Ny vecka....

....nya möjligheter! Det blev en vecka till på leveransavdelningen eftersom L blev fortsatt sjukskriven....och idag är Nils hemma för vård av hund...Tilda behöver vila sitt ben så Nils jobbar hemifrån hela veckan. Inte så bea start på min vecka då....tur att jag har Emil....radarparet Anita å Emil..! I morgon ska jag jobba några timmar på Katthemmet och på onsdag är det tjejmiddag hos Karin. På torsdag ska vi ut och äta jag och PK...firar 29 årig bröllopsdag till helgen och passar då på att nyttja den middag jag fick i gåva av Dalwhinnies förra hösten. Det var den veckan...! Vad har du för dej då...?

Långhårig är jag oxå....Carina Hjälp...!

Hållen...!

Skrev ett inlägg igår s försvann...! Här kommer ett nytt! Jag har haft underbara dagar hos syster i Hållen. Det har gått bra att köra både dit och hem...! Vi åt surströmming på fredagen när vi kom....på lördagen cyklade vi till havet....lagade sushi tillsammans....pratade å skrattade till långt in på natten...idag har vi tagit en skön promenad och softat i solen. Vi har haft underbart väder hela helgen....kring 20+.....underbart! Nu väntar en ny arbetsvecka på KAP och på leveransavdelningen....min sjuke medarbetare L...är sjukskriven i en vecka till...! 

Jag borde.....

.....packa inför morgonens resa...! Men här sitter jag å sitter...! Har gnott på som en gnu idag för att hinna undan...ska ju vara lerig i morgon halva dagen. Fixade lönerna på förmiddagen...sen leveranserna. Gick förbi OK Kärfältet på vägen hem och hyrde en bil...Skönt att det är fixat! Ikväll har jag gjort sprödbakad torsk till middag...kört trimmern trädgården....och nu borde jag packa...men då tog energin slut...! Nääe nu är det bara att spotta upp sig...packa  packa...packa...! Men packa klokt å packa lite! Åhhh vad jag längtar till o morgon.....Kuuuul ska det bli! 
Så jäkla typiskt........att Nils blev sjuk idag...vi som redan är kort med folk och jag som har tusen saker att göra...!

.....att Lars bil har gått sönder......nu kan jag inte låna den på fredag när jag ska till syster i Hållen...!

....att det ska vara så svårt att se på nätet vad det kostar att hyra bil för en helg...! 

.....att Danske Banks hemsida packade ihop....jag som skulle göra löner....!

.....att Pelle glor på film....jag som vill flippa på TVn....!

.......att jag glömt bädda rent....när jag rev ur lakanen i morse...! 

.......att det inte är fredag idag å att jag redan var på plats...i Hållen...!

Jag vet att  allt löser sig....surar lite bara! 😜

Sommaren ut.......

......å hösten in...! Har klippt gräset ikväll.... en sista gång....och plockat undan sommaren på verandan.....satt upp höstgardiner! Vi ska få snö i morgon onsdag....undrar om det verkligen är sanning...? Gruvar mej lite inför den kommande kylan...! Enligt min väderapp ska vi få +17 å soligt i Hållen på lördag....det ser jag fram emot! 


Gääääsp....!

Hela dagen har jag gäspat....! Om turen är med oss så är detta sista veckan jag måste göra både mitt å Emils jobb...det ser ut som om L är tillbaka på måndag! Det vore underbart att återgå till det normala...! Bara att hålla tummarna...! Jag ligger så jäkla efter med mitt eget jobb...och då orkar jag inget ner än att jobba...! På fredag ska jag vara ledig på eftermiddagen...jag sticker till syster Yster i Hållen...det ska bli så kul att träffas. Lars har varit snäll och lånat ut sin bil..! 👍❤️ ...så jag slapp hyra en...! 
Ny dyker jag ner i soffan...gääääsp....!
Möblerar om....

....i köket...! 

Bra jobbat.....

Vi fick mycket gjort igår...härligt att det blev gjort! Fick en skön promenad bastade och åt en god middag! Jag har inte riktigt målat klart i matrummet så det blir lite att måla idag med. Vaknade  klockan 6 idag....har redan ätit frukost och sett en film....softar i soffan ett tag till...väntar på en kopp kaffe...Det ser ut att bli en grå och mulen dag...vi pular väl på med ditt å datt...åker hem när det  passar..! Skön söndag på er! 


Fix å trix....

Idag ska vi klippa mera gräs....jag ska måla väggarna i matrummet och Pelle ska lägga golv-värme i kök och matrum...i alla fall börja. Vi ska ta en promenad i den otroligt vackra hösten....vi ska basta å äta å dricka gott! Jag säger oxå Grattis till bästa Marina och till goa Berit som fyller år idag. Grattis till er! 

Huså vårt paradis!

Fredag igen....fort var det gjort...en arbetsvecka! Har som vanligt slitit ont idag...kroppen har fått sitt om man säger så. Vi var färdigpackade å klara redan från morgonen så det gick fort att komma iväg när vi väl kunde avsluta dagens arbete...det finns alltid nån liten pryl att fixa med....nått som inte är klart....hela tiden. For hem till kattens en sväng....Lars jobbar kväll...! När vi väl 
 ar framme i stugan och hade burit några vändor i Mördarbacken så körde vi igång operation röjsåg å gräsklippning....det gick otroligt bra....bara baksidan kvar att klippa. Nu sitter vi här med en öl å ett glas vin...snart middag...! Livet på en pinne! Trevlig fredagkväll önskar jag dej! Barnvakt...!

Ikväll har jag varit barnvakt åt E....en liten tjej...dotter till en kompis. Det var lite ovanligt....jag är inte van att umgås med barn....inte nu längre. Men det gick bra....blev bjuden på middag och sen gick ma å pa och jag å E fick kvällen för oss själva. Vi har läst å sjungit....ritat och fixat med låtsas smink....bytt blöjor på dockor och sett film. Det är ganska mycke man hinner på några timmar! När  det var dax att sova blev det svårare och E gjorde sitt bästa för stt hålla sig vaken....en kropp i ständig rörelse sommar ju inte! Till slut så lade vi oss i dubbelsängen båda två...och då slocknade det lilla livet. Känner mej duktig som lyckades...hahaha! 😊 Cyklade hem i totalt mörker och i en dimma utan dess like. 
Kroppen å knoppen....

Jag sliter å stressar på jobbet för att hinna med....klättrar i hyllor...lyfter å bär....går å står hela dagarna...! Jag är helt slut när jag kommer hem.....men jag får mindre å mindre ont i kroppen...är inte längre så stel och har rätat upp ryggen...är spänstigare å snabbare i steget när jag promenerar. Inget ont som inte har något gott med sig...! När jag nu blev tvungen att kiva ur kontorsstolen och slita lite ont så mår kroppen sååå mycket bättre! Det är klart att stressen med mitt eget kontorsjobb är ju inte bra...på sikt..! Får nog ha det så här nån månad till...! Ner i vikt går jag oxå....av bara farten...! 
......ännu en dag....

Roliga timma på Jamtli idag...! Jobbade från tidiga morgonen bytte om och tog med mej Thunderbirden ner på Jamtli. Det blev bra med dans å fika å visa fina bilen för de åldringar som ville se. ÖP var på plats....så med lite tur är vi tidningen igen .......bilen och jag! Var tillbaka på jobbet till kl.1....mycket att göra hela eftermiddagen...och en stund in på kvällen. Handlade på vägen hem...middag och soffan....dödens dödstrött....! Undrar om det är valvakan i söndagsnatt som tar ut sin rätt...?
.....detta med tiden....!

Idag har det gått med full gas hela dagen...hann dock med en promenad på lunchen. Började med att åka på återvinningen med sopor redan kl.7...sen jobba järnet på leveransavdelningen.... Min medarbetare gjorde ännu en operation idag så han blir nog borta ett tag....! Som sagt hann med en skön promenad i solen på lunchen. Blev kvar på jobbet till nästan 18:00....Pelle åkte och hjälpte Nils med skotern och jag gick hem ovh fixade middag. Lars jobbar kväll denna veckan så det vart vara Pelle och jag som åt! Efter maten tillbaka på KAP fär lite mera jobb....var hemma lagomt till IDOL...! Nu dax för sängen då det är tidig revelj i morgon...! Bör vara på jobbet i tid för att hinna...ska nämligen vara ledig två timmar på förmiddagen i morgon...Jag och Thunderbirden ska vara med på ett event på Jamtli....! 
Over & Out! 
Packa hem å fara ihop...!

Idag städar vi lite....rensar i skotergaraget och plockar i största 
allmänhet...! Vi åker hem till stan i eftermiddag! Var sak har sin tid och nu är helgen över. Vi har bjudit hem grabbarna med respektive på middag idag....men jag har ingen aning om vad jag ska bjuda på..! Vi borde åka snart för att hinna med att handla....men först måste diskmaskinen bli klar....bara att vänta...! 
Grovarbeta...!

Tur att Lars med kompis Viktor är här och hjälper Pelle....mycket att gräva när huset ska lyftas i ena hörnet. En lyft som tar 20 ton är hjälpmedlet och så palla under med stenplattor....men först ska det handgrävas...! Husåstugan!

Efter jobb å handling å packa så är vi nu på väg till Husåstugan! Jag är trött som faaan...kom sent i säng och klev upp kl. 4 eftersom jag hade em Tjälaknul i ugnen som skulle ut...räknar gel på tiden och satte in den två timmar för tidigt...och så glömde jag att fixa saltlaken den ska läggas i. Så klockan 4 i morse kokade jag lag och då passade jag på att sätta in ännu en stek eftersom den 1:a så så liten ut....! Var i alla fall på jobbet i tid...! Nu är vi snart framme i Huså....Lars å en kompis kommer upp ikväll och käkar och umgås med oss gamlingar....och så ska dom hjälpa Pelle i morgon. Trevlig helg till er alla! 
Min rygg....!

Igår när jag kom hem från jobbet ville inte min rygg mera....en ischiasnerven i kläm...! Jäklar vad det var kämpigt....åt Voltaren och låg på golvet med benen på en pall..! Det gav ned sej efter några timmar och då var jag helt slut....somnade som en klubbad! Idag har jag käkat Voltaren i förebyggande...! Meningen var att jag skulle på ett möte på kattklubben....men jag orkade inte gå...! Vet inte vad det är med mej men just nu orkar jag bara jobba å sova....jobba å sova! I morgon åker vi till Huså för en arbetshelg...husets ska höjas i ena hörnet där det sjunkit...Måste höja å palla under med sten. Sen ska vi lägga golvvärme i kök å matrum...! Pelle han är tidsoptimist och tror att vi hinner allt på en helg...Jag är skeptisk...trots att Lars och en polare ska följa med och hjälpa till...! Jag får stå för markservicen...kan varken gräva eller lägga golv...! Nu blir det ännu en trött kväll i soffan! 

Höst!

Idag är första gången som jag tänkt att nu ÄR det höst....när jag gick till jobbet i morse....mulet och grått men inte särskilt kallt. Nu regnar det dock...! Jag jobbar på med lager och leveranser och så ser det ut i minst 3 veckor till....mitt eget jobb kommer i kläm men inget att göra något åt just nu..! Jag lejer bort en del till min bokföringsbyrån...men det är dyrt...en del gör jag på icke kontorstid...men är  oftast för trött...! Nu är det kafferast på KAPAB....önskar dej en bra tisdag! Trögt....!

Har känt mej slö å trög hela dagen...! Ingen energi alls...! Det blev bara en promenad idag.....gick till jobbet. Sen blev det bilen....för jag skulle fixa naglarna och att cykla mer på stan kändes helt oövervinnerligt.....! Idag kom veckans matkasse och jag fixade god laxmiddag med smörslungade morötter och indiska ärtor....nu svimmar jag nog  i soffan till Idol....! Lååååång söndag..!

Vaknade relativt tidigt i husvagnen...åt frukost...packade ihop och for hem! Det var en fantastiskt kul kväll igår....med rock från UK - Dr. Feel Good...! Helt otroligt att dom spelade i Kaxås..! Så otroligt samspelta och tajta! När vi kom hem så gick vi ut och gick....en lång runda blev det....förbi Darthside och fick en kopp kaffe! I ugnen står en Pulled Beef som blir klar nån gång vid 19:30...det bli en sen middag idag! Vi sitter på trappan ute i solen och njuter av sommarväder denna otroliga septembersöndag! 
I morgon ännu en arbetsvecka....bra det med! Great Lake Run..!

Nu är vi på plats i Kaxås....efter en eftermiddag med Great Lake Run...bilorientering med lekar med start i stan å mål på Svea Park i Kaxås. Vi startade tidigt och var så klart tidigt i mål. Det gick väl sådär på kontrollerna...roliga tävlingar med bl.a. styltgång. Vi skulle grilla till middag på en engångsgrill...men den ballade ur och jag hade glömt alla kryddor "what so ever...! " Det blev ändå en fantastisk middag...jag marinerade köttet i guacamole..och kryddade potatisen med tortillachips och piggade upp den med mjukost....! fick ju steka allt på gasolspisen...!  Nu samlas alla raggare för en kul kväll på Svea Park...å jag måste hitta nånstans att ladda min telefon. Trevlig lördagkväll till er alla! Efterlängtad dag....fredag...!

Jobbar undan för full maskin....tar en promenad på lunchen...! Tänker prova att sluta tidigare idag. Vi ska köra upp en husvagn inför morgondagens bilorientering och fest o Kaxås. Bra att vagnen redan står där så vi slipper släpa  på den i morgon eftermiddag. Orienteringen startar vid Berners i Ästersund och slutar med raggarfest o Kaxås på lördagkväll. Hoppas på fint väder...det ser ut som om det skall bli ca 20+ så det går vi tro på. Önskar er en trevlig helg! I ett flygande fläng....

Jag är fortfarande färld...nyser å fryser å svettas om vart annat. Men dagarna går i ett flygande fläng ändå....tiden går fort när man har skoj...! Hittade mitt borttappade bankkort idag....på OK i Lugnvik...! Kom på igår kväll att jag nog handlade där förra veckan när jag var med Tilda...och där var det...hämta det ikväll! Iklk har jag sovit framför TVn hela kvällen....och nu fax för sängen. Är helt slut efter 9 timmar på leveransavdelningen...! Det blev ingen kvällspromenad idag...men dock till å från jobbet...och på lunchen....är lika med 3 x 30 minuter...! 
Over the Hump.....!

Så var onsdagen avklarad...och det känns bra! Jag var på jobbet 07:20 i morse...tog bilen eftersom jag skulle på fotvård på förmiddagen och min förkylning sätter stopp för att cykla..! Var alltså på Wellness Kliniken i morse och fixade mina stackars fötter...det var sååå skönt...! Efter jobb å middag tog vi en promenad för att hämta ett paket på ICA Matmästaten...så skönt i luften...linne på bara...härliga dagar i september om jag förstått vädergudarna  rätt...! Förbarmade mig över mina blomlådor då jag kom hem....konstigt detta med att komma ut på en promenad trots att man egentligen inte orkar...bara man tar sig iväg så blir man genast piggare än innan...och orkar lite till! Nu kaffe å TV...! 
Apropå ingenting så vill jag påminn dej om att ta dej upp ur soffan och gå rösta....man kan rösta i förväg....det har jag gjort...! 

Gå å rösta! Snuvig....!

Jag snorar å hostar....det kliar i mina ögon och ryggen har mått bättre...men jag kämpar på....inte en chans att stanna hemma från jobbet...! Jag försöker att gå många promenader per dag...även utan Tilda...! Idag har det blivit till å från jobbet...2 x 30 minuter + 40 minuter på lunchen...ikväll blev det ingen promenad då kroppen å min förkylning sa Stopp..! Det blev en god korvgryta till middag med massor av goda grönsaker och korv med hög kötthalt..!  Nu blir det soffan och Idol..! 
Vardag igen...!

Det rullar på....dagarna å veckorna...! Nu är det bara 115 dagar kvar till jul..! Men innan jul har vi ju en fantastisk höst med spännande saker att vara med om! Nästa helg blir det Great Lake Run med avslutande fest i Kaxås. Sen har vi en arbetshelg i Husåstugan och en båtupptagningshelg att hugga tänderna i..! Avslutar september med att åka och hälsa på syrran i Hållen. I oktober firar Pelle och jag 29 år som gifta....då ska vi ut och äta och må gott på Dalwhinnie....vi ska oxå åka en vecka till Side i Turkiet i oktober..! I november blir det en höstfest med granntanterna och pyssel med julklapparna...bland annat! Skulle vilja åka till Anna å Olivia i Stockholm oxå....Himmel å pannkaka.....hela hösten bokad! 
RSS 2.0