Middag till tjejerna
Basilikapaj med fetaost och oliver
Ingredienser
Portioner: 8
PAJDEG:
4 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
½ kruka basilika
1 dl färsk, riven parmesanost
½ dl vatten
FYLLNING:
5 tomater
½ kruka basilika
150 g fetaost (grekisk)
1 burk 227 g svarta oliver utan spad
4 ägg
4 dl mjölk
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1-2 vitlöksklyftor
Gör så här
Blanda mjöl, matfett, basilikablad och parmesanost i en matberedare.
Tillsätt vattnet och kör snabbt ihop till en deg.
Låt degen vila kallt ca 30 min.
Tryck ut degen i en låg vid pajform, ca 28 cm i diameter.
Förgrädda pajskalet i 225°C, ca 10 min.
Skölj och skiva tomaterna.
Hacka basilikan.
Lägg tomatskivorna i pajskalet.
Strö över basilikan och smula över fetaosten.
Fördela oliverna över.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar och pressad vitlök.
Häll äggstanningen över fyllningen.
Grädda i 200°C, ca 35 min.
Hacka basilikan.
Lägg tomatskivorna i pajskalet.
Strö över basilikan och smula över fetaosten.
Fördela oliverna över.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar och pressad vitlök.
Häll äggstanningen över fyllningen.
Grädda i 200°C, ca 35 min.
Kommentarer
Postat av: Lena
Mumsfillibaba!!
Postat av: Marina
Tack för igår.....;/ Vaknade nu....*hmmmm* Inte ens hunden är pigg..?
Hälsa Nils..*stackarn*
Trackback