Äntligen....!

 Tydligen klarar jag bara av att uppdatera bloggen en gång i vecka...bedrövligt dåligt men ett faktum. Pelle åkte till Huså i helgen och jag blev hemma själv med katten...Jag å Alice..! På lördagen tänkte jag ta en tur till Halåsen för lite mys med Malte men dom var inte hemma så det blev inget..! På kvällen var jag på pubafton  på Sekelhuset med Nadja...det var trevligt och härlig stämning...poff så hade vi pratat bort 4,5 timmar..! Sovmorgon på söndagen och ett nytt försök att besöka Halåsen..men inte då heller fick jag till det..!  Pelle kom hem på söndagseftermiddagen. Igår kväll hade Pelle och jag en helkväll på stan...först en öl på All Star...sen bio och så middag på Dalwhinnie..vi hade presentkort där som skulle ätas upp före den 31 mars...Mycket gott å mysigt å bussen hem kl.22. I morgon är Nils på resa...besöker kunder i Danmark och så är det redan torsdsg...! På fredag kväll är det begravning på eftermiddagen och på kvällen Årsmöte i Snålblåstens villaförening..! I helgen ska jag göra matplaner inför Påskhelgen i Huså..hoppas på besök av ungdomar..både mina å andras! Inget är som väntans tider...!

Nu har bekräftelsen på remiss till röntgen kommit....8 veckors väntan..! En fika...!

Åkte med Emil in till stan efter jobbet idag...lite ärenden å hem tänkte jag. Men tänkte om å tog en kaffe med Marina på Expresso House...skönt att göra något annat än jobba å sova..skönt att prata bort en timma med en vän. 

Tacksam..! ✨❤️✨Jobba å jobba....


....och sedan dö i soffan! Emil har varit sjuk Igår å idag...och Nils var ledig idag..Lite ensamt på jobbet och mycket på gamlingarna..! Men det gäller väl att slita ut en generation i taget..! Jag skulle ha varit till Halåsen å gosat lite men det for bli en annan kväll i veckan.! I morgon har jag en del ärende i stan efter jobbet...hoppas jag orka åka in bara..! Vårdagjämning idag men det kan man ju inte tro med all snö som ramlar ner just nu..! Pelle funderar över att åka till Husåstugan till helgen...men jag vet inte hur jag gör..! Nu blir det sängen...gäspar snart käkarna ur led...! 


Lördag i Lit!

Vaknade tidigt och var uppe vid 7...såg en film och sen städade vi...dvs. Pelle dammsög å jag tittade på..kan inte stöda längre på grund av mina höfter. Gick på jobbet vid 10...hade en del att avsluta från igår som jag inte hunnit med. Nils är rån å med nu pappaledig på fredagar så det blir att planera om lite för stt hinna med. Efter jobbet så tog vi en kort promenad i vårsolen...det blåste tyvärr kallt! När vi kom hem skottade Pelle av bryggan och vi kunde sitta en stund i solen på verandan...Våren kom absolut närmare idag. Jag ringde grannen Maria och bjöd in henne på middag men det slutade med att hon bjöd in oss till sig i stället..Hahaha..så kan det gå! Nu lagar jag köttfärssås till morgondagens Lasagne och softar i köket med ett glas vin..! 

Önskar dej en skön lördags kväll!  


Äntligen....

....har jag tagit mig själv i kragen och varit till en läkare på HC i Lit. Jag hade laddat mej själv med massor av argument och tänkte att detta blir en kamp.. Men inte behövde jag bråka ett endaste dugg..efter 30 minuter var jag undersökt och det var klart med en remiss till röntgen av mina höfter och mina händer...ny medicin utskriven...och  I morgon ska jag tillbaka för provtagning. Känner mej helt fantastiskt lättad och glad att allt gick så lätt...att jag blev bli trodd från starten...nu önskar jag bara att jag hade gjort detta för flera år sedan...! Jämtlands Nationaldag!

Republikens Nationaldag idag...Heja Jämtland! 

Jamtlandssången
Text: P G Norman/Bo Oscarsson 1983
Musik: Trad.

"Mæ går på stigom
å leit oss opp öve bakkan,
bort milla åkrom, opp hitat vållom,
der bjällan pingel skvällht
i jænsmässti.

Mæ sir frå höjdom
bort mot åsom,
der kjörsan står milla gålom
bort ditat fjällom vår
der Skuta står
så gnistrenes vit.

:/:
Fejen så sjong mæ att‚
JAMTLANN DE E LANNE VÅRT!
i tusen år ha mæ hadd'e,
håll'e därför hårt.
Ler ta den friheit 
som fedran ein gång at oss ga!
Hen ske mæ læva å minnes allht,
som fedran oss sa!"


La Traviata

Tog sovmorgon i morse trots att solen strålade utanför fönstret...behövde sova ut! Tog bussen in till stan vid 13...var på Gregoriemarknaden och en sväng i Badhusparken men orkade inte gå så mycket på grund av höften. Mötte upp Marina på Dalwhinnie för ett glas vin...syns kom oxå dit..! Klockan 19 slogs portarna upp för La Traviata på Storsjöteatern. Det blev något nytt...något jag aldrig tidigare varit med om...en fantastisk föreställning. Jag gillade det skarpt..! Efteråt var Eivor snäll och skjutsade hem mej...operan slutade 22:00 och min buss gick 01:00..Dålig tajming med andra ord. Skönt att komma hem i tid...Tusen Tack för det bästa Eivor! ❤️Fort var det gjort...!

Jag har kämpat på denna veckan och nu är det fredag igen..! Veckan har varit mer än jobb..jag har varit på styrelsemöte med Företagarna...varit på Kallkällvägen å stökat...varit i Halåsen och hälsat på. Där har dom utökat familjen med två hundar oxå så dom har fullt upp. Finvädret kom idag...solen skiner från en klarblå himmel och det gick att sitta ute i solen en stund på lunchen.,! Idag har Pelle åkt till Huså men jag blir hemma...ska på Opera i morgon kväll..La Traviata på Storsjöteatern. Det sänds live på storbilds TV från Metropolitan i NY. Ska bli fantastiskt..! Nu kör jag lite AW för mig själv hemma i köket...en god Parmegiano Reggiano och fikon marmelad på frökex...ett glas rött till detta..! 

Trevlig Helg på er! ✨


Det blir inte alltid som man tänkt sig..!

Det blir inte alltid som man tänkt sig...inte denna helg i söka fall. Hade tjejmiddag med övernattning i fredags och det Car lyckat å bra. Hade gjort laxmousse till förrätt, pasta in a pan till huvudrätt och glass å kaffe till efterrätt..massor med rött vin och även några flaskor bubbel gick det åt. Diskuterade både högt å lågt till långt in på natten..! Pelle sov över i Halåsen eftersom vi är kattvakt pt Nils och Marielles katt Imber. På lördagen käkade vi frukost och tog en skön promenad...det var fantastiskt väder! När vi kom hem åt vi lunch på rester och sedan kunde inte jag röra mig..! Så otroligt ont i vänster ljumske...kunde varken stå eller gå. Blev sittande i soffan sen tjejerna åkte hem...med tårarna rinnande. Pelle var på möte i stan men skulle komma hem vid 3 halv 4...han kom kl.18..och hade med sig sin syster Agnetha..Jag fick i alla fall hjälp på toan...tog evigheter att duscha å byta kläder..Ringde sjukvårdsupplysningen men det var så lång väntetid så jag lade på..Agnetha bjöd på middag..hämtmat från Pizzerian..! Pelle åkte tillbaka till Imber i Halåsen och Agnetha å jag satt och pratade. Det var otroligt svårt att komma ner i ryggläge..låg i soffan i rummet eftersom jag absolut inte kom upp för trappan...! Somnade till slut men vaknade från å till hela natten..! I morse var  jag mycket bättre men absolut inte bra..! Kan rörs mig om än med stor möda..Har vilat hela dagen ..åkte till katten i Halåsen en sväng nu ikväll men är tillbaka i soffan...Måste nog ringa hälsocentralen i morgon och övertala dem att jag behöver träffa en läkare...återstår stt se hur det går..! RSS 2.0