Pannkaka till middag!
Fullt ös medvetslös hela dagen!
Det blev Champinjonsoppa och Pannkaka till middag
- ja jag vet att det inte är torsdag,
nu blev det det i alla fall.
Gott var det oxå!
Champinjonsoppa 4port.
Det blev Champinjonsoppa och Pannkaka till middag
- ja jag vet att det inte är torsdag,
nu blev det det i alla fall.
Gott var det oxå!
Champinjonsoppa 4port.
450 gram | champinjoner | |
1 st | gul lök(ar) | |
smör | ||
5 dl | vatten | |
1 st | svampbuljongtärning(ar) | |
5 dl | matlagningsgrädde | |
salt | ||
peppar | ||
1 msk | persilja |
Tag fram en stor kastrull.
Lägg undan ca 5 champinjoner till senare.
Hacka de övriga champinjonerna och löken fint
och fräs några minuter i smör.
Tillsätt vattnet, buljongtärningen och grädde.
Låt koka i 10-15 minuter.
Mixa soppan med en stavmixer eller i en matberedare
och smaka av med salt och peppar.
Skiva upp de resterande champinjonerna
och stek dem hastigt i smör.
Garnera med hackad persilja.
Pannkaka!
2,5 dl mjöl
0,5 tsk salt + lite socker
6 dl mjölk
50 g margarin
2,5 dl mjöl
0,5 tsk salt + lite socker
6 dl mjölk
50 g margarin
Blanda mjöl och salt i en bunke.
Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.
Vispa sedan i resten av mjölken.
Vispa sist i äggen.
( jag gör alltid dubbelt upp!)
Kommentarer
Postat av: Anonym
Mmm låter gott! :o)
Trackback