Att vara fet!

"Ordet ”fet” ska återtas. Precis som bögar och flator har tagit rätten över orden, gjort glåporden neutrala, vill Fat up! göra likadant med fettet.
En människa, särskilt en kvinna, kan aldrig bli lika lyckad som när hon bantar.
En tjockis får inte äta så att det märks.
– Att man pratar om feta människor som sämre på att fatta beslut över sina egna liv och att de skulle ha sämre karaktär.
Maken till Anna Skipper, Olof Skipper, har suttit i tv och sagt, på riktigt, att feta människor är mindre intelligenta än andra."

(Sydsvenskan.se - Kristin Nord)




Så känner överviktiga att andra ser på dem ...


1 ... när de är ute och handlar: Folk tittar i deras matkorgar och tänker: Ska du verkligen äta det där?

2 ... när de badar: Rädsla för att folk ska se på dem med avsmak, tycka att de är äckliga. Eller att närstående, som de egna barnen, ska skämmas för dem.

3 ... i en klädaffär: Det finns sällan kläder i mycket stora storlekar och det tar emot att be butiksbiträdet om hjälp. Han eller hon kanske tänker ”men vi har ju inget för dig!”.

4 ... när de ska parkera bilen: Oro. Vad händer om någon parkerar sin bil precis bredvid? Det kan bli både jobbigt och pinsamt att inte kunna kliva in i sin egen bil. När andra dessutom ser på.

5 ... ofta i vardagen: Rädsla för glåpord. Ibland besannas dessutom fruktan.

(Sofia Polits, överviktssköterska, och Monica Andersson, beteendevetare, på Överviktsmottagningen i Lund beskriver de känslor och scenarier som de överviktiga på mottagningen berättat om.)



Kommentarer
Postat av: Maggan

Nej, det är inte kul att vara fet. Fäääääätboll!!!

2010-04-14 @ 06:44:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0