Middagstips!

Fläskstek i kryddigt rödvin.

ca 750 g benfristek av vildsvin eller fläskkött
3 dl rödvin
3 msk soja
5 krossade torkade enbär
2 tsk finkackad syltad ingefära
2 msk flytande honung
1 tsk torkad timjan
2 msk viltfond eller 11/2 söndersmulad köttbuljongtärning

Sås
sila kokspadet + vatten, tillsammans ca 5dl
3 msk vetemjöl
1 dl grädde

Bind upp köttet om det inte är nätat
Mät upp allt till kokspadet och lägg i köttet i en gryta
där köttet ligger trångt.
 Koka upp och låt det sjuda under lock på svag värme i ca 1 timma.
Eftersom köttet inte täcks av spadet
bör det vändas några gånger under tiden.
 Köttet är klart när termomnetern visr 70 grader
 eller så provar du med en provstick om köttet känns mört.
Servera köttet varmt eller kallt med varm sås,
 kokt potatis, kokta grönsaker,
 Gärna oxå gelè, inlagd lök, eller rödlöksmarmelad.

Detta ska vi äta idag till middag! :o)



Kommentarer
Postat av: Anonym

Mums!!!

Vi åt skinkstek, lök och grönsaker i lergryta med ungstekta potatisar och rödbetor. Det var mumsigt.

2008-11-16 @ 21:49:14
Postat av: Lena

Det var jag som åt mumsigt.

2008-11-16 @ 21:49:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0