roliga saker väntar. Det är allt från tjejmiddagar till bröllop och en resa till Rhodos...ska oxå försöka att åka och hälsa på Lars och syster Maggan i Uppsala...och kanske fira min bröllopsdag på annan ort. Vi ska vars mycket i Huså och så ska jag umgås med mitt barnbarn..det blir en bra höst! 
Idag är som sagt Malte här och ikväll åker vi kanske till Föllinge en sväng för att uppleva The Boppers..men bara kanske...det jan bli en lugn hemmakväll oxå..! Pelle åker till Huså i morgon men jag blir hemma..kan blir nog  en sväng på stan...en fika..ett glad vin..träffa vänner..vem vet! 
Önskar dej en skön helg! 

Hör är en bild på mej och min barnvakt Birgit och kusin Anna och hennes barnvakt Eivor...kan vara år 1959-60..! 


Grattis älskade Nils!

Idag fyller min äldste son 28 år..Helt otroligt...! Man fattar ingenting...tiden bara rinner iväg! Han har byggt hus, blivit pappa till fina Malte och så har han gift dig med sin älskade Marielle. Jag gifte mig oxå när jag var 28 år...men fick inte barn, förrän jag var 32år....då kom Nils..! Sen kom två pojkar till ganska snabbt! 
Nu önskar jag Nils en fantastisk födelsedsg med många paket och mycket kärlek - Älskar dej! ✨❤️✨
Vi ses ikväll..!


RSS 2.0