Ozzy

Vår älskade katt Ozzy är sjuk, väldigt sjuk. Vi misstänker att han har samma virus som hans syster Kelly hade. Det är obotligt och Kelly fick vi låta somna in i juli. Ozzy har svårt att andas, han äter inte, jag får tvinga i honom vatten så gott det nu går. Han vill bara ligga ! Jag pratade med en veterinär i natt, finns ingen mottagning här, närmast jour är Sundsvall 20 mil. Vi får se om vi kanske måste ge oss av dit eller om han klarar sig till i morgon då djursjukan här behagar öppna. Jag vet faktiskt inte vad jag skall göra, känner mig helt maktlös.


OZZY

"En katt med FIP blir aldrig frisk
FIP är en allvarlig kattsjukdom som, när den utvecklats slutar med döden. Lyckligtvis är det inte alltid som den utvecklas, men smittade katter kan föra sjukdomen vidare till andra katter. FIP, felin infektiös peritonit eller smittsam bukhinnein-flammation, är en av katternas allvarliga virussjukdomar.
Sjukdomen orsakas av felint Corona-virus. Det finns olika typer: de som orsakar FIP och de som i princip resulterar i en lindrig mag-tarm katarr. Den snälla varianten kan genomgå en genetisk förändring hos en smittad katt och resultera i FIP.
FIP delas in i två grupper av symptomer: våt och torr FIP. Den våta formen drabbar ofta yngre katter och yttrar sig i vätskeansamlingar i bröst och bukhåla. Katter med våt FIP är runda om magen, har tappat hull och är egentligen magra. Om vätskan finns i brösthålan får katten svårt att andas. Det kan till en början vara svårt att se, men den som är uppmärksam ser att katten andas snabbt och ytligt. Orsaken till vätskeansamlingarna är att viruset skadar blodkärlen och gör att vätska läcker ut i vävnaderna."

Kommentarer
Postat av: Gubben

Nej, vad tråkigt att höra. Förstår vilken vånda ni befinner er i. Hoppas att Ozzy piggnar till!

2007-12-09 @ 12:12:45
URL: http://gubben.webblogg.se/
Postat av: Lena

Vad är det som händer, ni har verkligen otur med era djur. Hoppas att det går bra med Ozzy!

2007-12-09 @ 16:30:49
Postat av: Maggan

Lilla Ozzy-vännen.Stackars honom och er.
Ni har VERKLIGEN otur med era djur.
Kramis till er.

2007-12-09 @ 17:03:36
URL: http://www.maigiz.webblogg.se
Postat av: Frida

usch, de är inge roligt när djuren blir sjuka.
Hoppas på att han blir bättre
Kramar

2007-12-09 @ 18:35:08
Postat av: Nina

usch och fy! Inte roligt!
Hoppas det ordnar sej Kram

2007-12-09 @ 18:43:29
URL: http://ninast.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0