Fortsatt röj å EM - Guld!

Har städat å plockat hela dagen..haft möte med mäklaren...träff med revisorn...kört sopor på källsorteringen och på secondhandbutiker...på eftermiddagen Cyklade vi till Lena i Torvalla för lite balkonghäng..vin å fotboll. Grattis Sverige till EM - Guld ! En härlig dag! 

1:a semesterdagen!

Igår eftermiddag var vi åter i Trädgården på GA:Teatern med Eivor ovh Sewe...lyssnade på livemusik och tog en öl. Idag har vi fortsatt vårt röjande och vårt sorterande av grejer....det är helt otroligt vad saker vi har...! Har lött ett lass på soporna...ett lass på Ronin Hood och ett lass på Kupa ...vi passade på att fika gott när vi var på Kupan. Jag har fått nostalgitrippat i em låds med foton...så jäkls kul!  Sen har vi kört ut husvagnarna till Torvalla å Brunflo.., dom är hyrda av norska familjer som är här på Fotbollsllskupp...det blev en sen middag ikväll med och så fick vi besök av Nils och Marielle..! Nu blir det TV å soffan! 
Nils! För kung och fostervatten!

Igår lördag blev det en heldag med Eivor och Sewe. Dom hämtade oss vid 11:30...en tur till Föllinge väntade..! Först var vi och tittade på Sewes hemgård...köpte hemslungad honung och så blev det god lunch i det gröna. Klockan 14 började föreställningen "För kung och fostervatten" - en jätte rolig föreställning i två akter. Solen sken på oss hela dagen och vi fick em kanondag. Tiren hem gick över Rödön via Frödöpark och en tur till Kungsgårdsviken. Sen bjöd Eivor och Sewe på middag...drink på balkongen och goda samtal. Efter midnatt tog vi en promenad hem i den varma sommarnatten. När vi kom hem hade vi ingen nyckel så Pelle fick "bryta sej in" via  sovrumsfönster...! En sån otrolig dag vi fick - Tack för den Eivor och Sewe! ❤️


After Work..!

Det blev en skön AW på Teaterträdgården..! Trots att det blåste kallt...och fick vänta för länge på matb som inte var god..! Så blev det en bra kväll..! PK å jag cyklade hem..  Åkte förbi Roos å Titti men ingen hemma...! Väl hemma på Kallkällvägen så valde PK tv:n men jag valde verandan...med en lilling...!
 I morgon så har vi ett möte med Eivor å Sewe..med Kuul i Föllinge...det blir spännande....! 


Rensa i röran..!

I dag efter jobbet åkte jag runt med varor till kunder i Östersund och så var jag till revisorn med kompletteringar till årsredovisningen. Sen körde Pelle och jag ett helt lass med prylar till Kupan Röda korset. Alla mima böcker åkte och flera kassar med filmer plus en hel del annat som vi inte behöver längre. Gjorde en fiskgratäng när jag kom hem...dom ingen orkade äta eftersom lunchen var så mycket. Skulle gå å lägga mej men somnade i soffan...som vanligt. Kom ändå i säng före midnatt ovh somnade snabbt..! Vaknade av att telefonen ringde vid 01:40...en son i nöd som behövde prata av sig.....han började samtalet med: Vad gör du..? Älskade ungar....! 😊 Svårt att somna om sedan då...! Trött i morse så det blev ingen morgonpromenad..! Ikväll bror det AW med dom bästa...önskade bara att vädret var bättre så bi kinde sitta ute i Teaterträdgården...men det är regn å 8 grader varmt...snart är vi inne i juli...! Idag är det sista dagen innansemester. Ska bli riktigt skönt!  Lunch som heter duga...!

Idag har vi käkat på lokala Pizzerian Maddonna...vi åt Plankstek till lunch...Gott men otroligt mättsamt! Paltkoma nu då....! ....å ingen middag ikväll! 😵
.....å inte kan jag sova...

....klockan är snart 02:00 och jag är klarvaken....! Hatar när detta händer! Det är inte så ofta men fy för att ligga å vänta på sömnen...! Nu har jag lagt mej i soffan för att inte störa PK men mitt stönande å stånkande...! Inte bra att ligga å fundera mitt i matten...allt blir svårare då....nästan omöjligt...och om 4 timmar ska jag upp...! Skit på en brödbit...! Fixade mina fötter på onsdag eftermiddag och köpte sommarpresenter till personalen...alltid något...! Over & out! 

Glasen på plats..!

Efter en dag med siffror som inte ville stämma och löner som blev helt galet fel, tog jag tag i projektet "bokhyllan"! Har burit glas upp för trappan i närmare två timmar...tömt ett skåp i köket...och fått allt på plats. Det blev bra...å jag är nöjd och svettig! 
Tappat fart....

I kväll känns alla uppdrag ogenomförbara...känner mej så oinspirerad...har tappat farten...! Men jag hjälpte en kompis i nöd...fixade en god middag och lyckades med bedriften att sorter ännu en pappershög...! Nu säger kroppen ifrån och jag fiser ihop i soffan...borde gå å lägga mej...! Solen sken i alla fall helt magiskt över Indslsälven i morse när jag kom till jobbet i Lit...
Nu regnar det....i alla fall här i Östersund..! 


Kolbullar å eftermiddagsfika....

....eller helt tvärt om ! Sov länge idag...så jäkla trött...! Klev upp vid 09:00 och ändå helt galet trött..!! Åt frukost ute i trädgården.. Marina å Carina kom förbi på på en sittning i trädgården...kul att ni kom! Fixade med ditt å datt och tänkte fika med bästa Lena..men hennes bil ville inte...å Pelle ville inte cykla till Torvalla..Så PK å jag tog en fika  på Torgbrinken..! Gött å soligt! Cyklade hem via travet..i l fall en liten omväg! Har mått gott i solen hela eftermiddagen och ätit gott med härliga grannar Siv å Krister å Eivor...så jäkla Mysigt! Nils å Marielle lom förbi en sväng...satt på verandan å surrade..! Har talat med syrrn i telefonen..oxå viktigt å mysigt! ❤️
 Nu sitter jag på verandan och önskar att denna dag aldrig ska ta slut! 
Helt fantastiskt väder..!

Solen strålar från en klarblå himmel och vi bara njuter! Blev uppe till 04:30 i morse så idag lever jag lite långsamt å lugnt! Tack Annsi å Kent för en härlig midsommar..! Vi kom hem vid 14....har suttit på verandan och njutit av solen! Nu har vi käkat silltallrik och så ska vi grilla lite kött! Tänk en sån härlig Midsommar det blev! 


Mifsommsrafton!

Vi firar Midsommar i Fyrås...hos Ansi å Kent..,med Eivor å Sewe..! Vi grillar å pratar å slåss med mygg! Men det var helt otroligt svårt att hitta sju sorters blommor i år..! 

Trevlig Midsommar på er! 


Dan före dan....!

Började dagen med besök av brandskyddet Östersunds Kommun..! Om man söker bygglov å bygger om så kommer som som ett brev på posten..! Det var något med att kontoret måste vara i raka linjer och utrymningsvägar si å så..dörrar som kanske inte är godkända...skyltat hit å skyltat dit...! Det tar aldrig slut..! Vi har även satt in ett nytt fönster på kontoret...Blev så jäkla br..! När vi väl kom hem...efter att vi levererat gods till kunder i Östersund...så åkte jag å handlade dagens middag som jag glömt...! Väl hemma så fick jag till grannen en sväng för att gratta mannen i familjen dom fyllt 90 år...blev kvar en timma minst...bjuden på vin å allt! Sen bjöd jag hem dem på middag...så trevligt å så uppskattat! Nu sitter vi på verandan och insuper midsommar atmosfärens..! Ett helt otroligt ljus idena kväll! 
Kärlek till er alla! 

Tisdag å onsdag...!

Igår var jag värdinna på ett lunchmöte som Företagarna Östrersund höll tillsammans med Länsförsäkringar Fastighetsförmedling...Det kom över 20 gäster...och Christins på LFFF höll ett inspirerande och informativt föredrag om fastighetsmarknaden i Jämtland och gav lite tips om hur man ska förhålla sig vid en budgivning. I går kväll blev det en promenad och så planterade jag äntligen mina plant som stått i små krukor i 3 veckor....nu väntar vi bara på sommar ovh värme oxå! Idag får vi besök av leverantörer från Finland och USA....sitter just nu på flyget och väntar att dom ska komma...blir spännande att visa våra nya lokaler..! Ikväll ska jag vara volontär på Katthemmet och så ska jag försöka få in alla glasen i min numera tomma bokhylla! 


Sortera å slänga!

Nu har jag rensat ir bokhyllan från allt....å då menar jag allt! Har bara sparat böcker å filmer som betyder något för mej..! Det gick bättre än jag trodde..! Hittade roliga papper från Österängsskolan när jag gick i 7:an...!  I morgon flyttar det in glas i min bokhylla..! Nu känner jag mej helt trött å slut..! Måste nog gå å läggs mej! 

Hej å hå min ludna tå! 


Loppis i Erikslund!

Den här helgen har jag ägnat åt Eriklunds Loppis...! Igår var det i alla fall hyfsat väder och idag har skyarna öppnat sej och allt är blött! Vi har ju ett bra tält att hålls till i dom tur är. Men idag gav bi upp vid 12:00, det var väldigt lite besökare igår och så gott som inga idag...! Igår hade vi så klart stor konkurrens an ett prinsbröllop och så var det loppis på Stortorget oxå..! En dålig helg för Loppis vad det gäller både väder och inkomster...En rolig grillfest med grannarna igår är väl den bästa behållningen denna helg...och 350kr plus på loppiskontot..! 
Nu fryser jag som en hund...blir ett varmt vad å en kopp varmt kaffe...! 

Hyfsat väder igår! Tager du...?

Fest med grannarna på vår balkong! Ett blött loppistält idag! 


Frusna Loppistanter....som gav upp...!
Ångestladdat...!

Sitter på verandan och sorterar vinylskivor...! Det är absolut inte lätt att lägga i rätt hög...Loppis...spara eller sälja på blocket/Tradera...! Helst vill jag ju spara alla 200 st skivorna men det funkar ju inte...! Skit på en brödbit...hatar detta..! 

Fredagsmys...

Efter en dag på jobbet...vi öppnade vår butik idag....så landade jag i Lillänge på ICA å Systemet medan Pelle lämnade tillbaka ett hyrt elagrigat på Cramo...Väl hemma ladees köttet i marinad och sen var det vara att bege sig till "loppisen" för att hjälpa till att sätta upp tältet till i morgon..! Klockan blev nog 19:00 innan vi var tillbaka hemma...Gott med grillat då vill jag lova.,! Nu sitter vi under ingran på verandan och försöker känna att det är sommar...vi har just nu 10+...!  Jag önskar dej Välkommen till morgondagens Loppis i Erikslund! 
För vi ska ta en Selfie.......

"Trycker ihop oss
Ja, vi utesluter ingen
Och tar en Groupie
Hallå hallå hallå hallå

För vi ska ta en Groupie

Oåj ojoj ojoj oj oj oj
Inga mera selfies, för vi ska ta en Groupie
Oåj ojoj ojoj oj oj oj
Ingen vill ju vara helt själv, ta en Groupie ikväll"

 

 

Tjejmiddag..,!

Ikväll hämtar jag andan...ikväll är jag hos   vänner..! ❤️
Trötter...!

Idag är jag trött..! Det blev ingen morgonpromenad heller på grund av att det regnade..Men på lunchen tog jag å Nils Å Tilda en promenad runt byn! Åkte från jobbet direkt till katthemmet för ett pass där...det var roligt som det brukar..! Väl hemma vid 18 fixade jag middag till mej och matsidor till i morgon åt oss alla . Har plockat å diskar å dammar å städat så nu är jag riktigt slut..! Pelle ser nåt skit på TVn....jag tror det blir sängen för mej...! Från det ena.....

.....till det andra! Åkte till en bjudning på Törners direkt efter jobbet idag..! Visning av olika produkter...Tupperwaere ...Alpnering...och Aloevera...Trevligt med kaffe å visning..! Jag köpte Aloevera Gel...mycket bra mot brännskador bland annat. Sen tog jag en promenad från stan å hem...skönt väder...riktigt skönt! 
Frissan!

Ikväll har jag varit hos frissan.....och det var ju verkligen på tiden....så jäkla skönt att ha det gjort. Nu är jag Midsommarfin i håret! 
Tack Carina för det! 

Före....! 


Efter....! Blandad kompott...!

Åkte till Gåxsjö Hammerdal i morse så fort vi vaknade...hämtade en av husvagnarna som måste besiktas..! Hämtade Facebooksfynd....åkte å fikade med bästa Lena...träffade goda vänner....har grillat till middag då alla barnen kom hen å åt...! Känner mig rik idag! Familj och vänner...hur svårt kan det vara...! ❤️

Sveriges Nationaldag.

Den regnar bort vår Nationaldag...8 grader å ösregn. Vi sov i husvagnen i natt efter en grillmiddag, långsittning på verandan och besök av Ansi å Kent. En liten sovmorgon blev det...mysigt med regnet som smattrade på husvagnstaket. Har hämtat två härliga kassar mat hos Glada Lådan...med bra. Bisonburgare och Älgkorv...marmelad..bröd å saft! Nu har vi varit på Jaktstugan och fikat...jag, Pelle å Lars..! Det blir vårt Nationaldagsfirande! Nu ska jag hem å städa ur bokhyllan! Hoppas att du njuter av dagen! 

...ännu en styling...!

Idag har vi jobbat på med det som ska bli vår butik...vi tänker oss att öppna på måndag..typ bara helt plötsligt så är det öppet! Detr kul att styla..men många åsikter att ta hänsyn till..och så ska allt primärkas..! När man jobbar med återförsäljare..dvs. andra företag har man prislistor + moms..i butik blir det annat..! Vi är inte vana, men det löser sig nog vartefter..! Ikväll har vi grillat fläskfilé från Glada Lådan som jag hämtade på vägen hem...Mycket Gott i den...Bisonburgare..fläskfilén, Älgkorv, å jämtländsk köttfärs + mycket annat gott ( se bild..! ) Grillade fläskfilé till middag by the way!
 Önskar er en skön helg! Styling....!

Å herre min Gud ett sånt ryck...! Åkte å handlade pelagonier efter jobbet...ca.15st plus en ampel med blandade blommor...planterade i alla balkonglådor. I morgon kommer fotografen för att fota huset utifrån...till en visning i Storsjömäkarnas tidningen av "Kommande objekt" . Jag har släpat ut alla trädgårdsmöbler och bytt gardiner på den inglasade verandan plus att Lars drog ut mej på en promenad...en 60 minuters..! Hängmattan är på plats och i morgonbitti ska alka dynor ut..! Allt sker i värsta "höststormen"...! Hoppas att solen skiner i morgon så att vårt kära Kallkällvägen blir bra på bild!  

Sommarpratare 2015

 

 

JUNI

20 Lena Olin - skådespelare

21 David Batra - ståuppkomiker, skådespelare, författare

22 Siavosh Derakhti - grundare Unga mot antisemitism och rasism

23 Heléne Anderson - konstnär, f.d. kriminalinspektör, expert konstförfalskningar

24 Kalle Moraeus - musiker, artist, programledare

25 Terese Cristiansson - journalist, utrikeskorrespondent, författare

26 Bengt Baron - OS-guldmedaljör simning, vd Cloetta

27 Mona Malm - skådespelare

28 Anna Mannheimer/Peter Apelgren - programledare, journalist & komiker, konstnär

29 Tom Alandh - journalist, dokumentärfilmare

30 Clara Henry - Youtuber, komiker, programledare

 

JULI

Georgios Karpathakis - grundare sajten Underbara ADHD

2 Kenneth Macartney - Kanadas ambassadör i Sverige

 

Saga Becker - skådespelare

4 Liza Marklund - författare

5 Edvard Moser - hjärnforskare, psykolog, nobelpristagare

6 Nina Hemmingsson - konstnär, serieskapare

7 Kjell Enhager - ledarskapskonsult, föreläsare, golfinstruktör

8 Hédi Fried - författare, psykolog, överlevare från Auschwitz

9 Arash "Ash" Pournouri - manager DJ-stjärnan Avicii

10 Marianne Mörck - skådespelare, sångare, regissör

11 Robin Paulsson - komiker, programledare

12 Johan Rockström - professor miljövetenskap, agronom

13 Nilla Fischer - fotbollsspelare

 

14 Magnus Falkehed - journalist, författare

15 Herman Geijer - zombieöverlevnadsexpert, Lyssnarnas Sommarvärd

16 Leila Lindholm - kock, programledare, kokboksförfattare

17 Sverker Olofsson - journalist, programledare, debattör

18 Sanna Lundell - journalist, programledare, driver ridstall

19 Karl-Petter Thorwaldsson - ordförande LO

20 Nisse Hellberg - sångare, gitarrist, låtskrivare

21 Karin Volo - ledarskaps- och organisationskonsult

22 Gunilla Röör - skådespelare, regissör, professor scenisk gestaltning

23 Arkan Asaad - författare, föreläsare, kampsportare

24 Syster Karin - nunna Alsike kloster

25 Zara Larsson - artist, bloggare

26 Olle Jönsson - artist, sångare Lasse Stefanz

27 Alice Teodorescu - politisk redaktör, debattör, jurist

28 Hans Mosesson - skådespelare

29 Kristina Sandberg - författare, psykolog

30 Maxida Märak - artist, rappare, hiphop-producent

31 Stig Grybe - skådespelare

AUGUSTI

 

Bea Åkerlund - stylist, designer, regissör

2 Markus Näslund - f.d. ishockeyspelare

3 Åsa Jinder - riksspelman, kompositör, författare

4 Alexander Ekman - dansare, koreograf

Jögge Sundqvist - slöjdare, konstnär

6 Daniel Poohl - journalist, författare, vd Stiftelsen Expo

7 Magdalena Gerger - vd Systembolaget

Annika Norlin - låtskrivare, journalist, psykologstudent

9 Magnus Böcker - vd börsen Singapore

10 Magnus Nilsson - kock, sommelier, driver restaurang Fäviken

11 Maria Strømme - professor nanoteknologi

12 Owe Sandström - kläddesigner, lärare

13 Fredrik Reinfeldt - föreläsare, f.d. statsminister

14 Ben Gorham - grundare parfymhuset Byredo, f.d. basketproffs

 

15 Seinabo Sey - artist

16 Ulla Skoog - skådespelare, komiker, regissör

Sommarvärdarna ansvarar för varsin sommardag. Vad de pratar om och vilken musik som spelas bestämmer de själva Det har varit många gripande berättelser och omdiskuterade agendor. Författaren Lars Ulvenstam håller rekordet med sina 22 år som sommarpratare.

Sommar i P1 sänds med start på midsommardagen.


Efter sol....

....kommer regn! En härlig dag med sol fick vi...men nu regnar det igen! Jag plockar å städar å tvättar...och så gör jag små slängahögar och små kanskehögar...och stora loppisarögar..! Snart kommer man inte fram...! På Loppisen den 13 hoppas jag bli av med en hel del....bara det inte regnar..! Köra på Second Hand det d inte blir sålt. En skön promenad fick jag i alla fall på min lunch idag..! 

Vardagslunken...

En vanlig jobbmåndag...skönt det med! Helt otroligt kallt å regnigt...ska det aldrig bli sommar...? Det är den 1:a juni idag och Jag fryser ihjäl snart...! Längtar  efter sol å värme..! I morgon ska jag knöla in ett tandläkarbesök från morgonen..
RSS 2.0