Morsdag..!

Vi kom iväg från Hållen i tid Lena och jag...var hemma vid 17:30. Pelle och Lars hade fixat mordagsmiddag som vi äter ute på verandan..med infravärmen på.,! En flaska vin och goda samtal med yngste sonen som nu är på väg hemifrån...igen! Mina tankar idag är så klart oxå hos min egen mamma Astrid....28 år av saknad! 


Hållen!

Åkte till Hållen och syrran igår...Lena och jag..! Vi är nu fyra damer som njuter stort av livet på landet...livet vid havet..! God mat...vin å öl..! I dag har vi varit vid havet och så tog vi en stärkande promenadm. Maggan har bjudit på god lunch och nybakat bröd..! Den som int trivs henn jet va i olag...! Renoveringen fortsätter...!

Nu har vi tagit itu med vardagsrummet...det ska målas och så ska parketten slipas! Tur att Pelle är en riktig målmedveten projektarbete som fokuserar och bara gör...men trögt är det. Jag har varit runt med inbjudan till Loppis i Erikslund...vi ska ha loppis den 13-14 juni, jag kommer nog att kunna skrapa ihop en hel del..! ...skönt väder ute var det men nu ser det ut som om regnet kommer...igen. Nu ska det regna här hela bästa vecka säger min app...hoppas den har fel! 
Rensa i Röran..!

Idag skrev vi på pappren för huset i Lit....och betalade in kontantinsatsen...Det känns bra! Jag har börjat rensa hemma...i lådor å skåp...slänger å sorterar..Men det är svårt..! Jag är ju tvungen att läsa alla papper å dagböcker innan dom kan kastas...sånt tar tid...! Men som sagt...jag har i alla fall startat! Bokhyllan med alla samlingar av papper å böcker blir en utmaning utan dess like! 


Våga vinn....

.....och Årets Företagsre Östersund! 
En fantastisk eftermiddag och kväll fick vi...föreläsare Petter - musiker och egen företagare och Mikael Genberg - konstnär och entreprenör som vill sätta ett litet rött hus på månen....God mingelmat...öl från Jämtlands Bryggeri...och tre företag nominerade till årets företagaren. Nominerade var Snö of Sweden...Pontus Eriksson och Jämtlands Musikskola...Vann gjorde Snö...Stort Grattis! Jag är mycket nöjd med denna dag! Heja oss på Företagarna Östersund! 
.....inte så vanligt...!

Har varit hemma denna morgon...eventet på Frösö Park kör igång kl. 14 Och jag ska vara på plats kl11. Ovant med en förmiddag hemma....har hunnit en hel del på hemmaplan....en promenad mellan skurarna. Nu på med den lilla svarta...pumps å kavaj...! Jag kör bara ben trots regnet...fick ju till lite färg på spirorna när jag var till Turkland..! Nu kör vi...Våga Vinn! 

Stressig måndag!

Jobbade halva dagen idag och sen iväg ut på Frösö Park Hotell för att ställa i ordning inför morgondagens event Våga  Vinn med rappar Petter som föreläsare och där vi oxå ska kora Årets Företagare. Mycket att tänka på...mycket ska klaffa! Det blir spännande och kul...det tror jag på! 
Ikväll måste jag försöka plocka fram kläder att ha på i morgon....känns som en helt hopplös uppgift....svårare än eventet faktiskt! ....inte så tungt...!

Sååå härligt att viii vaaan igår...! Men så otroligt länge omröstningen höll på...och så otroligt många ballader...! Pelle åkte på båtklubben tidigt i morse...jag sov läääänge..! I eftermiddag har jag träffat bästa kusin Anna..moster Maggan å Inge..Vi har pratat å fikat..och Anna och jag tog en tur till Lit...tittade på nya huset...besökte KAPAB....Familjen har grillat till middag och ätit ute på verandan för första gången denna bår..! 


Sååå tungt..!

Vaknar tidigt....sååå tungt..! 
Ut å gå morgon promenad...sååå tungt..!
Ta reda på tvätten...sååå tungt..!
Packa lilla väskan..,såååå tungt! 
Åka till vännerna såååå tungt 
...!
Äta middag som någon annan lagat...sååå tungt..! 
Se när Sverige vinner... Sååå tungt..! 
.......såå tungt..!!! 

Mer om mej...

Nils har varit på mässor denna veckan å idag är han ledig. Igår hade vi möte med mäklare om att sälja vårt hus...han var här och tittade och han tror att vi  kan få ut en bra bit över det vi gav för huset för 21 år sedan....även om husets slitet så är läget attraktivt . Nu är det bara att sätta igång å rensa bort....jag ska inte ta ned mej nästan någonting av det gamla...vi köper nytt...såt som passar i det nya mindre huset. Fredag i idag och jag ska ha besök av märingslivskontoret....spännande som bara den! 
Huset är vårt!

Vi vann idag....budet på huset i Lit! Med ett bud igår å ett bud idag slog vi spiken i kistan för alla andra. Ett fint gavelhus med egen brygga vid Indalsälven...bara att kliva ut och doppa fötterna i vattnet..helt fint å fixat å inget att måla eller laga. Glasad veranda å nästan ingen tomt...helt perfekt! Det blir flytt i november/december..! Men nu blir det jobb med att städa ut Kallkällvägen och sälja detta. Lite sorgligt att en epok går i graven men absolut helt nödvändigt och det känns kanon! Firade med god middag och skumpa ikväll...Feeling Great! 👏👍😊
En fullfartstisdag...!

Började dagen med att åka till en kund i stan med sågblad...hämtade upp Emil för samåkninge till Lit och blev sen med telefon hela dagen! Hade ett möte med Företagarna 16-18....ang vårt stora event Våga Vinn som går av stapeln nästa tisdag...tog en promenad hem i duggregnet...tänkte att det vankades mat...Men ack vad jag bedrog mej....Lars käkade ute ned farmor å farfar och Pelle satt vid TVn..! Jag fixade till en Sötpotatisfrittata...hungrig som jag var...! 

Vi har bjudit på huset i Lit idag..som gubben i lådan poppar vi upp som budgivare 3...! 

God Fritatta..! 
En helt vanlig start...

....på denna veckan! Och en vanlig arbetsvecka...5 dagar lång..! Nils ska på mässa tisdag å onsdag å torsdag..så jag blir själv med order å telefon..inte helt själv...Emil hjälper mej med order och Leif hjälper mej med telefon..! I morgon ska vi bjuda på huset i Lit...det är redan uppe i 1 milj.750 tusen...mycket pengar..! Vi får väl se hur det blir! 
Regn å snö...!

Igår kväll blev det hänga i husvagnen... en bra film på TVn och sen sov jag å Alice ute i vagnen..Vaknade i morse redan klockan 6...,det snöade...! Jäkla skit väder..! Och i dag hade vi städdag med villaföreningen...,kratta å fixa i lekparken och grilla korv...samvaro på hög nivå...kul att träffa både nya å gamla grannar ..meeeen fasen så kallt det var idag..! Jag stod för korvgrillningen å bjöd på värmande kaffe. Arga tanten dök upp...hon sa inte ett enda ord till mej....talade bara om att hon redan städat och inte tänkte vara med idag...ändå var hon där...! Jag fattar inte vad jag gjort henne...? Hon tycker verkligen inte om mej....å alla kan ju inte älska alla här i världen...! Efter två timmar i lekparken så frös jag rumpan av mej å gick hem! Marielle och Nils kom å surrade bort en timma....dom är kanon bra på sånt...spontana besök! I Love it! Sven å Lena var hit en sväng oxå....Kuuul! Å skitvädret fortsätter..! 

Alice myser med oss i husvagnen! 

Städdag i Eriksund! Man borde flytta.....

....man borde verkligen fundera på att byta klimat...eller...?

Arbetsdag....

.....denna lördag! Vi åkte till Lit i morse för att fixa lite med utemiljön..! Sopa grus å fixa lite med framsidan...gräsmattor å lite annat fastighetsstädning...! Vi kämpade på ute i solen i över 3 timmar...jobbigt men skönt oxå..att få det gjort! I morgon blir det kratta å fixa med grannarna....blåsor i händerna har jag redan..men kroppen mår fin fint av rörelse..! Nu har vi städat husvagnen ( i alla fall en av dom..! ) och "torrsitter" i den med grillmiddag å vin...lördagsmys! 


Lediga dagar!

Vi är lediga min man å jag..denna klämfredag....! Skönt även om vi har fullt upp...vi fixar med huset. Sånt dom inte blivit gjort. Lister å färg å trösklar å sånt smått å gott...! Vi funderar faktiskt på att  sälja huset på Kallkällvägen...! Har hittat ett radhus i Lit...som ligger vid Indalsälven...med egen brygga å fantastisk läge..! Det är 4 rum å kök och helt nyrenoverat..veranda och inglasad balkong...å tre minuters gångväg på jobbet!  Vi har inte bjudit något ännu...men ska göra det till veckan..! Träff med mäklaren ang. att sälja vårt hus nu till veckan...! Det blir jätte konstigt att lämna KallkäIvägen...vi har bott här i över 20 år..! I går var jag till Lena på fruntimmersmiddag...mysigt å gott å trevligt..! Jag cyklade dit och sen var Nils snäll och hämtade mej..!Grattis Lars!

Idag fyller min yngsta son 22 år....nu är vi lika gamla! Tänker att åren flyger iväg ovh att jag inte riktigt hinner med...! Nu flyttar han snart...igen...! Denna gång till studier å kärleken i Uppsala. Jag säger lycka till så klart....hela livet ligger som en oskriven bok! 
Grattis Älskade Lars! Full fart....

....från start! Kul på jobbet men mycket att göra så klart...efter en veckas ledighet...! Styrelsemöte med företagarna på eftermiddagen och sen iväg på G:a Teatern för en konsert med Jämtlands Rock & Gospelkör och en kör från Grytas fyktingFörläggning...The Rocking Pot. Det var fantastiskt kul...Tack bästa Lena som tipsade om detta! 🎤
Hemresedag!

Idag lämnade vi Alanya å Turkiet! Transferbussen kom å hämtade redan 10:30...och resan till flygplatsen tog 3 och en halv timma...inte klokt! Vid ett fikastopp hittade jag en hund som stod fastkedjad utan mat och utan vatten....den fick min matsäck och vatten av mej och sedan grät jag hela vägen till flygplatsen. Nu blir det ett långt brev till Detur om vilka krav dom har på sina samarbetspartner i Turkiet. Bussarna stannar allts på detta ställe så folk kan handla....nån jävla ordning ska väl dessa ställen ha! Det var en jobbig flygresa hem....mina ben svall upp och tårna domnade bort. Lars var snäll och hämtade oss på Frösön! En kortvecka är det denna veckan som kommer....men lika förbenat fullbokad....bara att köra på! Borta bra men hemma bäst! 
Alanya dag 5 å 6

Det går undan på slutet....redan dax att packa väskan! Igår låg vi vid havet hela dagen....helt otroligt varm å skönt så tidigt på säsongen..Vi tog en taxi till Chili med våra nya vänner och mötte upp med Anita å Annika. Där åt vi fantastisk pepparstek...den går inte med ord beskriva...! En härlig kväll med gamla å nya vänner. Idag har vi oxå legat vid havet först på Deturstranden och sen med Anita å gängen på 13...! Öl  på strandbaren och sen en promenad tillbaka till hotellet...det tog ca 50 min. att gå...å varmt sån bara den. Nu har jag packat å vilat en stund....Ikväll blir det Hotellbaren och Hockey på storbildsskärmen...! Men först lite vin på balkongen! En hel härlig vecka är över....fort var det gjort men skönt var det!! Utsikt från en balkong....!


Alanya dag 4...!

Vaknade tidigt och gick en morgonpromenad längs med havet...Tog badbussen in till Cleopatrastranden och har legat där hela dagen...! Helt otroligt varmt är det...redan 23 grader i havet så det blev flera dopp under dagen...till och med Pelle tog dej ett dopp. Har lärt känns ett ungt par från Borlänge som vi hängt med hela dagen...otroligt mysiga å lättsamma. Hoppas att vi kan behålla den kontakten även på hemma plan! I kväll har vi softat på balkongen...fixat omelett till middag....det blev en skön hemmakväll på balkongen med vin och bra musik! Det drar ihop sig....sista delen av veckan tenderar att rusa iväg. I morgon blir det havet och middag med alla härliga vänner...gamla som nya, på favorit haket Chilli....underbar pepparstek där...längtar! 


Alanya dag 2 å 3...!

Igår tog vi badbussen till Clopatrabeach och gratis solstolar på Detours strand...träffade ett trevligt par från Borlänge som det visade sig att vi hade mycket gemensamt med...mötte upp med Anita E. å Annica för
 en lunch och lite barhäng. Käkade middag på Sammys och sedan avslutade vi kvällen med lite vin på vår härligt stora balkong. Idag har vi hängt vid poolen på förmiddagen....tagit en promenad längds stranden....käkat lunch på balkongen. Pelle tar siesta i soffan å jag jublar över att wi-fi helt plötsligt funkar...passar på att blogga å Facebooka...! Ikväll ska vi träffa Anita E igen för att heja fram Sverige i en hockeymatch ! Vi mår gött! Alanya dag1!

Vi kom fram till hotellet vid 04:30 i morse...! En lång natt om man säger så...! Sov några timmar och gick sedan ut å gick...handlade frukost och käkade i solen på balkongen. Hotellet är OK...ganska 80-talet men med nyrenoverad Restaurang...pool å bar...helt OK..! Som vanligt är wi-fi en katastrof...men vi är väl inte här för att sitta uppkopplad...! Har legat flera timmar vid poolen och tagit en kvällspromenad...nu är det dax för middag...det blir en tidig kväll ikväll...fattas några timmars sömn! 


Gå G igen...!

Nu sitte vi på flygplatsen och väntar på "Take off" ...planet går vid 20:30...! Vi är framme på hotellet nån gång vid 6 i måra bitti... Jag gillar verkligen inte att flyga....men får gilla läget för att ta mej från A till B...tar en öl så länge! Från det ena....

.....till det andra...! Ni är vi på väg hem till Östersund efter fantastiska dagar hos syster å svåger! Väl hemma i eftermiddag är det bara att packa om....vi flyger till Alanya ikväll vid 22:00...! Det ska bli skönt med en veckas sol å slappa i solstolen...hoppas på fint väder! Lars blir hemma med katterna! En fantastisk kväll.....

....hade vi igår...! Jag blev bjuden på middag på Ragusa av Maggan å Jonny...! Vi åt oxfilé som stektes på lavastenar...hemslagen bea å goda grönsaker....och mycket vin å öl så klart! Det var fantastisk underhållning oxå...å dans! 👍😊 Idag har Maggan å jag varit till Öregrund och hälsat på den familj som jag var barnflicka i på 70-talet...Helena...Nils-Åke och deras barn Ylva ...å Ulrica ( som tyvärr inte kunde vara med..) och Ylvas man å barn...! Det var sååå kuuuul att träffa dem! Ikväll softar vi hemma...åker he tidigt i morgon ! 
Lite bilder...! 


Lite seg idag...!

Vi tar det lugnt idag...det kan behövas efter gårdagens partykväll...! Vi ska ta en cykeltur och ikväll ska vi gå å käka på en restaurang som ligger runt hörnet..! Vädret idag är inte det bästa men det gör inget..så länge det inte regnar...! 

Lite bilder från igår! 
RSS 2.0