Livets efterrätt❣️

Denna veckan var jag ledig onsdag-fredag...Malte och Hailey har varit hos farmor i tre dagar. Vi har haft så mysigt..❣️Lek å stoj å så mycket kärlek❣️ Det är verkligen livets efterrätt med barnbarn. Nils å Marielle hämtade igår kväll och vi skulle åka till stugan i Huså men jsg var helt slut...orkade inte tänka tanken  att ta mej upp för Mördarbacken..Så det blev en köttbit och en flaska vin på Pizzeria Madonna i stället och sedan sängen. Idag har vi åkt till Huså ! 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Barnen...att vara med barnen ❣️

"Var mer med barnen. 

Skapa inte en app för att få människor att fortsätta titta ner i sina mobiler. Skapa inte teknik för att få människor att inte titta in i varandras ögon. 

Skrik inte om hur fort förändring går och istället för att hjälpa människor att stänga av en stund försöker du få människor att springa ikapp. 

Var mer med barnen. Ta dem ut i naturen. Lek med dem. Var utomhus och grilla. Spela paddel ihop. Cykla ihop. Var på deras träningar. Läs högt för dem istället för att titta på tv. Fråga om du kan få massera deras fötter innan de somnar. Kolla med din arbetsgivare om du kan komma lite senare ibland så att du kan äta frukost med dem. Kolla i deras skolschema och överraska dem med att vilja bjuda dem på lunch någon gång i månaden. Berätta om vad du gör om dagarna. Lär dem om ditt liv genom att bjuda in dem till det. Skippa tv-programmet. Sluta följa en Daniel Mendoza och vänta på hans nästa inlägg. Stäng ner dataskärmen när barnen pratar med dig. Låt dem inte behöva stå och vänta för länge på att du ska titta upp från en skärm när det inte finns något där som är viktigare än barnet som står framför dig. 

Var närvarande. Du lär dig inte sådant av appar eller böcker. Du lär dig genom att göra. Genom att stänga av tekniken. 

Var med barnen oavsett ålder. Ge dem fokus. Och har du inte barn men kanske en dag vill ha planera nu för hur du den dagen ska vara mer med dem. Börja planera nu så ökar sannolikheten för att du senare lyckas. 

Barndomen är så kort. Den tiden försvinner så fort. Den tiden kan vi inte få tillbaka. 

Så var där. Inte här."

Daniel Mendoza

(null)Kusinhelg i Huså❣️

Denna helg som just passerat har jag varit med syrran och mina kusiner Anna å Elisabeth i Husåstugan. Vi har ätit god mat...pratat och druckit vin. En promenad kom vi oxå ut på...en tur runt byn och sedan en öl på Gruvstugan. Så himla mysigt att träffa alla...kul att ni kunde komma. Bilderna har jag snott av syrran och någon till....❣️
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Bästa Lars å Linda❣️

I fredags kom han hem yngste sonen med sambo Linda och vi har haft en rolig å mysig helg tillsammans. Hemmakväll i fredags då dom inte kom förren vid 22:30. I lördags blev det en tur till stan...fika på Espresso House...middag på Dalwhinnie med Emil å Elina och öl på The Bishops Arms och sedan musik quiz och ostbricka hemma i Lit. 
Kul att träffas❣️
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


En lång ledighet...

....går mot sitt slut! Vi har varit lediga i 16 dagar och varit i stugan i 10 dagar...igår kom Nil och hämtade Hailey & Malte. Tiden går fort när man har kul❣️Vi tog en promenad ner till Gruvstugan för middag och öl....kvällen en Irish Coffee och sova jag framför TVn.
 Idag har jag haft en  " pyjamas dag" och PK har tagit en skotertur. Vi lagar mat på de rester som finns kvar...ikväll blir det Biffstroganof...och så har jag tagit fram räkor till en kvällsmackan. Jag har öppnat en flaska Prosecco och det är Tour de Ski på TVn.
 Sista kvällen i stugan för denna gång❣️
Men till helgen kommer Lars å Linda hem och då blir det Husåstugan lördag till söndag...och helgen därpå är det Kusinhelg..oxå i Husåstugan..❣️
Imorgon hemgång alltså...packa hem och fara ihop...jobb och möten väntar..men oxå en tjejmiddag hos Biggan nästa vecka❣️
Nytt år och nya möjligheter...om du vill❣️
(null)

(null)
(null)Barnbarn i Husåstugan❣️

Önskar så klart bättre väder när Hailey & Malte är med oss i stugan...jag menar att +6 och regn inte uppmuntrar till utevistelse. Vi har varit ute idag med snowracer och spadar men det är svårt för två små är inte ens snön håller att gå på...Mördarbacken är rena rama isbanan  . Men låter oss inte nedslås...vi hittar på andra aktiviteter inomhus...kuddkojor och våffelkalas...tomtebloss å kallkorv...hinderbanor och blodpudding doppad i bea..❣️

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Gott Nytt år från Husåstugan❣️

Igår kom våra vänner Annsi å Kent upp till Huså för att fira Nyår med oss. Knappt dom tog sig upp då det blivit plusgrader och ösregnar...och så har grannen plogat men inte sandat. Vi har ätit och druckit gott hela eftermiddagen å kvällen...natten! Spelat spel och druckit skumpa!  
Idag på Nyårsdagen så kom Nils & Marielle upp med våra fina barnbarn som skall vara med oss några dagar. Det har varit en lugn Nyårsdag...vi har varit inomhus då det är +6 grader och ösregnar. Nu sover bägge sötningarna och farmor å farfar kan slappna av lite. 
Önskar er alla ett fantastiskt 2020❣️
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0