Hattar på!

Gott Nytt År ! 🎉💫🎶


Skål...!

...vårt...första glas champagne ! ❤️
Gott Nytt År ! 🎉💫🎶Den Djupa Gruvans Krog i Huså.

Efter en skön promenad kom belöningen...en god Jämtlands IPA på Gruvstugan....! Nu hem å fortsätta fira! Gott Nytt År! 🎉💫🎶
Gott Nytt År!

Idag är det 34 år sedan Pelle och jag träffades...vid tolvslaget var det fest hos Maria i Tempohuset..Det är 33 år sedan vi förlovade oss i stugan i Ullådalen! Idag ska vi må gott...ta en skön promenad...en öl på Gruvstugan...basta...äta å dricka gott! 
Till er alla....Gott Nytt År! 💫🎉🎶Åre å Copper Hill..!

Idag har vi varit på turné! Åkte till pte för att priviantera och kika i affärer...där var ALLA andra oxå....hur mycket folk som helst..! När vi var nöjda ned detta åkte vi till Björnen...parkerade bilen en bit upp mot CopperHill och den gick vi upp till hotellet. Det blåste bra men medvind största biten så det blev em behövlig och skön promenad! På hotellet blev det en fika...två slutar med med hjortkött en latte och ett glas vin...300kr..bara vinet kostade en hundring.,! Väl hemma i stugan så har jag förberett morgondagens Nyårsmiddag och fixat dagens middag...ringt grabbarna och planerat för att återgå i tjänst den 4/1..! Vi åker hem på Nyårsdagen så att vi hinner träffa Lars lite...han kommer hem i morgon för att fira Nyår med polarna..!
Tänk att det nu bara är ett dygn kvar av 2015...Helt otroligt! 

Fika på Copper HillZlatans hus i Björnen! Den Djupa Gruvans krog!

Efter mysmorgon blev det att städa klädkammaren....mycket smått å gott s blivit kvar där och som kan lämna plats till annat. Efter det tog vi en välbehövlig och skön promenad och så blev det lunch på Den djupa gruvans krog...mysigt att det var öppet! Inte mycket folk och lite snö men ändå några som åkte slalom..! Nu blir det batu och bira! 

Mysmorgon i stugan!

Vi gör inte många knop...myser på i stugvärmen..! Huså vårt Pardis..!

Idag har vi Åke till stugan i Huså med katter å allt! Vi tog det lugnt på förmiddagen men kom iväg vid 12:00.... Det är kallt i dag...vi hade -15 i Lit...på vägen upp var det -17...i Huså är det -13. Vi eldar i spisen och försöker hålla värmen så gott det går. Må så gott alla! 

Morgon över Indalsälven...från vårt sovrumsfönster..! 


Saxon framför den varma kaminen..! 


Alice tur att värma sig..! Soffpotatisar....

Idag blev det soffan och TVn hela dagen...Lars åkte hem vid 13 och vi tänkte åka på bio på eftermiddagen....men det blev ingenting. Skönt med en sån dag oxå ibland...i morgon är en annan dag! 
Juldagen!

Vaknade tidigt...såg film med Pelle! Planerade en resa till Östersund å en fika med Lena..! Det blev en öl men Marina på Dalwhinnie.! Lenas buss passade inte så bra..! Sen blev jag hämtad sv Pelle som gjort en jobbartur till Svenstavik..å Lars som blev kvar i stan i natt..! På eftermiddagen har jag haft middagsgäster igen...Emil å Elina kom å käkade..! Nu ser vi en vansinnigt dålig film som Pelle valt...jag fattar inte hur han lyckas..! 

Juldagen!

En helt otroligt skön, behövlig, längtar efter dag har hag haft..! Har slappat framför TVn hela dagen...! Fikat å ätit å sovit...jag och Lars! Pelle åkte in till stan flr att gå på bio med Emil och Nils...! Sen kom en kompis till Lars...Viktior, som pt middag här. Grabbarna drog på stan...fest på G...Pelle och jag fortsätter att slappa i soffan..! 


Julafton!

Jobbade halva dagen igår...handlade det som fattades i matväg...släpade hem kassarna och julen var ett faktum. Hade gäster till middag...Anna, Hans och Olivia....Jätte trevligt' Pysslade på med lite av varje på kvällen.....Uppesttarkväll på TVn och väntade in Lars som kom hem i natt vid 1...Idag hade vi en slapp förmiddag med julgröt och stut. Tog en tur in till Ösd. för ett besök på graven. Nu blir det en promenad och sen kommer Emil å Elina, Nils å Marielle. God Jul till er alla! 


Dan före dan före dopparedan..!

Slutade lite tidigare idag...några ärenden på stan kvar att fixa...lämna julklappar här där..! Hämtade Karin å Lena och åkte ut till Biggan på middag...den Tjejmiddag som hon missade att gan skulle ha förra veckan blev av ikväll. Hon bjöd som vanligt på jätte god mat och vi surrade på några timmar! Fick köra hem till Lit i snöstorm ikväll...Riktigt mycket snö har det ramlat ner..frågan är om det stannar...?!?
I morgon blir det jobb fram till lunch sen tar jag jul och nyårsledigt fram till den 4 januari. I morgon får vi oxå middagsgäster...Anna, Hans och Olivia kommer och hälsar på. Inte så mycket kvar att fixa...uppesittarkväll i morgon i väntan på Lars...som kommer sent i morgon natt..! Orolig kommer jag att vara över att han ska bila hem från Uppsala..! 

Sköna söndag.....

...och ännu en måndag...! Igår sö dag: Sovmorgon och film...en promenad. Besök av fina vänner...Tack för det Eivor å Sewe..! 💞 Katarina och Tomas kom förbi en snabbis...nästa gång stannar ni lite längre..! 😘 Revbenspjäll ✔️ Janssons ✔️ knäck ✔️ - en otroligt bra söndag går mot sitt slut! ❤️ Känner mej tacksam för allt....möjligtvis att vädret retar mej..lite! Men vem rår på vädret..?!?! Jobbardag idag måndag och jag har varit på leveransavdelningen ...kul men stressigt! Ikväll lagar jag mera mat..det blev en mustig köttgryta och Flygande Jacob...Bra att ha när man ledsnat på julmaten. Ikväll vågade Saxon gå ned ut i koppel för första gången efter flytten...Alice är modigare och har varit ute varje dag...och idag tog även Saxon mod till dig och gick ut..i koppel....på verandan...! Härliga katter! 😂


Shoppinglördag..!

Vaknade jäkligt tidigt i morse...före kl.6! Onödigt tidigt en lördag! Vaknade med ont i halsen...Ogilla! Klev upp och såg en film...slog in julklappar..! Pelle och jag  åkte in till Östersund....fler julklappar...julmat...Systembolaget...ochtillbaka till Lit. Det var egentligen meningen att jag skulle gå på ännu en julfest ikväll...men jag var inte riktigt i form för detta så jag tackade nej..Fick besök av Nils och Marielle på eftermiddagen...kul med spontanbesök....ni är så bra på detta Nils å Marielle..! ❤️ Mysigt med tända ljus och laga god mat och lite rött vin. Önskar er en skön lördagskväll! 
De e mycket nu....!

Som sagt...det är lite mycket nu! I tisdags var jag ledig hela dagen...fixade naglarna från morgonen...fikade med en vän och så kom Pelle och vi handlade julklappar....OCH så köpte vi en ny soffa och ett soffbord. Jag var på styrelsemöte oxå i tisdags och efter det var det meningen att det skulle vara Tjejmiddag hos Biggan...Men Biggis ringde och hade glömt det hela så hon var på jobbet...! 😂 Det slutade med att Jag Karin och Lena åt Pizza och drack vin hos Karin...och jag sov över! I Onsdags så var vi ut och käkade med KAPAB...på Dalwhinnie som vanligt! Det var gott och trevligt! Igår var det Julöl med tjejernas...oxå på Dalwhinnie. Vi var 6st som käkade, bytte julklappar och drack vin...oxå lite av en tradition faktiskt..! Tack till alla som kom! I natt vaknade hag klockan 2 och kunde icke somna om...! Klockan 4 klev jag upp...på ned TVn...somnade om kl. 5 och så ringde klockan 06:30...! Lite trött jag nu då....och det ösregnar ute....glashalt att gå och flera bilar i diket enl. Nils å Emil som åkt från stan..! I kväll ska jag slå in Julklappar...och kolla listan inför Jul...så jag set vad som fattas både vad det gäller paket och mat...! Det är nära nu..! 


Fara hit....

......å fara dit...! 
Idag har jag varit in till stan på möte..i morgon är jag ledig för att fixa naglar, handla julklappar, gå på styrelsemöte med Företagarna och på kvällen är det Tjejmiddag hos Biggan. Det blir som sagt lite rännande..! 
Jag har lite svårt att hitta The Christmas Feeling....mycket kvar att fixa med...inget bakat...inget godis...ingen mat å inga klappar..ännu! Men ikväll har jag i alla fall  skrivit  julkort! Lucia....

Att det är Lucia idag har jag helt missat...! Inte så att jag inte vet att det är Lucia men jag har inte sett nån...varken på TVn eller i verkligheten. Det var tidig revelj i stugan i morse...vi åkte hem redan vid 9 för jag hade tid hos frissan kl. 13:00..Först åkte vi hem till Lit med katterna och sen åkte jag till Carina på Frösön. Nu är jag nyfrissad och super nöjd. 
Lugnt å skönt...!

Jag sov till klockan var 10 i morse...behövde väl sova då..! Slappar mej igenom resterande förmiddag med kaffe och film.,! Fixade lite jul...börjande redan igår men blev klar idag på förmiddagen. Katterna fick gå ut lite i koppel..,det var poppis..! Sen tog Pelle och jag en promenad runt Huså...blåsigt men skönt! Vi har bastat och lagat god mat...softat och eldat i spisen...! Det blir tidig hemfärd i morgon...jag har tid hos frissan kl. 13:00..på Frösön hos Carina. Hon är fantastisk som tar emot mej en söndag...å på Lucia.,  ❤️
Önskar er alla en skön Luciasöndsg! 
Husåstugan vårt Paradis!

Idag efter jobbet åkte vi till stugan i Huså...packade in katter och mat och åkte. Det tog tid att komma på plats...halt på vägen och Mördarbacken var som en isbana..! Svårt att i mörkret bära två katter i bur + mat å potatis...! Men så klart att det gick...med dubbar på skorna och nog med flås så...! Saxon å Alice känner sig hemma...Saxon är piggare och mer på här i Huså än i Lit..! Nu blir det en värmande brasa och ett glas rött! 
Tur å retur..!

I tisdags var jag till stan på möte...i går var jag in till stan och fixade fötterna....i dag åkte vi in till stan med massor av lådor som skulle på Röda Korset..Känns som jag åker fram och tillbaka vareviga dag sen jag flyttade hit till Lit...! Och nästa vecka blir det lika....tur å retur hela veckan..! Livet på landet! 😜Vänta inte....."Vänta inte på tiden … Använd den
Vänta inte på kärleken … Känn den
Vänta inte på pengar … Tjäna dem
Vänta inte på en väg .. Hitta den
Vänta inte på möjligheten … Skapa den

Gå inte för mindre … Få den bästa
Jämför dig inte med andra … Var unik
Beklaga inte tidigare fel … Använd dessa
Älta inte misstag … Lär av dem

Backa inte… Gå runt
Stäng inte dina ögon … Öppna ditt sinne
Kör inte från livet … Uppskatta och njut av det"

Okänt ursprung.Open House med Företagarna!

Idag blev det en tur till stan och lunch med Företagarna och PwC. Vi var 18 företagare som fick lyssna till en intressant föreläsning. 

"Digitalisering. Så förenklar vi din vardag som företagare - få mer tid till annat."

Få tips på hur du digitaliserar ekonomifunktioner och kan använda verktyg som gör att du som företagare får allt på samma ställe, bättre översyn och mer tid till annat.”

Sen bussen tillbaka till Lit! 

Ny vecka....

.....nya möjligheter! Det blev bara jag, Emil och Pelle på jobbet idag....Nils valde att jobba hemifrån och Marielle är ledig måndagar. En skön måndag med lagomt mycket att göra...en skön lunchpromenad ( trots att det var snorhalt ute..!) Ikväll har vi rensat flera lådor så nu börjar det att se hyfsat ut i förrådet..! Det blir till att köra flera lådor till secondhand butikerna...! 
Önskar er alla en fin vecka! Sköna söndag..!

Sovmorgon blev det idag....sååå jäkla skönt! Sen frukost å kaffe framför en film! Mitt på dagen tog vi en lång skön promenad. Hittade en ny runda vi inte provat förr...När vi kom hem blev det mysfika med Lussebulle Vin Chaud - varmt vin med kryddor å apelsin. Sen har vi plockat ur några fler lådor frön förrådet...satt upp gardinstänger och fått upp gardiner i vardagsrummet och i gästrummet. Det var andra advent...! Helt otroligt vad fort veckorna rinner iväg..! Nästa helg är det Lucia..! 

Morgon vid Indalsälven! 

Promenad runt byn! Vin Chaud
En lördag...!

Sovmorgonen jag längtat efter försvann med en väckarklocka som ringde vid 6...var min telefon som jag glömt ställa om.,! Pelle och jag fick en myceffektiv förmiddag...minst 6 lådor fick vi urplockad och bortplockad..Tog en promenad på ICA och köpte mer kattsand...det går  en del nu när kattena  är innekatter..! Sen tog vi bussen in till stan..det blev lite julklappar och en öl på Dalwhinnie....sen glöggfest hos Marina å Allan..! Så jätte trevligt å gott.,! Pelle och jag tog bussen tillbaka hem vid 22:00....det blev perfekt det..! En mysig lördag..! ❤️

En hel vecka..!

I morgon är det en hel vecka sen vi flyttade från Kallkällvägen...en hel vecka som vi bott i Lit. Jag trivs redan kanonbra...saker å ting faller på plats...har fått upp gardiner i köket och adventsbelysning i fönstren. Sovrummet  känns OK...fattas lite lull lull och en matta...alla kläder är på plats i garderoberna...bara det! Hyfsad ordning på kontor och gästrum! 
Ikväll har vi varit och firat Marielle som fyller år idag....roligt och trevligt. Nu ser vi slutet på IDOL....! I morgon blir det bussen tur å retur till stan för lite Julshopping...en julöl och sen glögg hos vänner. 

Kolla fikat hos Marielle och Nils! 


Alice och Saxon...

Det är inte lätt att vara katt och måsta flytta...! Svårast för Saxon tror jag....han är ju den dom är ute mesta delen av dagen och nu har gan fått lov att bli innekatt. Alice har ju oxå varit ute men hon är liks gärna inne....! Jag går ut med dem i koppel både morgon och kväll...! Alice är den som är piggast på att gå ut...inte för att hon går så långt...hon tar sej knappt utanför verandan...men Saxon han vänder så fort han kommit utanför dörren...han vill in på en gång...! Dåligt äter dom oxå...idag var det första gången dom åt upp sin fisk! Sen sover dom hos oss i sängen på natten bägge två..det är oxå ovanligt..! Alice smet ut genom dörren snabbt som ögat häromdagen och jag blev hysteriskt nervös..! Men hon kom tillbaka lika snabbt som hon försvann...det var lite för spännande dör ute..! Dom längtar nog tillbaka till Kallkällvägen och kattluckan...! På lördag ska dom få vara ute på den inglasade verandan en stund...få se om det muntrar upp dem lite.
Lass på lass...!

Vi hämtar ett lass per dag ur garaget på Kallkällvägen...tur att vi kan jobba halvdag..! Vi har kört en del på secondhandbutiker ...och en hel del på källsorteringen. Men det hamnar ju så klart mycket i förrådet och på vinden i Lit. Varje kväll försöker vi packa upp så många kartonger vi orkar och mycket är på plats. Men allt får inte plats...köket här är så klart mindre. Jag tycker ändå inte att det är svårt att göra mej av med saker...det är lätt! Igår gick jag och lade mej redan 22:15...det är jäkligt tidigt för att vara jag..! I morgon blir det jobb heldag! 
RSS 2.0