Att vara ledig.....

Det är som det är detta med att vara ledig....
jag har svårt att slappna av och vara ledig...på riktigt!
Skulle behöva vara låååång ledig...
som när baran var små och jag var ledig i 11 veckor en sommar.
Sen har ju jag möjlighet att vara ledig lite nu å då...
när andan faller på och det passar mig
och det uppskattar jag mycket!
Jag var ledig en vecka i maj då Pelle och jag var till Turkiet.....
i sommar har jag varit ledig från å till i tre veckor
( på å av....på å av!)
I oktober åker jag till Turkiet en vecka igen.
Men det är den där riktigt långa lediheten som jag sknar.....
att kunna släppa jobbet helt under semestern....
ja du vet vad jag menar!
Men om 10 år då är jag långledig så det står härliga till....
hoppas att man lever då! ;O)
En anna lite semester dök upp igår....
Vi som har tjejmiddagar ihop har sparat pengar
och ska nu på en tripp till Stockholm i mitten på november...tror jag det blev...
Vi ska flyga ner bo på hotell och se Pricilla
med bla. Tornving & Kjellman på Göta Leijon....
Det ser jag verkligen fram emot!
Heja ni som fixade medans jag städade garderoben! :O
 

Priscilla Queen Of The Desert

”The best feel-good show since Mamma Mia!”, skrevSunday Express om PRISCILLA QUEEN OF THE DESERT THE MUSICAL. En fartfylld, galen och festladdad musikal utan dess like. Enastående, överdådiga kostymer och huvudbonader samt den 6 ton tunga bussen Priscilla som färgsprakande huvudattraktion. Det är exakt samma produktion som spelats på Broadway. Scenografi, kostym, regi, koreografi… hela det storslagna musikalmaskineriet rullar in på Göta Lejon i höst.

 
 
 
 

Städat garderoben...igen!

Ägnade denna regniga kväll åt min förfallna garderob. Har verkligen slängt och gett bort till välgörenhet massor med kläder och det känns skönt! Gott om plats blev det oxå och så hittade jag en bok jag letat jätte länge!


Östersund Sommaren 2013

Här kommer en härlig film...
filmat i Östersund denna underbara sommar 2013.
(av Peter Larsson.)
 
Se den och njut!
 
 

Ännu en dag...en tisdag!

Försov mig i morse....
trots att jag sovit som en stock i soffan igår kväll
och sen hela natten!
 
Telefonen på jobbet är så gott som död....
ingen ringer och det är ju på två sett....
dåligt för affärerna
men bra för att man ska hinna ikapp med alla papper.
 
Det är varmt idag...men mulet!
Ganska skönt med en mulen dag tycker jag....
får man skriva det!?
 
Hoppas att jag kan gå hem tidigare idag med och vem vet....
det kan bli en tur med båten ikväll oxå!
 
 

1:a arbetsdagen efter semester!

Det gick bätte att starta upp arbetet än jag trodde och dagen gick fort! Regnet stod som spön i backen i morse på väg till kontoret men gjorde en helomvändning och det sken upp å blev soligt å mycket varmt. Ikväll tar vi en tur med Solöga på Storsjön...käkar middag på båten och bara är! Jag saknar redan min stora familj...Tack Maggan å Jonny å alla grabbar att jag får förmånen att rå om er nån vecka per år ! Storsjön visar sig från sin bästa sida ännu en gång å vi njuter!


Last night.....

....eller sista natten med gänget! Vi avslutade fantastiska yrandagar igår med att se bland annat Alice Cooper - en helt fantastisk show! Jag har haft jätte roligt alla dagar men lördagen är ju lite speciell med presidentens tal och allt! Uppsala for hem idag mitt på dagen och Pelle och jag tog en tur med Solöga....fantastiskt väder idag med! Nu är jag trött och slut och i morgon börjar jag jobba! Det kostar på att ligga på topp!


Storsjöyran!

Här yrar vi för fulla muggar! I tisdags var det båttur + stråket...i onsdags kom Maggan å Jonny och deras grabbar och Nils bjöd in till Boltonfest på vår gräsmatta, det var säkert 40 ungdomar här..finklädda och glada. I torsdags var vi och grillade med Cina och Lasse och sen var vi och såg 220 Volt. När vi sedan skulle ta en öl på Sir Winston var klockan strax före 01:00 och dom sa att dom egentligen hade öppet till 2 men stängde kl 1 för att det var för lite folk...ändå var det fullt på uteserveringen och medan vi drack upp vår öl tackade Sir Winston nej till över 20 gäster...mycket underligt?!?! Igår Yrade vi med Darin...Stiftelsen...Mando Diao...Bad Religion....Bo Caspers...och till slut med Inflames på stortorget - en fantastisk kväll!


Sommar!

Idag skiner äntligen solen....har vi fått sommar mu då?!?! I förra inlägget försvann all text av nån anledning...där hade jag skrivit om att "vi fortsätter att röja och släng och att det känns bra...att vi går in på sista semesterveckan.....att syrran kommer på onsdag för att Yra och att det ska bli jätte skoj....att jag måste in på kontoret å fixa lönerna denna veckan....att vi beställt en resa till Turkiet i oktober....!" Idag åker vi och hälsar på Ansi å Kent i Fyrås...stannar nog över natten! I morgon lite jobb och sen blir det Yranparty veckan lång! Vädret blir bättre å bättre...jag sa ju det!


.....fortsätte att röja...!


Söndag....!

Jag vaknar tröttare än trött....känner mig nästan bakis trots att jag inte drack igår. Dock var jag vaken halva natten och körde ungdomar som varit på stråket! Vädret är nååågot bättre men inte mycket! Vi borde åka till Huså och klippa gräset....men vi får se hur det blir med det! Åka dit och sova över....klippa gräs, måla och tapetsera....Vet inte det jag....! Just nu kaffe och en film! Snart mina vänner är det dax för Yran.....det blir skoj! Massor av musik att lyssna på ....och vädret SKA bli bättre!


Stråket eller hemmakväll.....

....det är frågan?? Vädret inbjuder ju inte till att slänga sig ut på Krogstråket precis! Men å andra sidan har dom väl värme i öltälten!?! Vet inte hur det blir...är absolut inte på G och inte får man nåt svar av gubben heller hur han vill göra....men han har i alla fall duschat och fixat till sej...som om han var på väg ut...! Sitter väl här med mitt kaffe till det är för sent för allt! Skitkväll...!!


Storm över Jorm!

Nu är vi å kollar till Solöga....det blåser hårt så vi ville se att allt var OK....och det var det!


Lunchgäster!

Idag får vi gäster till lunch....jag har bjudit hit Asta och Lena! Asta åker ju hemåt i morgon så det gäller att passa på å träffas. Det är ingen skillnad på vädret...vi har 8 grader och regntunga skyar hänger över oss.....Så det blir till att sitta inne och äta...funderar till och med på att tända en brasa i öppenspisen! Så får det bli.....god lunch och en brasa! Nu MÅSTE vädret vända till det bättre....eller rättare sagt...det kommer att bli bättre till veckan!


Skitväder!

Vaknade tidigt som attan idag....före 7 var jag på benen men till vilken nytta kan man ju undra då vädret i dag verkligen är skit! Vi har fortsatt att städa källaren idag...hittade mycket kul så det tog lite tid för mej! En hel låda med vykort....mina gamla kippdockor....kärleksbrev från Italien....gamla foton....! Mycket att minnas! Vi åkte iväg på källsorteringen med ännu en släpvagn full med skrot! På eftermiddagen åkte vi med en blomma till Pelles kompis Urbans grav...många minnen och känslor kring det oxå! Sen fikade vi på Fröjas kaffe' i Ås. Nu har vi käkat middag på verandan....tur att det finns värme här ute för som sagt....idag är inte vädret nådigt!


Dagen som idag!

Eftersom det regnade så in i bomben på förmiddagen så passade vi på att fortsätta vår rensning av källare å förråd. Jag fastnar ju så klart i allt...måste stanna upp å klämma å känna å titta å minnas...bläddra i alla papper å i alla album...titta på ungarnas teckningar å minnas alla leksaker! Sven & Lena kom och grattade Pelle med en blomma så vi fick en paus i städandet....vi fikade på verandan och surrade bort en timma! Sen cyklade jag och Pelle ner på stan för att käka ...det var lättare sagt än gjort...ingenting öppet fast klockan var 14:30...vi var först på Brunkullan - inte öppet....sen ner till Marite' - öppet i restaurangen men inte på uteverandan....Sir Winston var inte öppet varken restaurangen eller de två uteplatserna...gick vidare till Dalwhinnie -inte öppet...! Det slutade med att vi fick sätta oss på Wedemarks...där gick det både att få en öl och att sitta ute! Vi fick bra tid där innan regnet åter tog över vår lilla stad! Det slutade med att vi fick lämna cyklarna på byn å ringa efter Emil som hämtade oss. Nu blir det middag på verandan med Emil. Lars jobbar och Nils har åkt till Åsele Marknad! Puss å kläm alla glada!


Grattis Pelle!

Idag Grattar vi Pelle som fyller 51år idag! Det innebär att vi känt varandra i snart 32 år....en lång tid! Grattis Pelle! Vi tänkte åka till Huså och klippa gräset idag....men regnet står som spön i backen så det är ingen ide'....får bli en annan dag! Funderar på att åka på jobbet och räkna löner men kom på att det är nåt fel på internet där så det blir inget av det heller. Nu ser vi en film och funderar över dagen....vi hittar säker på något bra att göra idag med...trots regnet!


Rivstart!

Började dagen med att försova mig....vaknade 9:30 med en rivstart....
jag skulle ju handla till lunchen...
hade bjudit in ungarna att fira Pelle idag eftersom alla är fasligt upptagna i morgon.
Och Pelle hade beställt Smördegsinbakad fläskfilè....
bara två timmar att handla och laga lunch på...
Lars skulle åka på jobbet kl.13.
Meeen jag han och det blev gott!
Kula att träffas alla över en bit mat!
 
 
 
 
 
 
 
När lunchen var över och bortplockad tog PK och jag en promenad...
det var rikigt skönt ute...riktigt varmt.
Jag gick med stavar för första gången på flera år
och det var jobbigt å bra!
 
 
Sen åkte jag och handlade plant att sätta på graven..,.,,.
det behövdes planteras nytt....och det blev fint! <3
 
 
 
 
Så kom Asta å Lena och vi åkte på KAPAB
för att skriva ut Astas biljetter för resan hem....
men då funkade inte internet på jobbet
så det blev inget av med det...idag i alla fall!
 
 
Efter det så åkte jag och handlade lite små paket till Pelles födelsedag i morgon...
......bara lite för kul!
 
I kväll har vi åkt Thunderbird ut till Fröjdholmen med Östersunds Veteranbilklubb...
där bjöds det på gott fika å fina bilar...
synd att det efter en hyggligt fin eftermiddag började regna...igen!
Det blev ändå en fin tur!
 
 
 
 
 
 
Nu fiser jag ihop i TVsoffan med en film! 

Städat källaren....

....och varit på utflykt!

Vi jobbade på som tusan med källaren på förmiddagen...sov faktiskt till kl.9 idag både PK å jag...och så åkte vi iväg med en hel släpvagn på källsortering och på Röda Korset. På RK passade vi på att käka lunch...enormt goda Räkmackor å kaffe för en 50-lapp. Sen åkte vi till Arvemuseet i Arvesund å kikade runt...det blev en kaffe där oxå! Sill å nyperan till middag....en kvällpromenad å en film avslutar dagen! Vad har du gjort idag då??

 

 
 
 
 

 

 


Piffar verandan!

Piffar den nymålade verandan samtidigt som maten puttrar i ugnen! Det blev ljust å fint i vår pensionärskuvös! Lite gardiner som ska upp bara sen är det klart!


Godmorgon världen!

Idag regnar det från start...inget att göra åt! Jag ska jobba någon timma nu på förmiddagen...sen ska jag fixa naglarna. Jag har sovit oroligt i natt...vet inte varför...?! Tankar på allt möjligt kommer flygande i mörkret....lösa världsproblem mitt i natta.... inte så bra eller konstruktivt! Nu måste jag bege mig....undrar om Nils oxå jobbar idag?

Bilden är från skyfallet härom dagen...nere vi stationen!


Kungsgården!

Det blev en gofika i Kungsgården! Vi satt ute i solen å det var skönt! Servitrisen sa att våra mackor nog kunde ta ett tag att få fram för kocken hade blivit stressad....arg och åkt hem....!?!?! Men inte tog det så lång tid att få fikat....man undrar ju vad som hänt! 😜


Sommar sommar sommar.....

.....det är dans i Folkets Park...! Idag pysslar vi hemma....målar färdigt å tvättar! Husvagnar kommer tillbaka och går på uthyrning igen! Jag tänkte åka på Arnjot idag.....men kom inte iväg! Det är något slags mellanväder inte riktigt bra....å inte riktigt dåligt! Bara dom kommit å hämtat en av husvagnarna ska vi åka å fika eller nåt! Jag lyssnar på Sommar sommar och låtsas att semestern är lååååång...!


En kvällstur.....

.....i Thunderbirden blev det ikväll! Runt Storsjön på lite småvägar! Nu blir det Filmtajm!


Pyssel!

Det blev en bra dag igår...solig och varm! Jag var och fixade naglarna...sen en fika på stan med bästa Lena! På eftermiddagen blev det en tur med Solöga på en spegelblank Storsjön....Emil, Elina och Lars hakade på. På kvällen cyklade jag till Lena på middag och det var gott å trevligt! Idag har vi haft hyfsat väder till nån gång på eftermiddagen då det kom en redig åskskur! Vi tog en lång promenad Pelle och jag på förmiddagen. Sen har vi målat uterummet på eftermiddagen under regnperioden....och det gick ju bra så klart! Är inte klara...det måste målas en gång till. Nu har vi grillat till middag med de ungdomar som ville...alla utom Nils ville! Vad kvällen bjuder på vet jag inte...känner mej trött å lite uppgiven....! Bara två veckor kvar av semestern...måste in på jobbet på måndag....borde åka till Huså och klippa gräset....osv...osv...

https://cdn2.cdnme.se/361629/7-3/pic_51e187339606ee10636ea4d5.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/361629/7-3/pic_51e1873ae087c36c7ad351b3.jpg" class="image">


Nu är vi hemma.....

....å det känns bra! Även om vädret varit bättre där vi var så tror jag att det vänder här med! Vi har grillat med grabbarna....inte Emil då som planerat Tacos....å inte Nils då som skulle till Strömsund på galej....men Lars var glad att bli bjuden! 😜 Pelle kollar båten å jag softar på balkongen! Från att det gar blåst som f-n så är det nu betydligt lugnare...jag tror på en bra helg här uppe...tog med mej fint väder hem!


Reser hemåt!

Idag på eftermiddagen åkte vi från Öland och är nu på väg till Västerås för att hämta bilen. I morgon åker vi hem till Östersund! Vi har haft fantastiska dagar både i Västerås och på Öland....Tack till Catrine å Martin och till Conny å Paula. En fantastisk tur med vädret har vi haft...sol vareviga dag...utom idag på eftermiddagen då det regnade i Kalmar! Nu längtar jag hem!


Öland!

Här på Öland har vi det gott! Bor på camping med goda vänner! Solen skiner på oss var dag och sanden å stranden är varm å mjuk! I kväll ska vi ut å äta....i morgon åker vi tillbaka till Västerås och hämtar T-Birden för att ta oss hemåt!

https://cdn3.cdnme.se/361629/7-3/pic_51dbe9dd9606ee34da335e04.jpg" class="image">


Power Meet i Västerås!

Hallå...äntligen fungerar uppkopplingen mot världen...ingenting med telefon eller dator har fungerat dessa dagar. Otroligt mycket folk....bilar å party i vart hörn av stan! Vi har bott i husvagn hos vänner...Tack Catrine å Martin för All Inclusive! Nu sitter vi på tåget mot nya äventyr...denna gång drabbar vi Öland där vi ska hälsa på vänner!


Tjejmiddag!

Idag har farit runt som en lusig gris...städat å handlat å gjort det som krävs för en god middag! En god middag blev det...inga problem! Vi har ätit gott å druckit gott. Avslutade med en Magnum...å i nu ska jag packa inför Västerås!


Ny klänning!

Äntligen har min nya klänning kommit...jag beställde den samtidigt som den andra med svarta prickar men denna försvann på vägen. Nu har Fyndiq äntligen skickat en ny! Tur det så att jag fick med mej den till Västerås! Det finns en affär här i stan som säljer dessa klänningar ...faktiskt... och det är Triconorbutiken i Odenskog! Helt otroligt men sanning...tyvärr har dom bara storlekar upp till M å det funkar dåligt på mej! Synd för dom hade jätte många modeller å snygga som tusan. Nu måste jag ha skor till den röda med...å solbrillor!


Andra semesterdagen!

Idag är jag på jobbet full tid...
mycket papperjobb som jag inte hunnit med...
och så är bokföringsbyrån här idag och styr upp mej lite.
Men i morgon ska jag vara ledig....
städa å laga mat inför middag med damerna i morgon kväll...
det ska bli skoj....att träffas menar jag!
 
 Vädret är sådär idag....
det verkar vara varannandagsväder...
sol en dag och sämre en....
sol en dag och så vidare!
 
På torsdag åker vi på Power Meet i Västerås
och sedan vidare till Öland....
det kan sedan bli ett besök både i Stockholm å i Uppsala
om någon vill och kan träffa oss!
 
Nu mera jobb!
 
 

Första semesterdagen!

Semesterstart idag....soligt å varmt men jag var tvungen att jobba några timmat på förmiddagen. Sen hämtade jag två slitna...trötta å skitiga ungdomar som kom med tåget från Bråvalla kl. 13. Eftermiddagen har jag tullbringat i solstolen....missade dock Sommar sommar ...! Ätit god middag på verandan! Nu sitter vi i solöga för lite kajhäng....en underbar dag har vi haft...en underbar kväll här på båten! I morgon ska jag jobba!


RSS 2.0