Slit å släp.....!

Eftersom vi inte har något fungerande kök så har jag liteproblem med disken. Även om det inte blir så mycket disk på två personer så blir det dock disk...! Provade att diska i badrummet men det blev så jäkla grisigt överallt....så nu släpar jag disken på jobbet och kör den i maskin där....det funkar ganska bra....förutom att jag måste ta bilen varje dag...och jag är van att kunna gå till å från jobbet. Men nu ät det vara så här tills vi är klara med köket! Idag har jag i alla fall fått min motionsrunda.....sprungit runt med inbjudan till årsmöte nu när jag kom hem...det tog en 30 minuter! Nu ska katterna ha fisk och sen ska Pelle och jag äta något...! Jag borde måla dom skåpluckor som är kvar att måla men vet inte om jag pallar med att byta om å ta fram färg å täckpapper på golvet...å nya penslar..å...å...! Lunchbuffé på Tivars!

Nu har vi käkat god lunch på Tivars....dock det blev ingen promenad då det blåste för kallt! 
Utflykt...!

Efter lite ärenden på förmiddagen så har vi nu tagit bilen för att åka till Tivars och käka lunch. Det blir mysigt med god mat och en promenad i solen! 

Ställ fram klockan...!

I natt ska du ställa fram klockan...em timma fram klockan....klockan 02:00...blir 03:00.:.!Tjejmiddag
Lite snabbt bara....

Vaknar tidigt denna soliga lördag...borde städa men fastnar framför TVn. Vi hade en mysig hemmakväll igår...en granne kom över och vi satt ute på bron och drack rosé....när det blev för kallt satte vi på värmen i uterummet och satt där ganska länge. Första kvällen för uterummet då...! Vi tänkte grilla till middag men det blev för sent och för mörkt så vi hoppade det. Idag ska jag fika med Lena och ikväll blir det tjejfest hos Carina....Nu ut i solen! Med beröm godkänt....!

Jag har så otroligt svårt med beröm....både med att ge och att ta.
Kanske svårare med att ta...lite lättare att ge andra beröm tycker jag nog att det är.
Som chef är det ju viktigt att berömma sina medarbetare...eller..?
Jag har har lättare att ge feedback...
tala om att det där gjorde du bra...det där blev till det bästa...bra jobbat!
Men jag har verkligen svårt att stå och ösa ur mej
... åhhh så fint....guuud så bra du är....tänk om vi inte hade dej...osv osv...!
Det tar ju aldrig slut heller....
som om personen i fråga aldrig får nog av berömmet....!
Om jag har sagt att det var bra gjort...så har jag ju sagt det...!
 
VARFÖR är detta så svårt för mej??
 
Om jag gjort något bra så vill jag ju så klart att någon ska uppmärksamma detta...
att någon säger "bra jobbat!"....Snyggt...! Vad bra det blev Anita...!
Men jag är nöjd med ganska kort uppmärksamhet...
blir obekväm om det drar ut på tiden!
När jag var yngre var det annorlunda...
då ville jag verkligen ha uppmärksamhet hela jäkla tiden....
VARFÖR DÅ......?
 
En del människor vill gärna själv ha beröm hela tiden....
....men ger aldrig någon annan kredit för utfört arbete.
Ska jag som chef berömma sånt som mina medarbetare förväntas utför dagligen....
berömma det dom gör som är deras dagliga jobb...?
 
-Bra packat Emil!
-Bra svetsat Leif!
-Bra beställt Nils
-Bra kälkar du bygger Pelle!
 
Eller ska jag bara uppmärksamma sånt som sticker utanför komfortzonen....?
 
Och vissa människor blir liksom aldrig nöjda hur mycket beröm och uppmärksamhet dom än får.
Vissa barn och vuxna gör allt för att få feedback/beröm/uppmärksamhet....
kan man inte få det i positiv form så tar går det lika gärna i negativ form...
bara det är någon som ser mej...!
Jag tycker absolut att man ska ha roligt och berömma varandra på jobbet....
men är det bara chefen som ska stå för berömmet...?
Arbetskamrater och kolegor kan väl också berömma varandra....
...kanske till och med att chefen kan få lite beröm...!?!
 
Övning ger färdighet!

"Glöm allt vad vassa armbågar heter, nu är det den snälla och positiva vägen framåt i karriären som gäller. I bräschen går rekryterings- och bemanningsföretaget Adecco som nu lanserar Sveriges första ”träningsapp” i konsten att både ge och ta emot beröm på jobbet.

Beröm chefen. Beröm kollegerna. Beröm dig själv. Det är ett enkelt sätt att få bättre resultat och roligare på jobbet. Beröm ger friskare personal, bättre samarbeten, mer energi och mer pengar in i företaget. Studier* visar att företag som berömmer sina medarbetare regelbundet är tre gånger lönsamma än företag som inte arbetar med en positiv feedbackkultur. Och att få beröm på jobbet kan öka chansen att hålla sig helt frisk med hela 40 procent.
- De flesta människor vet att beröm är bra – men det kan vara en lång väg mellan kunskap och handling. Många företag har helt enkelt inte hittat ett systematiskt sätt att använda sig av det, och då glöms det bort. Det säger socialpsykologen Bosse Angelöw som kämpat för att införa en uppskattande arbetsmiljö på svenska företag i 25 år.
- Vi är jättesnåla med att ge beröm i Sverige. På väldigt många företag säger man: ”här får vi bara veta när vi gör fel.” När det går bra förväntas man förstå det själv. Men varför ska vi anstränga oss om vi aldrig får veta att det vi gör uppskattas? Beröm är bränslet som får oss att fortsätta kämpa på. Det säger Stefan Gunnarsson, organisationskonsult och grundare av Feedback-akademin. Han doktorerar på hur feedback kan användas i mångkulturella arbetsgrupper och lär företag hur feedback kan lyfta allt från humör till inkomster."

(http://www.adecco.se/om-adecco/beromutmaningen.aspx)

 

 

Heja på där ute....bra jobbat! <3

 

 


En tråd på FB....!

Detta hade jag också velat säja...men jag valde att lägga ner....
 

”Det jag menar är att jag tycker inte det är proffsigt av dej att ventilera dina åsikter om "dina föräldrar" på FB ....du borde ha en yrkessekretess som säger det. Du ska kräkas över kassa föräldrar i din arbetsgrupp eller med din chef....för naturligtvis finns det föräldrar som inte bryr sig och som du kan bli "sjukt less på...!" Som förälder kan jag ventilera mina problem i vilket forum som helst. Jag ser det som om att jag på FB skulle prata skit om mina kunder....ABSOLUT INTE BRA - OPROFFSIGT!... medans mina kunder kan tycka vad dom vill om mitt företag utan att jag offentligt skulle ta det. Jag skulle ringa kunden och reda ut det hela...men aldrig i sociala medier. Föräldrar är som kunder och du har betalt ( kanske inte bra betalt men dock betalt!) för att undervisa...ta hand om....och underlätta vardagen för dem. Och du vill väl att dina kunder ska vara nöjda...!??  Om du ser det som att du gör uppoffringar för barnen när du går på jobbet kanske det är dags att göra något annat....? Och vad det gäller semester så finns det en lag som säkerställer att alla anställda har rätt att ta minst 3 veckor sammanhängande semester..även du. Det är sånt som du ska ta med din chef...inte med föräldrarna!Om jag blir dåligt bemött på dagis...skolan...affären...banken...bussen...vården...badhuset....resturangen....bensinmacken...då klagar jag/ber jag att få prata med chefen...det är min rättighet...!

Inte för att jag/kunden/föräldern alltid har rätt men...men...!”

 

Renoveringen av kök fortsätter!

Ikväll har jag målat köksluckor, kakel och en bänkskiva...Pelle har monterat fler stommar och lagt kakelfog. Det tar sin modiga tid och man får uppbringa extra energi för att göra ett lagom ryck efter en arbetsdag...! Men det är ju roligt samtidigt och det måste ju göras mu när vi startat det hela! Längtan...!

Längtar efter min syster idag!


"Ett systerskap är vänskap på en djupare nivå.

Ibland finns det ett släktband – annars har man mötts ändå.

Relationen till en syster är nära och unik.

Hon känner dig så väl och hon kan din historik.

Med en syster är det lätt att vara uppriktig och sann.

Man kan tala som man tänker och man förstår varann.

Det känns alltid bra att ses – så man vill gärna träffas mer…

För det finns så mycket gott som systerskapet ger."

 

Djurskyddet i Jämtlands Katthem!

Ikväll började jag jobba som volontär på Djurskyddet i Jämtlands katthem! Man ger mat å städar burar...och gosar såklart.....! Det var ca 30 katter där kust mu....ett jättefint katthem! Rent å fint å mysigt...fina burar å spännande miljö för dom små liven! Det var verkligen en kul kväll! 
Selfie...!

Vi antar utmaning att lägga upp en selfie utan plutmunnar och peacetecken!
Nej fram med tejpen - våga var ful!
 
Anita
 
Kerstin!
 
 
Maggan!
 
 

Kvällsaktiviteter!

I kväll har Pelle satt kakel och  jag har börjat att måla skåpluckor....sakta men säkert växer köket fram...lite nu å lite då! Nils och Marielle var förbi på en kopp kaffe! Godmorgon soliga måndag!

Idag har jag så mycket att göra förutom att jobba så det kanske inte är nån men att jag går på jobbet...! Skämt åsido..! Men jag ska både på massage och fotvård....Och så ska jag hämta lite frejer som jag köpt på FB.....men det blir efter arbetstid! Ikväll ska vi sätta kakel....dvs Pelle ska. Jag är inte till mycket hjälp vad det gäller sånt....jag sk ge mig på att måla dom skåpluckor som blir kvar. Det har jag pysslat med förr och vet att jag kan så...! De ska i alla fall bli skönt med massage idag säger min onda kropp.....så jäkla stel! Skön måndag på er! 
Platt fall...

....vet inte hur det går till men helt plötsligtär det Stopp..! Helt plötsligt förstår jag INTE vad han säger...å han förstår inte mej! Efter snart 30 år som gifta händer detta fortfarande...att ingen fattar vad den andra/e säger...?!? Hur kan det bli så...att vi blir främlingar för varandra...? Att pratet tar slut...att allt jag säger tolkas fel...att jag säger skitsaker för att markera...att han väljer att inte fatta någonting av detta...å inte jag heller...! Så jäkla trist! Snö...snö...snö...!

Det snöar idag....har kommit hur mycket snö som helst! Jag föll till föga och släppte ut katterna i morse....Alice har kommit tillbaka men inte Saxon. Undrar hur länge han tänker bli ute nu då...hur länge vi får vänta på honom idag då?
Hej å hå......så jäkla fort det rullar på! Det är redan natt mot söndag...vi ska åka hem tidigt i morgon å ta vägen runt Svenstavik ( en timma längre...! ) för Pelle ska lämna grejer...när vi kommer hem ska vi sätta kakel..! Puss å kläm till alla denna lördags at...! 


Husmys!

Vaknar tidigt men vilar länge....ser en film med Pelle. När Pelle tar en skotertur sommar jag om i soffan...tröttare än trött! När Pelle är tillbaka tar vi en lång skön promenad i härligt vårvinterväder. Nu sitter vi på Gruvstugsns uteveranda och tar en öl. Mycket folk här idag och bra stämning och Gruvstugans plus idag är att dom lagt ut värmande lånefiltar på verandan! En riktigt mysig lördag!
Fredagsmys!

Nu är vi i stugan....hög nivå på fredagsmyset! Jag fixade en enkel middag när vi kom upp...vi eldar i spisen och tar ett glas rött...och så ser vi på PSI Love You! Fredag....igen!

Det är snabba ryck...
ännu en fredag och veckan försvann i rök å damm!
En härlig kväll blev det igår hos Karin...
med god mat och mycket vin!
Tack för det säger jag!
Nu blir det jobba några timmar
och sen packa in katter och mat och åka till Huså.
Det ser ut att bli ett fantastiskt väder idag....
redan plusgrader och sol.
Förundrad över att det kan svänga från snöstorm igår
till vårkänsla idag!
 
Önskar er alla en skön fredag!
 
 

Nytt inlägg....

....så klart har jag något att berätta.....med bilder...! 


Vårdagjämningen!

"Hej mitt vinterland.....nu e jag här...! Talllalalllaaa...
Snön faller och vi med den.....ute faller snö.....
Walking in a Winter wonder land...."
Osv osv!!!
 
Nu är det full vinter igen....och det var väl väntat!
Men måste all vinterns snö komma lagom till vårdagjämningen som är idag...??
Suckar liiiite uppgivet!
Men väder rår vi ju inte över...det är som det är...
bara att gilla läget!
 
Min massage idag blev inställd pga sjuka barn - thats Life!
Hade verkligen behöva lite massage...
.....tyckersynommejsjälvdag idag!
Sitter på kontoret och låter tårarana rinna!
Hugaligen vad det är tycksyndom just idag!
Tur att jag ska på tjejmiddag ikväll...
så jag kan rensa systemet...häva ur mej allt skit...
tömma det fula å negativa över nån som kan ta det!
 
Tjipp tjopp - vi hörs!
 
 
 
 

Fondvägg.

Ikväll kom fondväggen i köket på plats. Det blev bra trots att den var strulig att sätta upp...den var mycket tunn och knölade sig lätt. Men Pelle fick till det bra! 
Fullt ös....

.....medvetslös!
 
Idag har det verkligen varit fullt ös...!
Jag började dagen med att följa med Pelle till Svenstavik i morse
med start 06:30 och bara fram och tillbaka...
med grejer som skulle på zinken!
På lunchen var vi hem och spacklade färdigt väggen
som ska tapetseras ikväll...
.....telefonen ringer som toka
och jag hinner knappt utföra någonting annat än att svara.
Bra för affärerna om inte annat!
 
Ikväll blir det som sagt tapetsering av fondvägg...
spännande som tusan.
Vi målade nästan klart alla väggar igår
och det blev kanonfint tycker jag i alla fall.
Jag ska måla skåpdörrar och så ska vi riva bar/köksön och modellera om den lite.
 
Det är ganska jobbigt att vara utan kök kan jag tala om..
inte kul alls!
Men nu har det ju vänt...
....nu blir allt bara bättre å bättre!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klippstugan på Frösön!

Idag har jag varit och klippt mig....hos Carina på Klippstugan! Å jätte nöjd är jag...bra blev det och mysigt är det att vara där....hos Carina å Leo! Tackar å bockar gör jag!😊Åter vinter....

Efter gårdagens härliga vårpromenad så vaknar vi idag upp till 2dm nysnö....
tror inte att det har ramlat ner så här mycket snö nån gång på hela vintern..!
Men på något sätt så förstod jag att det skulle komma mera snö....
vi har ju bara mitten på mars ännu och det är en månad till Påsk.
Katterna vägrade att gå ut!
 
Denna veckan bjuder på köksrenovering.....
vi ska spackla måla och tapetsera i köket denna veckan....
i alla fall försöka hinna med detta så att vi kan montera upp stommar, skåp och hyllor.
Vi satsar på att detta ska bli klart denna veckan.
 
Och på torsdag är det tjejmiddag hos Karin....det blir skoj!
Är ett bra tag sedan vi träffades nu...känns det som i alla fall!
Tänk att vi fortfarande hänger ihop efter alla dessa år! <3
 
Öskar er alla en kreativ och utvecklande vecka!
 
 

Sköna söndag!

Sovmorgon å film...! Städat Kyle...då gott det nu går i röran. Maggan och Jonny kom förbi en sväng...dom har varit här på 50 års kalas och åkte hem mitt på dan. Pelle och jag gick ut på en promenad i det soliga vädret....fikade på Torgbrinkenvoch tänkte att vi skulle besöka galleriet på Brunflovägen....men det var stängt på söndagar. Nåväl....en skön promenad fick vi i alla fall....å gofika! 
....här kommer man hem å e snäll....!

Efter en härlig kväll på Marite' tar Lena å jag nattbussen hem...i god tid. Jag är hemma 00:30...! Inte har PK lämnat dörren olåst som jag bad honom om....nej å nej..! Ringer på hans telefon....knackar å stampar på bron....visslar å lever rövare....stampar som en galning på verandan...håller på så grannarna vaknar...men inte PK. Sätter mej på verandan med infravärmen på...det hjälper sådär...! Stampar å ropar å visslar....! Till slut kommer HAN å öppnar....! Kall jag nu då....!
Party..!

God mat...bra feeling...musik man mins...Marte' 

Lilla Tilda!

Pelle å Snickar Kalle lägger köksgolv idag....och sätter upp gipsskivor...köket ser redan bättre ut! Bilder kommer senare!!  Jag är hundvakt idag åt lilla Tilda eftersom Nils jobbar! Vi har varit ute på en promenad och nu sover hon i soffan bredvid mej! Goa fina Tilda! Ikväll ska jag på Marite' med Lena....jag vann ju suppe' biljetter för två och ikväll ska vi nyttja dessa. Undrar glad jag ska ta på mej för kläder...äger typ ingenting fint..?!? Det blir till att rafsa igenom garderoben och se vad det går att åstadkomma...! Syrran är hemma i Ösd. på 50års kalas men det är bara fram och tillbaka så vi hinner nog inte träffas mer är en sväng i morgon kanske...Önskar dej en fin lördag! 


Coca-Cola!

Hittade denna riaritet när vi rev köket..,en Coca-Cola flaska från...jag vet inte när. Den har svart botten och metallkork...heter Lättviktsflaska och är inte pantbar...innehållsförteckning är mycket bristfällig...Har du nån aning om hu gammal den är?? Troligen inte jätte gammal men ändå...! Att leva sitt liv på nätet......

Jag har skrivit blogg sedan nov. 2007...nästan varje dag!
Jag skriver om mitt liv...intressant..?
Knappast..!
Det är mina vänner som läser
och någon utifrån syberspace nån enstaka gång.
Jag får bara fina kommentarer och bra feedback på det jag skriver....
om det är någon som lämnar en kommentar
så är den kul eller snäll eller intressant.
 
Idag skrev min syster på sin blogg
 om att hon fått sina fiskar varma för första gången...
någon som anonymt hade åsikter om det mesta hon skrev om..
någon som också hade lösningar på alla hennes problem....!?!?
Det är klart att om man skriver öppet om sitt liv i en blogg
så blir man ju också sårbar inför andra människor....
även dom man inte känner.
Och jag vet att min syster kunde ta detta på rätt sätt....
men dom som inte kan det då....dom som råkar värre ut...?
 
Jag har vänner som absolut aldrig skulle kunna tänka sig att skriva blogg....
eller vara på Facebook...
som säger nej till att vara med på bilder
av rädsla för vad nätet kan göra med detta.....!
 Och så finns dom som måste fixa sej och se ut som en filmstjärna
innan dom duger på bild....!
 En del av dessa vet jag har erfarenhet av att bli utsatt på nätet.
Ändå är det väl lindrigt med tanke på vad massor av unga tjejer blir utsatt för på nätet...
unga killar också för den delen...
Detta anonyma näthat som förekommer.....
 där människor helt anonymt kan tycka å skriva å svada
över en annan människa som dom inte känner...! 
Om man ska ha en åsikt om en annan människas liv...utseende....vikt....bostad....kille....hund...hår....jobb...matvanor...osv osv
så tycker jag att det minsta man kan begära är att dom vågar stå för sina åsikter
och stå för vem dom är och vad dom tycker.
 
Jag har följt en del bloggar genom åren
 där föräldrar skriver om tex sina cancersjuka barn...
dom föräldrarna kan få otroligt tråkiga...förnedrande och elaka saker skrivna på sina bloggar!
Människor ger sig hän och skriver att:
" det var den fulaste jävla unge som jag sett...lika bra hon får dö..."
såna saker kan det stå i kommentarerna.
Och bara anonymt så klart!
Man fattar inte att människor ( om dom nu har rätt att kalla sig så...!)
tar ut sin livsfrustration på andra vilt främmande människor....och bara är elaka...
....att dom har ork å tid med detta!
 
Om det jag skriver på min blogg eller på FB stör dej så...läs inte...scrolla förbi.
Det är min blogg...å min FB sida...!
 
Och till dej som läser och gillar det du läser säger jag
Tack för att du läser på min blogg! <3
 
 
 
 
 
 
 
 

Chokladmousse !

Ikväll har jag gjort en Chokladmousse på avokado, grädde, kakao och honung. Gott men otroligt mättande! Och nästa gång ska jag ta lite mera grädde i . Gör så här: mosa en mogen avokado med en stavmixer till en slät smet...tillsätt 5 msk grädde, 2msk kakao och honung lite beroende på hur söt du vill ha den...eller söta med stevia eller socker. Du kan oxå ta i vanilj om du vill. Kör ihop det hela med stavmixern tills du får den konsistens du vill ha. Skeda upp i ett glas, dekorera med grädde och bär eller riven choklad. 

Gott! 


Måla fan på väggen.....

......det är jag bra på!
 
Att ta ut både sorg och glädje i förskott...
ibland är detta bra...man får vara glad länge eller "i alla fall".
Ibland...när det gäller sorg eller rädslor är det ju inte så bra.
En gasexplosion i New York igår...syrran ringer och berättar...
jag har inte sett eller hört om detta.
Lars bor ju inte i närheten av händelsen och NY är stort...
men ändå...han har ju lov och han sa att dom skulle göra Manhattan och Central Pak.
Sagt och gjort...jag slänger mig på telefonen....
skickar meddelande både via skype och FB
  " Hallå...är du ok?
Hör av dej så att jag vet...orolig över explosionen på Manhattan...!
Två hus som kollapsat efter en gasexplosion...tror dom!
Vill veta att du är OK....nordost om Centralpark...två döda och flera skadade
...Park Avenue 1644 och 1646....två femvåningshus som kollapsat....! "
  Skriver långa haranger om den oro jag befinner mig i.
...inget svar...!
 Efter en timma skypar sonen och säger att han nyss vaknat
och att dom var på Manhattan kvällen innan men inte ens varit ut ännu denna dagen!
Skönt så klart att han är OK...!
Inte underligt att man är helt slut i kroppen som jagar upp sig så!!
 
Knoga bägge nävarna ...snappla av!...som Knut sa!
 
 
 
 

Jämtlands Nationaldag!

Idag lyfter jag på hatten och utbrister Hipp Hipp Hurra för Jamtland idag...på Nationaldagen! 
Jamtlandssången
Text: P G Norman/Bo Oscarsson 1983
Musik: Trad.

Mæ går på stigom
å leit oss opp öve bakkan,
bort milla åkrom, opp hitat vållom,
der bjällan pingel skvällht
i jænsmässti.

Mæ sir frå höjdom
bort mot åsom,
der kjörsan står milla gålom
bort ditat fjällom vår
der Skuta står
så gnistrenes vit.

:/:
Fejen så sjong mæ att‚
JAMTLANN DE E LANNE VÅRT!
i tusen år ha mæ hadd'e,
håll'e därför hårt.
Ler ta den friheit 
som fedran ein gång at oss ga!
Hen ske mæ læva å minnes allht,
som fedran oss sa!
:/:

Översättning
mæ – vi
bjällan – skällorna
pingel – klingar
vållom –'vallarna', fäbodarna
skvällht –'ekofyllt'
jænsmässti – midsommartid
kjörsan - kyrkorna
Skuta - Åreskutan
fejen - glad, glada
fedran - fäderna
hen - här

Ändelsen -om i orden stigom,åkrom, vållom, etc är dativformen i pluralis (stigarna, åkrarna, vallarna). Här är det de dativstyrande prepositionerna: på, milla, hitat, frå, mot, milla och ditat, som ger dativformerna.Nu ska hela rasket rivas.....

....nu ska hela rasket bort! 
Nu river vi det resterande av köket.....nu väntar vi inte på försäkringsbolaget....Kan själv säger Garagegubben! På torsdag kommer snickaren...spånplattor ska bytas och en gipsvägg ska upp. Sen ska dom nya stommarna på plats...! En bra början....nu är det resten kvar! 


Massage!

Jag har varit på massage idag...så jäkla skönt...
ont men skönt...skönont!
En timma tog jag idag...förra veckan blev det en å en halv timma 
Det är bättre med längre tid....en timma går så fort!
Jag verkligen njuter av den behandling hon ger mig...
Kerstin på Kläm å Kåda!
Hurra för bra behandlingar!
Pigg i kroppen efteråt...törstig men pigg!
Jag känner mig lycklig och priviligierad som kan unna mig massage..
......genom jobbet.
Alla här på KAP får massage via jobbet...om dom vill.
Alla vill inte....men jag vill!
 
Får du massage av din arbetsgivare...
....om du skulle vilja ha??
 
 

Ny vecka......

.....blankt blad!
 
Jag kan göra vad jag vill med denna vecka...
men kommer jag att göra det...?
Eller kommer den att rulla på som vanligt...
bli som alla andra veckor?
Jag vill inte jobba så här hårt...så här många timmar var vecka...
Meningen var att jag skulle trappa ner...
njuta av att ha allt på det torra!
Nu är ingenting torrt kan jag tala om....kan inte ta något för givet...
stort ansvar och liten lön för mödan!
Måste ha is i magen och rida ut konjunkturen...
det blir bättre säger dom... men när?!?
 
Jag ska unna mig massage denna veckan...också!
Jag ska gå och ta hål på min blånagel  ( klämde mig i dörren igår!)...
Jag ska gosa med Tilda som Nils har med sig på kontoret idag! <3
Jag ska ta en promenad var dag...!
Jag ska gå på Nostalgikväll på lördag...jag vann ju biljetter dit!
Jag ska betala skatt och arbetsgivaravgifter (114 000kr )
och försöka se det som något bra!
Jag ska ge mina medarbetare pos.feedback minst en gång om dagen hela veckan!
Jag ska jaga försäkringsbolaget så att vi får sätta fart med köket snart....
Jag ska prata med Lars på skype!
 
OCH jag ska njuta av den tidiga våren!
 
 

Meen nu jäklar....

.....nu ramlar det in gamla inlägg från syberspace...inte vet jag men dom verkar ligga å vänta på uppkoppling och sen...pling när det passar så ramlar dom in! Husåstugan for ever!

Efter många om och men kom vi äntligen upp till stugan....nån gång vid 8. Det tog en evig tid eftersom vi åktevöver Svenstavik. Det var regn å glashalt på vägen upp.,..å Mördarbacken var inte stt leka med! Pelle och jag bar varsin katt upp och sedan fick skotern göra jobbet! Jag har fixat middag....frikadeller i tomatsås...med tilltufsad vitkål! Jag plockar ihop i käket och Pelle ser på monsterfilm.....?!??! Japp så har jag det...våga vägra monsterfilm! Sitter i köket å svär över dålig uppkoppling...! Nostalgikväll!

Det kom en inbjudan på FB om Nostaögikväll på Marite...jag gillade å delade...kunde ju vara kul att gå på...tänkte jag! Nu fick jag meddelande om att jag vunnit supébiljett för två på lördag nästa helg....Helt otroligt...jag har  nu vunnit två supémiddagar för två på ganska kort tid....först på Dalwhinnie och nu på Marite'! Feeling lucky! 😊

Två av allt...

Två av alla inlägg...jag fattar ingenting....!Sööööndag...!

I natt har jag sovit i 10 timmar...! Helt otroligt! Vi ser på film och dricker kaffe...ska plocka ihop och åka hem i tid. Vädret är sådär....lockar inte till att vara ute...undrar hur vädret i stan är?? Katterna längtar hem...å ut! Det käns OK att lämna stugan för denna gång...och åka hem! Sööööndag...!

I natt har jag sovit i 10 timmar...! Helt otroligt! Vi ser på film och dricker kaffe...ska plocka ihop och åka hem i tid. Vädret är sådär....lockar inte till att vara ute...undrar hur vädret i stan är?? Katterna längtar hem...å ut! Det käns OK att lämna stugan för denna gång...och åka hem! Melodifestival

NU sitter vi på Gruvstugan å dricker öl....ser på Melodifestivalen! Melodifestival

NU sitter vi på Gruvstugan å dricker öl....ser på Melodifestivalen! Husåstugan

Vaknar till hård blåst och snöstorm....vaknar tidigt....före 7. Vi ser på film....skitfilmer som Pelle väljer...inget jag vill se men jag sitter kvar å glor! Hoppas att vädret blir bättre så att jag vågar mig ut...det skulle bli lite sol på eftermiddagen...,vi får väl se! En sväng på Gruvstugan blir det i eftermiddag....men först mera skitfilm! Gruvstugan...!

Sitter på Gruvstugan och dricker öl...inte mycket är annorlunda här...inga tända ljus mer än mitt- eftersom jag tände mitt ljus själv......ingen musik...inga gardiner som tar upp ljud...OS på storbildsskärmen utan ljud...spotlight som lyser hur som haver...! Men brasan brinner i alla fall! Jag fattar inte hur svårt svårt kan va att fixa myyysigt! 

En fredag i mars....

En vanlig fredag...ovanligt pigg är jag idag
eftersom jag gick och lade mej redan kl.11.
 
Nils jobbar hemifrån idag så att han kan vara med Tilda..
.det går ju utmärkt med telefon och fjärrskrivbord....
borde jag också göra nån dag i veckan!
 Idag ska sluta lite tidigare....
packa in katter å mat i bilen och åka till Huså.
Det blir skönt...!
Vi måste åka via Svenstavik för Pelle ska lämna grejer på zink...
så det kommer att ta nästan en timma längre att ta sig upp.
Alice kommer inte att gilla detta!
 
Skulle skypat med Lars igår...men vi missade varandra....
....när jag ringde så var han på väg ut....
och när han ringde så sov jag sedan en timma.
Det får bli ikväll.....han fattas mig! <3 
 
Ser fram emot en skön helg i stugan
och önskar er alla en skön fredag och trevlig helg!
 
 

LCHF - Bröd

Recept från Kostdoktorn.se

Valnötsbröd
6 ägg
250 gr kesella
150 gr valnötter
100 gr smör
2 dl mandelmjöl
2 dl pofiber
½ dl fiberhusk
½ dl linfrön
3 msk brödkryddor
2 msk äppelcidervinäger
2 tsk bakpulver
ca 1-1½ tsk salt

Äppelcidervinägern ger brödet en smak av surdegsbröd


Sätt ugnen på 150 grader.

Smörj en avlång bakform på 1½ liter väl.

Krossa valnötterna grovt i en mortel eller hacka dem.

Smält smöret tillsammans med brödkryddorna och låt det svalna.

Blanda nötter och alla torra ingredienser i en bunke, börja med den mindre mängden salt.

Vispa äggen tjockt och rör ner kesella, vinäger och smör.

Blanda så ner det torra med elvispen på låg effekt.

Rör om väl och smaka av om du vill ha mer salt.

Häll över smeten i brödformen med hjälp av en slickepott, tryck till på ytan så smeten blir jämnt fördelad.

Blöt handen i kallt vatten och jämna till ytan så den blir slät.

Täck med aluminiumfolie och grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter.

Ta av folien och grädda 45 minuter till.

Låt svalna en stund i formen och ta sen ur brödet och låt det kallna på galler utan bakduk så behålls den knapriga ytan.

Skär brödet i skivor när det kallnat helt.

Lösfrys skivorna och ta fram eftersom, tina gärna i brödrost så blir det som nybakat.

 

 

 


Det jag saknar....eller inte saknar....!

 Saknar........
 
*Sportlov & Påsklov i stugan
*Mina 10km löpning
*Jobba från hemmet en dag/vecka
*Långa lediga somrar
*Att jobba deltid
*Sunday afternoon tea
*Huset i Lugnvik
*Arbetskamrater
*Fighting spirit
 
 
 
 
 
 
Saknar inte........
 
*Hämta å lämna på dagis
*Föräldramöten
*Matlista & storhandling
*Städdagar & Tvätt-tider
*Läxläsning
*Att vara vanlig anställd
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Montering av köksskåp...!

Nu har vi börjat att montera ihop lite köksskåp...trots att försäkringsbolaget inte gjort något åt vårt mögliga köksgolv. Det är tre veckor dedam besiktningsmannen var här och tittade...sen inte ett ljud...och otroliga köer på telefonen....och när man äntligen kommer fram så är vår handläggare sjuk...! Vi får montera och ställa åt sidan så länge. Vi ska ju måla och tapetsera oxå...men får vänta lite med detta eftersom golvet ska rivas och nytt ska läggas! Undrar hur länge försäkringsbolaget tycker att man kan vara utan kök?

Ljuset....

Jag älskar att det är ljust på morgonen när man ska upp och iväg....
men idag är jag trött eftersom Saxon inte kom hem förrän klockan var närmare tre...!
Men jag förundras över morgonljuset och hur snabbt allting går mot vår...!
  Kommer att finnas nån snö kvar i fjällen till påsk....?
Fortsätter värmen så är det så att man undrar..!
 
En vanlig onsdag mitt i livet...
Ingenting utöver det vanliga händer!
Messade med Lars igår men han hade inte tid...mycket att göra......
.....uppgifter som ska in denna veckan,
innan nästa veckas Springbreak!
Vi skulle höras av senare i veckan när det lugnat ner sig.
Håller tummarna för honom!
 
Tog lite foton med min kamera (inte mobilen!)
 för en gångs skull...när vi var i Uppsala..
i Maggan och Jonnys stuga...vid havet.
Tror det hetta Fågelsundet...!
Fina bilder blev det i alla fall...och Vackert var det där vid havet..
....lugnt å stilla...och så detta ljus...!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Duetten som inte kom med....!

En extra låt med Kristian Gidlund  & Jill Johnson...!
 

Massagetisdag!

Idag ska jag äntligen gå till Kerstin på Kläm å Knåda och ge kroppen en omgång. Jag är så otroligt pigg när jag hår därifrån...en annan människa faktiskt! Och idag har jag stått upp vid skrivbordet och jobbat i över en timma nu på förmiddagen... Det är oxå skönt! Har en app i telefonen som påminner mig om att höja skrivbordet och stå upp! Jag trivs verkligen bra med mej själv när jag bryr mej om mej! Kläm å knåda på er! 


Vinter eller vår....NY eller Jämtland...?

Det är kul och bra med lite semester....
men det känns bra att vara tillbaka i vardagen också!
 
Idag är jag ensam på kontoret....
Nils är ledig för att vara med lilla Tilda.
 
Här i Jämtland är det snö och minusgrader....
i Uppsala var det flera grader plus och riktig vår.
Det knoppade i rabatter och gräsmattan var grön på vissa ställen.
Man kan nog säga att dom är en månad före oss...minst!
Men som Jämte så är man van att vintern är lång
och våren är över på en vecka eller två.
 
I NY är det vår...vad jag kan se på dom bilder som Lars skickade mej igår....
ser härligt ut och jag längtar till att vi ska åka och hälsa på honom!
 
 
 
 
 
 
 
 

Tilda!

Fick besök ikväll.....av lilla Tilda! Det är Nils som köpt hund....en leonberger. Så otroligt söt hon är! ❤️Hållen...!

Tack till Maggan och Jonny för en fantastisk helg i deras fina hus! Bi har skrattat...ätit å druckit gott! I Love you! Nu åker vi hemåt...från våren till vinter. Men det blir bra att komma hem oxå ...till katterna! ❤️RSS 2.0