Ajajajaj!

Nu har jag ont i hela kroppen, det kostar på att träna 11/2 timme varje kväll! Efter kvällens 10 kilometer lade jag min trötta lekamen i ett hett bad, tände ljus och tog faktiskt ett glas vin ( eller blev det två?). Det var jobbigt att ta sig runt i snömodden, så jag blev helt slut. Skulle verkligen behöva massage just nu! Tidigare idag så tänkte jag nog på att ge mig på den gigantiska högen med tvätt som ligger i fotöljen i vardagsrummet, men det får vara. I morgon har jag planerat jag skall träna på lunchen i stället, så att kvällen blir fri för anda trevliga aktiviteter, så som tvätt och städ. Familjen har nu reducerats till tre personer + en katt. Nils är på LAN och Pelle åkte till Mosva idag. Inte för att jag vet om det gör någon skilnad men endå! Inte har jag bytt däck på bilen heller, får fixa det under morgon dagen. Jag kanske hinner det på lunchen också!

image6

image7

Snö

Vill bara tala om att nu snöar det som bara den här......och jag som inte satt på vinterdäcken........och Pelle som är i Moskva........och Nils som är på LAN....?!
Hur var det där om "Någon Annan"......ska jag sätta på vinterdäcken själv, är det så alltså?


image5

Att sluta oroa sig.

Här kommer 10 olika tips du kan använda dig av när du känner oro över något.

 1. Dra allt till sin spets. Tänk dig att det verkligen skulle  bli så illa som du föreställer dig, vad är det värsta med det i så fall? Kan livet gå vidare? Kommer du att bli skjuten? Hamnar du i fängelse resten av livet?
 2. Acceptera det värsta. Hur kan du göra det bästa av situationen OM det värsta mot alla odds skulle inträffa? Vilka möjligheter skulle öppna sig då?
 3. Agera - eller släpp saken. Identifiera vad du faktiskt kan göra åt saken och åtgärda det. Det som ligger utanför din kontroll är inget du behöver ägna tankar åt.
 4. Sanningstesta din oro. Vet du säkert att det blir så illa som du befarar? Hur vet du det?
 5. Se bakåt. Har du tidigare lyckats hantera en liknande situation som du nu oroar di för? Hur gjorde du då?
 6. Sätt en prislapp på din oro. I nio fall av tio är oron obefogad och nästan aldrig blir verkligheten så illa  som du fruktar. Är det verkligen  värt att slösa energi på att oroa sig för något som inte kommer att hända?
 7. Se in i framtiden. Det som känns jobbigt nu kan du oftast skratta åt senare. Fråga dig själv "Vad betyder det här om tio år?"
 8. Öppna dig för vänner.  Håll inte tankarna för dig själv. Genom att öppet prata om det som oroar dig, lättar du på trycket. och kanske kan du få goda råd från din omgivning.
 9. Erkänn vad du känner. Om du tagit på dig en uppgift som du är orolig för om du skall klara av - tala om det, det brukar sluta med att oron minskar.
 10. Du är inte ensam. Många, många, många andra skulle ha känt precis som du gör just nu.

Fler tips som underlättar livet hittar du på  www.livshandboken.se

Springa - sprang - sprungit.

Inte blev det något planeringsmöte hemma hos oss inte. Nähe! Efter köttfärssås & spagetti försvann min kära make ut till sitt projekt i garaget, sönerna till kompisar och datorer. Själv bestämnde jag mig för min vanliga, dryga timmen långa, promenad. Det småregnade ute och det kändes ovanligt trögt att komma igång i kväll. Efter några kilometer frös jag och tänkte att - Nej, nu får det gå undan, nu e jag less! Så jag började springa! Det gick otroligt lätt helt plötsligt och med Kelly Osbourne i öronen så sprang jag på ganska bra. Jag gick ibland i uppförsbackarna, när det kändes lite för tufft. Efter 80 minuter och 10 kilometer senare var jag hemma igen. Det känns otroligt att jag sprungit så pass långt. Jakten på kilona har börjat på allvar, det blir nog Tjejmilen  i augusti nästa år. Någon som skall med?

image4


SMARTA

Planering - att sätta mål är viktigt om du vill komma framåt! Mål skall vara SMARTA det betyder att målen skall vara:
 • Specifika - förstår alla vad som skall göras?
 • Mätbara - går målen att mäta, dvs vet vi när vi nått dit vi ville?
 • Accepterade - har alla godtagit målet?
 • Realistiska - är detta möjligt att genomföra med de resurser som finns?
 • Tidsbestämda - när skall vi börja och när skall vi vara klar?
 • Aktivitetskapande - det skall hända saker!
Det är helt naturligt att använda denna modell när jag sätter mål på jobbet tillsammans med mina medarbetare på KAP men vad händer i mitt "andra företag" dvs Fam. Knutas AB. Inte ett dugg! Det är ingen som gör nåt, just för att vi inte sätter några gemensamma  mål. Jag har gjort en egen planering fram till jul men den är varken Acceptrerad, Aktivitetskapande eller Realistisk för övriga familjen. Det kanske är så alla har gjort, egna små planeringar som ingen annan vet om? Inte underligt att det haltar lite, kanske jag måste kalla till planeringsmöte i kväll när jag kommer hem?

Kallelse till Planering för KNUTAS AB
Tisdagen den 30/10 kl 19:00
Plats: Köket
Det kommer att bjudas på kaffe & bullar och någon form av underhållning!
Välkommen!
 
Undrar vad övriga i KNUTAS AB skulle tycka om det?

Någon annan.......!

En tragisk förlust!

Jag måste tyvärr meddela att vår högt ärade Någon Annan har avlidit. Någon Annans död har skapat en vakans som blir svår att fylla. Någon Annan har varit hos oss sedan vi startade vår verksamhet. Hon gjorde långt mer än en normal persons arbetsinsats. Så fort ett jobb skulle utföras som var obehagligt, jobbigt eller krävde det allra minsta civilkurage blev reaktinen -Låt Någon Annan göra det!
Det är allmänt känt att Någon Annan under sin levnad gjorde en oerehörd insats både i familjen och i företaget. Så fort det uppstod ett behov av frivilliga utgick alla från att Någon Annan skulle ställa upp. Någon Annan var en underbar människa som ibland föreföll övermänsklig. En enda person kan bara göra en begränsad arbetsinsats, och sanningen att säga förväntade sig alla alldeles för mycket av Någon Annan. Någon Annan föregick alltid med gott exempel. Nu är hon borta och vi undrar lite till mans vad vi skall ta oss till. Vem skall göra det Någon Annan gjorde?
Vi måste inse att vi hädanefter inte kan vara beroende av Någon Annan, vi måste göra det själva och vi måste göra det nu!Säga Nej!

Varför har jag så otroligt svårt att säga Nej! Jag bokar hela tiden upp mej med sånt som inte berikar eller underlättar mitt arbete ett dugg. Denna veckan har jag två sådana möten, på onsdag med ett inkassoföretag - har ett redan och skall inte byta, på torsdag möte med en som vill sälja på mig nya kontorsmaskiner - skall inte ha några nya. Och så har vi alla försäljare från div. fraktbolag som tävlar om att få ta hand om våra frakter. Och så alla julklappsförsäljare som vill att min personal skall få den perfekta julklappen från just deras företag!
Den här veckan sakall jag träna på att säga nej till alla telefonförsäljare, dom skall inte ens få tala om vad dom säljer.

Nej Tack, jag skall inenting ha! Tack för att du ringde men jag är inte intresserad!  Nej Tack jag vill inte ha en gratis telefon! Nej Tack jag skall inte prenumerera på Dagens Industri! Nej Tack, jag har inte tid! Nej tack vi skall inte vara med på er reflexkampanj/drogkampanj/hjälmkampanj!

Hemma igen!

Det var den helgen det!

Jag fattar inte att det redan är söndagkväll och att vi varit fram och tillbaka till Uppsala. Varför känns det alltid som om helgerna går i dubbel hastighet.? Det är så mycket man vill hinna med och poff så är ledigheten över och du har inte hunnit allt som du planerat. Det har varit en jätte bra helg på alla sätt. Min syster och svåger är perfekta som värdpar, man känner sig alltid ompysslad hos dem. Men det är klart att det är skönt att komma hem också om inte annat så tyckte Ozzy att det var bra att sätta ner tassarna på hemmeplan.
Just nu så borde jag planera kommande jobbvecka, men det blir nog TV och dator ikväll istället, det är ju ansvarsfullt att vara bloggare, mycket kul att lära sig, fix och trix. Vi får väl se hur mitt nya liv som bloggare går!
Välkommen!

Jaha..då har man blivit med blogg då! Tänker mig att skriva lite om vad jag gör, tänker och känner.

 Just i detta nu är jag hos Syster Yster i Uppsala och rockar loss. Vi hade jätte kul igår på Krom jag, Pelle, Maggan och Jonny. Det var första gången för mig....att besöka en Hårdrock klubb alltså! Bra musik, bra öl, bra ös och underbart sällskap. Totto bene!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0