Kanelbullens dag!

Det Kanelbullens dag!

"I år fyller Kanelbullens dag åtta år.
Den 4 oktober 1999 föddes den officiella Kanelbullens dag,
 lagom till Hembakningsrådets 40-årsjubileum.
 Kanelbulle blev det, eftersom det nog är den mest oomtvistade symbolen
 för hembakat bröd.
Kanelbullar doftar trivsel och hemma!
Alla gillar kanelbullar!"



Kanelbullar
( 20-25st )

Ingredienser:
1/2 paket jäst (á 50 g)
50 g smör eller margarin
3 dl mjölk
0,5 dl socker
1 krm salt
8 dl vetemjöl

Fyllning:
50 g smör eller margarin
2 tsk malen kanel*
1/2 dl socker

Pensling:
ägg
pärlsocker

Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Smält margarinet i en kastrull och tillsätt sedan mjölk och värm till fingervarmt.
Häll i lite av degvätskan i bunken och rör tills jästen löst sig.
Tillsätt sedan resten av degvätskan, socker, salt och vetemjöl (spara lite till utbakningen).
Arbeta degen smidig för hand eller i maskin.
Låt degen jäsa övertäckt i ca 30-40 min.
Ta upp degen och knåda den smidig med resterande mjöl.
Kavla ut degen och bred på smöret/margarinet och strö på socker och kanel.
Rulla ihop degen från långsidan.
Skär rullen i ca 2 cm breda bitar.
Lägg bitarna med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper eller i bullformar.
Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 20 min.
Pensla sen bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 min.


Kommentarer
Postat av: Lena

Ska du baka, när kan jag komma på kaffe?

2008-10-04 @ 12:27:01
Postat av: Lena igen

Förresten, tittade på en jättebra film nyss, "The Bucket List", med Jack Nicholson och Morgan Freeman. Se den!!!!

2008-10-04 @ 12:32:49
Postat av: Anita till Lena!

Nää, jag bakar inte, jag städar i källaren. Och The Bucket liost har jag sett. Jätte bra film!

2008-10-04 @ 13:57:26
Postat av: Maigiz

Haha...den filmen såg jag igår kväll. Jag bakar inte heller. jag och Jonny ska på Etage....hihi.

2008-10-04 @ 18:27:18
URL: http://maigiz.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0