90-års fest & Tjejmiddag!

Igår åkte jag in till stan redsn vid lunch...började med att fira Moster Maggans sambo Inge som fyllde 90 år. Där var många med samma tanke och några jag  faktiskt kände..Anna och Olivia var där...Morbror Gunder och Inger...mammas vännina Vivianne och hennes man Mats bland andra..! Det blev några trevliga timmar innan jag vandrade vidare till nästa fest....Tjejmiddag hos Karin! Det var oxå gott och trevligt..! Jag sov över hos Karin och åkte med Nils till Lit i morse. I eftermiddag ska jag oxå in till stan...dax att fixa naglarna..! Och i morgon är det redan fredag! 

Inge 90 år! 

Tjejmiddag hos Karin! 

Startar veckan.....

.....och känner mej helt slut! Sov otroligt dåligt i natt...korta stynder och vaknade hela tiden..! Tog sovmorgon till kl. 10...! Som tur är så är det lugnt på jobbet sådagen fungerade trots allt. Tog en lång promenad ikväll och hoppar över kaffet...hoppas jag får sova i natt..! I morgon jobbar jag halva dagen...ska fira en 90 åring på eftermiddagen och så är det tjejmiddag hos Karin i morgon kväll! 
En fantastisk Påsk!

Tiden går fort när man har roligt! Fulla stugan med ungdomar hela Påsken. Vi har ätit och druckit...pratat och skrattat...spelat spel och sett på film....grillat korv och åkt pulka.....varit på GruvstuganVädret har inte varit det bästa men vi har varit ute mycket ändå..! I lördags kom Nils, Marielle och "lilla" Tilda...dom stannade inte över natten...lite svårt med huden och våra katter tillsammans och igår kom Eivor och Sewe på middag. Idag har alla åkt hem....och idag skiner solen från en klarblå himmel...! Vi plockar och städar ihop i stugan...åker hem till Lit när vi känner oss klara..! Massor av mat kvar...som alltid! Sommartid har det blivit oxå....utan att jag nästan inte märkte av det! Snart är vi inne i april...som sagt..tiden går fort när man har roligt! Tusen Tack till alla som bidragit till en fantastisk Påskhelg! 
Skärtorsdag

Åkte upp till Huså igår....fulla bilen med mat å katter å vin å öl. Det gick bra med Alice...inget oliv..! Vi kom upp i bra tid...tände en skön brasa och käkade grillad kyckling framför TVn..! Idag har vi städat huset och påskpyntat och sen tog vi en promenad runt byn...skönt väder men ingen sol. Nu softar vi och väntar på ungdommarna som är på väg upp från Uppsala....det blir fullt hus här i helgen..! Lars, Knut, Ludde å Calle kommer ikväll...Emil och Elina kommer i morgon och på lördag kommer Nils och Marielle..! På söndag kommer Eivor och Sewe för att äta med oss..! Ser fram emot en påsk med nära å kära..! Saknar så klart syster och svåger.,! 💛


Så otroligt mycket snö....

....helt plötsligt! 
Vart tog våren vägen...? En helt vanlig måndag....!

Jobb på leveranser och lager...betalat räkningar....och jobb i butiken. Emil var ledig idag så Nils, Pelle och jag har styrt skutan..! Rester till middag och TVsoffan! Saxon är på rymmen i djupsnön...hoppas inte gan blir ute hela natten..! En vanlig måndag...start på veckan! 
Lat söndag!

Igår åt vi middag på Madonna...den lokala Pizzerian / Restaurangen / Puben..! Mycket gott var det...dom har super gott kött! Idag har vi "snöat inne"...det snöar å snöar å snöar..Mer snö nu än till jul! Vi har sett film och softat i soffan hela dagen.,! Fixade god korvgryta till middag och nu fortsätter soffhänget! 
Tacksam för en kanon helg! 


Påskfynd!

Rotar i påsklådan och hittar detta...allt har jag inte gjort mej av med  i flytten! 😂💛Fredag å finfrämmande!

Idag fick jag främmande på KAPAB...Kerstin och Erika kom med bussen och hälsade på mej. När jag var klar på jobbet gick vi hem till mej och fixade pizza till middag. Vi fick några mycket trevliga timmar tillsammans innan dom åkte med mej tillbaka till stan...jag åkte för att hämta Pelle på flyget....han kommer från Portugal ikväll..Men planet är över en timma försenat...varför vet jag inte..! Så här sitter jag på Frösö flygplats och förfriver tiden demna fredagskväll.,.
Vad gör du då.,! 

Lisa Nilsson...

Var på Lisa Nilsson ikväll på OSD med Lena å Karin....och en hel del andra så klart..! Det var en fantastisk konsert och hon gav oss bra musik i nästan 2,5 timmar. Jag är mycket nöjd! 


Jobb å möten...

Jobbar på och växlar detta med möten i stan...! I måndags skjutsade jag Pelle till flyget...i går, tisdsdag var jag på möte med Företagarna Östersund...idag åkte jag in till Årsmöte i Erikslunds Gårdsägar förening...lämnade plus att jag gjorde lite ärenden...tänkte att jag skulle hinna träffa Maggan en sväng men det blev inte så..nu har jag äntligen kommit hem och katterna jublar..! I morgon blir det middag med Lena å Karin och sen Lisa Nilsson på OSD..! 

Sköna söndag....

....å ångest på måndag...! 
Igår tog jag det lungt hela förmiddagen...tog en promensd till affären för att komplettera middagen..! Pelle kom från Huså vid 13;30 och Maggan kom staxt efter..! Vi fick en mysig eftermiddag och kväll...jag lagade mat och vi satt och pratade länge min sr syster å jag..! I morse var hon puts väck...borta...! Jag klev upp klockan 6 men märkte inte att hon åkt förrän vid 7...! Hon var tvungen att ringa efter hämtning mitt i natta...fick allergi å astma av mina katter så Eivor hämtade henne...! Så jäkla snopet å trist...! Nu vet jag ju inte hur det blir med påsken heller...som vi skulle fira tillsammans i Huså....! Jäkla skit...! Skjutsade Pelle till flyget på förmiddsgen...en jobbresa till Porugal....hela veckan blir han borta..!! Jag brukar inte bry mej att han reser...men nu saknar jag honom redan...! Trist måndag ingen syster och ingen gubbe...! 
Bäddar ner mig i soffan och plöjer de nyköpta tidningsrna....Skitmåndag! 😟En kväll på stan...!

Fikade med Lena å Maggan när jag kom till stan...sen var Lena så otroligt snäll och skjutsade mej till Erikslund så jag fick lämna ekonomipärmen till revisorn..! Eivir å Sewe bjöd på god middag. Och sen gick Maggan å jag på Sir Winstonför en återträff med Maggans kompisar...!  Inte många dök upp....inte...! Vi gick vidare på Dalwhinnie och sen hem med nattbussen..!  I morgon är en annan dag...! 
Puss till min fina syster för en fin kväll..! 💞


Jämtlands Nationaldag

Idag är det Jämtlands Nationaldag. Den har jag firat genom att städa! Nu är jag på väg med bussen till stan för en fika med bla. Lena å Maggan...! Måste ta mej upp till Erikslund med en pärm till revisorn också...men det får bli en senare fråga. Igår var det mysig tjejfest hos Kerstin...ikväll vet jag inte vad det blir..,! Men som sagt..,.först en fika...kaffesugen som bara den..! 

Äntligen fredag!

Idag var det segt att jobba...bara Pelle och jag på plats och dött på telefonen..! Jag gjorde klart lite i förväg...gick hem och utfodrade katterna...och nu tar jag bussen till stan för en kväll med Syster Yster och några andra trevliga damer..! Solen skiner från en klarblå  himmel och det är vår! Pelle han åkte till Huså han..! Trevlig Helg! 


Ett avslutat kapitel...!

Så var det dax att förbereda årsmöte för  Erikslunds Gårdsägarförening...det sista för min del...nu avgår jag. Efter 10 år som ordförande i föreningen får nån annan ta över..! Att jag suttit så länge beror enbart på att ingen annan velat ta över och inte på min förträfflighet i styrelsearbete. Det har varit både roligt och jobbigt..! Roliga fester å loppisar och jobbigt tråkiga möten..! En hel del grannar som bara klagar men aldrig vill ställa upp och hjälpa till..ich en hel del grannar som varit med på noterna..! De sista åren har jag oxå haf en och annan fiende...tanter som verkligen inte gillat mej och det jag gjort..! Vad har jag gjort i föreningen under alla dessa år då kan man undra..? Jag vände tråkiga årsmöten till fest med mat å vin...jag fixade med korvgrillning och städdagar...ordnade med loppis både höst och vår...grillfester, surströmmingskalas och julpyssel. Ett avslutat kapitel för min del...nu får nån annan ta över. Här i Lit heter föreningen Blåshålet....jag ska absolut INTE sitta i styrelsen! 


 

En ny arbetsvecka....

.....tar över...! Det är full fart från start denna veckan...oxå..! Jobb på leverans och lager måndag, onsdag och fredag....övriga dagar en kamp med siffror..! Varit ute i härligt vinterväder på lunchen...Så Tacksam att jag har den möjligheten....att få 30-40 minuters promenad / dag är så värdefullt! I går kväll hade vi främmande av Nils & Marielle och ikväll förbereder jag nästa veckas årsmöte med Lillänge Gårdsägarförening. Snart kommer Syster Yster Maggan på besök....Hon kommer på torsdag men ska inte bo hos mej denna gången...hon har valt att bo   hos vänner i stan...för att komma lite närmare utelivet! Men vi ska träffas ändå så klart...! Hon stannar en hel vecka så vi ska nog hinna ses...om bara bilen som är på verkstan blir klar! 
     

När du får besök....

Jag klev upp vid 7:15 och gjorde mej klar att åka Vasaloppet..! Skönt att göra det under filt i soffan..! Samtidigt bakade jag mini Cupcake inför ett väntat besök....Allan och Marina kom och fikade! Så mysigt och trevligt att fika med vänner....! Tusen Tack för fina ljusstakar vi fick i present! Lite av varje!

Idag har det blivit litw av varje..! Började dagen med att kliva upp relativt tidigt för en lördag..! Lite flippande på TVn och sedan har jag städat, bäddat rent, chvarit  ute på en lång skön promenad. Vi har haft en vacker vårvinterdag! Ikväll blev det Melodifestival och soffhäng...Nu är jag trött..! 


Ingen bil...

.....inget Huså! Vi blir hemma i helgen eftersom vår bil inte är att lita på...den laddar inte...! Skönt att vara hemna oxå trots att jag längtar till stugan. Idag blev det en lång och jobbig dag på KAPAB eftersom Marielle inte jobbar fredagar och Nils var sjuk idag. Idag blev det verkligen att " slita på en generation i taget..!" Det blir en slapparfredag framför TVn...! 
Önskar dej en skön helg! Det blir inte alltid som man tänkt sig....

.....eller så har allt en mening! 
Hade planer i dag..om en resa till stan..! Tankade bilen i morse..gjorde allt rätt! Hade en tid för fotvård kl. 16:30...efter det skulle jag dela ut inbjudan till Årsmöte i Lillänge Gårdsägarförening där jag fortfarande sittet som ordförande.. När kag skulle åka från jonbbet vid 4 funkade ingenting med bilen...dörrarna gick inte att stänga, vindr.torkarna funkade inte, fläkten la av, radion stängde av sig...! Jag åkte med Emil till stan...med 30min kvar till fotvård fanns inget annat val..! Efter en skön fotvård på Wellnesskliniken hade jag turen att få skjuts upp till Erikslund av min fotvårdstersp. Jag delade ut mina lappar om årsmöte..droppade in hos min gamla granne Eivor...blev ompysslad och bjuden pä god middag..! Skulle ta bussen till stan vid 20;00..men tiden gick för fort så jag tänke om å skulle ta 20:10..men hur tar jag mej ner till bussen i stan..? Ringde fina Anton S. Oxå en gammal granne..och fick skjuts...till Lit..! Ja jäklar i min låda hur det kan bli..Bra trotts allt..! ❤️ Tack till alla inblandade..! Nu Kaffe..! 

Min "nya" lampa är på plats!

Jag har funderat ett tag på vad jag ska ha för lampa ovanför matbordet..Det blev denna från IKEA..! Bra blev det tycker i alla fall jag! 


Hemma!

Kom hem med natt-tåget tidigt i går morse..åkte med Emil till jobbet å hemmet i Lit. Det blev en lång dag på jobbet igår....mycket att göra och jag blev själv kvar och kom hem vid 18:00. Gårdagskvällen tillbringades i soffan framför TVn..! Vaknade tidigt i morse...klev upp vid 05:00..! Började dagen med frukost och styrelsemöte med Företagarna på Clarion. Var tillbaka i Lit vid 9:30...! Mycket att göra idag oxå  men idag handlade det om att skriva ordrar och siffror siffror å siffror..blev inte klar faktiskt..! Dör i soffan ikväll med som  det känns..! RSS 2.0