Hemma igen!

Tog tåget hem i morse klockan 9....med lite förseningar så var jag i Östersund vid 14. Pelle hämtade mej och jag jobbade till klockan 5. Har varit ute och gått en lång promenad ikväll...en timma tog det ....jätte skönt väder men nu har jag ont i höfter å rygg...ONT..! Nils gör kundbek denna veckan tillsammans  med vår leverantör från USA...så kontor å telefon blir mitt jobb och så har vi lejt in en vikarie på lager och leveranser. 
Tjoho en ny vecka rivstartar! 

Kusin träff i Hållen!

Härlig tid i Maggans stuga i Hållen. Vi har cyklat till havet.... käkat god mat....druckit massor med vin...pratat å skrattat och dansat. Härligt att ha denna kontakt med fina kusiner som funnits i hela mitt liv. Tack till syster Maggan å kusiner Anna och Elisabeth för goda samtal och härliga skratt! Uppsala

Åkte till Uppsala igår...,! Tog tåget tidigt som attan och var i Uppsala redan vid 10. Lars hämtade mej! Vi käkade lunch på Food Court med Maggan, Calle å Ludde. Igår var vi ut på lokal igår kväll men kom hem i tid....skönt det! Nu kommer snart Anna å Elisabeth och vi fyra ska åka till Hållen och mysa. Jag blir här i Uppsala till på måndag. Trevlig Helg önskar jag er alla! 
Visning av huset....,.

.....i hällregn! En enda person kom det på kvällens visning....vad betyder det...? Ingen som vet...ingen som vet! Det blir nog ännu en visning..! Nu ska jag strunta i huset och packa lilla väskan...åker till bästa syster Maggan i morgon...och så ska jag så klart träffa Lars....längtar efter minstingen! På lördag blir det kusinträff i Hållen...ska bli så roligt att träffa kusin Anna å kusin Elisabeth..! Packa var det ja...borde KU gå snabbt nu då garderoben är nystädad! Det regnar som tusan ute bara forsar efter gatorna...och för första gången på många kvällar är bägge katterna inne! Äntligen....

.....blev det av! 

Ikväll har jag äntligen  städat ur min garderob och min byrå..!! Det tog sina modiga timmar och blev en säck till välgörenhet och en säck att slänga...! Ska göra en rensning till innan flytt..! 

Tänk att det är så skönt att göra sig av med saker..! Lunch med företagarna..!

Var på jobbet redan klockan 7...skönt att hinna undan lite innan telefonen sättet igång vid 8. Idag var det det oxå lunchföreläsning med Företagarna Östersund. Det var IT Företaget SIGMA som redogjorde för framtiden. 

"Internet of Things
Världens största tekniska marknad står för dörren och den kallas "Internet of Things".
Idag finns fler saker än människor uppkopplade mot internet. Till 2020 räknar vi med att det finns 50 Miljarder saker kopplade mot internet - självklart kommer det påverka hur vi lever och verkar. Smarta hem, smarta fabriker, skolor, sjukhus och kontor. Tror du det kommer påverka dina affärer? " 

Ett mycket intressant föredrag! Jag var värdinna för lunchen...men både Pelle och jag var med...+ 20 till! Bra uppslutning!  

Solig söndag å vanlig måndag!

Igår söndag var vi till Svenstavik ned grejer som skulle på zinkning sen tog vi en tur runt Storsjön å letade fikaställen...vi hamnade på Frösövallen...som vanligt...Gott kaffe å macka i solen. Sen kom grabbarna med respektive hem på grillmiddag...mycket trevligt å mysigt...saknade dock Lars! Vanlig måndag idag...med en medarbetare minde! Nu är jag där igen...jobbar på med lager å leveranser och sköter mitt eget jobb på sidan om...när det finns tid eller på kvällar p helger...! Så kan det gå när inte haspen är på..! Ikväll har vi kört grejer på sopstationen...levererat varor till kunder...handlat på Jula...hämtat packmaterial hos Daus och lagat en god Gazpacho till middag...tagit reda på tvätten...och vattnat mina fina pelargonier...!
 I morgon är en annan dag. Solig lördag....

.....och vi har stylat å piffat sedan tidigt i morse...! Vi sov inte över i Lit eftersom Pelle fått med sej en madrass som inte behöll luften...Nils var snäll och hämtade oss i natt! Idag har vi som sagt stylat å piffat inför eftermiddagens husvisning..! Vi gick och satte oss i Remonthagen med varsin öl. Det kom 6 familjer på visningen...verkligen inte många kan jag tycka! Men mäklaren menade att det var bra för alla var mycket intresserade. På torsdag har vi näst visning...hoppas på många spekulanter då..! Nu  känner jag mej helt  slut..! 
Solig fredag....

.....och dagen blev hyfsat bra trots allt! En trogen medarbetare slutade idag...trist men kanske nödvändigt! Solen flödar över oss och det gör saker å tankar lättare! Vi stannar kvar på KAPABikbäll Pelle å jag...kör en liten After Work innan Pubkväll på Sekelhuset i Lit. Det ska bli skoj..! Vi ska sova över på KAPAB i natt. Borde ju egentligen vara hemma å styla å städa inför morgondagens husvisning...men nu tar vi timeout från detta och stannar i Lit. Nils har lovat att fixa katterna ikväll...det tackar vi för! Önskar er en skön fredagskväll ! 

Solig torsdag.....

.....och livet fortsätter som vanligt....men med en annan ton...en annan känsla av något nytt..! Fortfarande trött och tyngd av ansvar och pålagor...känslig för vad andra ska tycka å tänka...rädd att inte duga...att inte vara älskad för den man är..eller den man blev..! Men med en annan ton..en känsla av att tro på framtiden...att det kommer nånting annat å nånting bättre ut ur allt detta slit!
Man kan ju bli religiös för mindre...! 🙏😂😜
 Solig onsdag...

.....och vad ska jag säja om den då...!?!

Vilda samtal i morse som rensade luften...jobbat undan en massa ärenden som legat på hög....tog en skön promenad på lunchen....fixade fötterna och tog en promenad hem...gods samtal med mannen på verandan....besök av Nils och Mariell och Idol på TVn..!
 Idag fick jag oxå ett tråkigt besked om en ung mans död. En ung man som just startat sitt liv och en familj...! Och I jämförelse med ond bråd död är en uppsägning på KAPAB ingenting att gorma om...absolut ingenting...! ❤️

Solig tisdag.....

.....och en skitjobbig sådan! 

Idag sa den ende medarbetaren vi har KAPAB, som inte tillhör familjen, upp sig...! Bara rakt av över en diskution om pengar...inte lön men andra slantar...! Så kan det oxå bli..! Kände mig smått hysterisk först men detta måste ju fungera så det är bara att acceptera att livet å vardagen förändras. Ikväll har jag varit hos min frissa Carina å fixat håret...tog en promenad dit för att rensa skallen från negativt skit! Sen skjutsade hon hem mej....en sån frissa vaaaa! Nu borde jag städa min katastofgarderob....men inte ikväll heller infinner sig den energin...! Solig måndag....

....och en skitjobbig sådan...! 

Började med ett jobbigt personalsamtal...det gick ju att genomföra men det var knappt..och det tog all min kraft och energi...! Nils var ledig på eftermiddagen...men det var lugnt på telefonerna...jobbade i butiken på eftermiddagen....tyvärr lite  kunder idag..! När jag kom hem plockade vi ihop alla lastpallar å kragar som legat bakom huset och körde det till några i Kännåsen som ville ha..! Sen har vi städat ur två husvagnar, en är uthyrd nästa helg och en blir eventuellt såld i morgon...(den tredje sålde vi förra veckan) Nu är det meningen att jag ska städa min garderob som är rena rama katastrofen....men jag vet inte om jag orkar...! 
I morgonbitti har jag styrelsemöte med Företagarns Österdund...! 

Jordgubbar!

Vi kom hem ganska tidigt på förmiddagen så jag tog å klippte gräset..! Sen åkte Elina och jag till Rödön och plockade jordgubbar...härligt väder och jag plockade över 5kg. D är fantastiskt goda...söta och saftiga! Det blev jordgubbar å grädde till efterrätt! Nu blir det till att förberedda morgondagen....den jobbigaste måndagen på länge...gruvensamt..! 


Ristafallet å Åre..!

Packade husvagnen i morse och åkte på en lite kort semestertripp...snälla grannar fixade katterna..! Vi ställde vagnen i Ristafallet Undersåker..och åkte på Motorkultur i Åre..! Många fina bilar..! Ikväll har vi haft det fantastiskt vid vagnen med promenad längs älven och grillmiddag...sen  sol till klockan 8..! Har suttit ute med myggen till nyss..nu får det vara..nu är det vagnen som gäller...! Känna som  en bra minisemester ! 

Fäller en tår över Kallkällvägen....!

Så fantastiskt skönt det ska bli att flytta....och samtidigt så otroligt sorgeligt..! 
Här har mina barn växt upp...här har vi haft det så bra..! Otroliga fester med barn å vuxna...bara vuxna och sen blev det ungdomarnas säkra festpalats..här kan man träffas många på grillmiddagar å Yranfester...å det har vi gjort..! Sova över...inget problem...käka mat.,.inget problem.,,Boltonfeser...Julfester....sista aprilfester...midsommar å julfester...! Nu har vi en fest kvar att fixa.,,å den blir i november.,,en kombinerad utflyttningsjulfest..,! 
Men jag fäller en tår över att detta roliga är över och ser fram emot 4 rum å kök i Lit..! ❤️🙏


Sortera mera...

Vi fortsätter att sortera å slänga..,! Igår hittade jag em låda med foton som jag fastnade i..var liksom tvungen att titta på alla foton...och behöll så gott som alla..! Många kort på grabbarna i olika åldrar...kul att minnas! I dag efter jobb å mat så körde vi ännu ett lass på källsorteringen...vilket i ordningen vet jag inte...men bra känns det! Sen tog vi en kvällspromenad och sen somnade jag i soffan framför TVn...! Nu efter en dusch så känner jag mej pigg...borde duschat å lagt mej direkt efter promenaden...när sovtåget gick...! God Natt ändå alla därute...kanske fler som nattugglar..!?!

Anita som liten tös! 

Familjen nån jul på 70-talet...!

Barnaskaran i Årestugan! 


Anita å Lars på Gotland sommaren -93

Anita Pelle å Maggan tidigt 80-tal


Nils

Emil


LarsSpringa runt....

....å prata strunt med grannarna! 
Emil var sjuk idag oxå...så jag går in på min 3:de vecka med att jobba extra på leveransavdelningen...jobbigt! 
Veckans Matkasse kom idag efter sommaruppehållet..! Hade dock glömt att ändra till två personers så bi gick nu en matkasse för en vecka och för fyra personer. Blir ju bra med matlådor då...! Det blev en god melonsallad till middag idag med feta ost och vitlöksbröd! Sen ryckte vi upp oss själva och tog em promenad...träffade grannen Eivor och fick med oss hennes lilla hund på promenaden. När vi kom tillbaka var jag över till Siv å Krister för att se hur det var med dem har inte setts på ett tag...fick ett glas vin och lite surt i växthuset. Gick över till Eivor för att köpa nybakat tunnbröd och blev kvar i lekstugan på ett glas rött..Mycket surr och lite vin med grannarna ikväll....Mysiga grannar...å jag som ska flytta..! 
Du har ju hela helgen på dej...!

Ja jäklar vad en helg försvinner fort! Tog en skön sovmorgon igår...min kropp behövde det. Åkte en sväng på stan men min man för att komplettera födelsedagspresent till Nils....skönt väder och mycket folk. Vi käkade lunch på Krickelin. Firade Nils födelsedag hemma hos hos honom...blev bjuden på gofika och tårta som Mariell gjort! Senare på kvällen åkte jag till en tjejfest hos Ansi på Körfältet..! 
Idag har jag varit på KAPAB å jobbat några timmar...ligger efter med att packa en order som ska till en kund i Danmark i morgon måndag...körde på i fyra timmar och blev nästan klar...bara 100st kvar att packa i morgon! Hoppas att Emil är frisk ! Vi åkte och fikade på Fröjas i Ås...gott å mysigt! Nu har jag gjort en jätte Lasange till  middag åt Pelle och mej...kommer jag någonsin att kunna laga mat till två personer? Lars flyttade till Uppsala i torsdsgs....sa jag det...?? Livet på en pinne och jag hinner inte med...! 
Vad har du gjort i helgen då...?  

Grattis Nils!

Idag fyller min äldsta unge 26 år....hur har det gått till kan man ju undra. Han har sitt eget liv....har blivit en fin ung man och  jag säger Grattis  å lycka till! Städa å styla...!

Igår var det städa å styla huset som gällde...! Idag kom fotografen för att fota  inför visningen..! Jag låg i som en lusig gris igår med att städa..styla å plocka bort..! Kom i säng vid 02:30...men blev inte riktigt klar..! Fortsatte dag efter jobbet straxt innan fotografen kom..! Det blev bra...inte mycket han anmärkte på..! Hoppas bara att bilderna till katalogen blir kanoners..! Efter fotograferingen tog Pelle å jag cyklarna ner till Pizzeria Big Papas där vi åt pizza å drack öl...Onödigt gott å trevligt! På vägen hem var vi förbi hos Ansi å Kent en sväng...nu hemma i TVsoffan...å jag är slut som artist! I morgon fredag igen...hepp hepp...! Tisdag å tjejmiddag!

Emil åkte hem sjuk idag...inte bra! Det innebär att jag måste vara på lager å leveranser...tungt å ont men ingen återvändo...! Det fungerar men knappt å dåligt...! Hoppas att han blir fort frisk...! 🙏💕 Ikväll var det mysmiddag med tjejerna hos Biggan! Drink i växthuset och god mat som sonen Patrik fixade..! Fick åka bil  hem med bästa Viktor..! En fantastisk tisdag...Tack för idag...! ❤️


Allt har ett slut...!

Semestern är sluta och nu är även Yran över! Har yrat både fredag och igår lördag. Var på stråket med Pelle och fruntimmersligan...underbar eftermiddag i solen! Många bra artister på Yran i år tycker jag...! Igår var Tomas Ledin, Timbuktu, Sara Larsson, Teddybears, Raised Fist, Marcus Krunegård, Lumnerjack and the suits Och många många fler...Och så Presidentens tal vid midnatt...en underbar kväll å natt! Idag har det varit lugna puckar kan man säja...em maratondag med soffa och filmer..! Hämtade cyklarna på stan på eftermiddagen och fick en cykeltur hem!  Knut har åkt hem till Uppsala och jag saknar honom redan💕! Vi softar på verandan men snart blir det mera soffa och mera TV..! Tänk att vi är inne i augusti...! Vi ska snart ha visning på huset och vips ska vi till att flytta...Time flies..! 

RSS 2.0