Vegobouillabaisse.

I kväll har vi ätit god vegitarisk soppa...
en saffransdoftand Bouillabaisse!
Här kommer receptet...låt dej inspireras!
 

Den kanske franskaste av soppor görs i det här receptet i en ny variant, helt vegetariskt.

Sin vackra gula färg får soppan av saffran och apelsin.

Ingredienser

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 morot

ca 300 g stjälkselleri

1 msk olja

1/2 g saffran

1 apelsin

500 g krossade tomater

1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)

1 tsk fänkålsfrön

ca 3/4 krm cayennepeppar

3 msk hackad gräslök

  • 1 dl matyoughurt

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skiva moroten och strimla sellerin fint. Fräs allt i oljan i några minuter tillsammans med saffran.
  2. Riv skalet av, och pressa saften ur, apelsinen.
  3. Häll över grönsakerna i en kastrull. Tillsätt tomater, buljong och apelsinskal och saft.
  4. Stöt fänkålsfröna lite, gärna i en mortel, och tillsätt dem tillsammans med cayennepeppar.
  5. Koka ca 15 minuter.
  6. Servera soppan med yoghurt och och bröd garnera gärna soppa med gräslöken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0