Vegobouillabaisse.
I kväll har vi ätit god vegitarisk soppa...
en saffransdoftand Bouillabaisse!
Här kommer receptet...låt dej inspireras!
Den kanske franskaste av soppor görs i det här receptet i en ny variant, helt vegetariskt.
Sin vackra gula färg får soppan av saffran och apelsin.
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
ca 300 g stjälkselleri
1 msk olja
1/2 g saffran
1 apelsin
500 g krossade tomater
1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk fänkålsfrön
ca 3/4 krm cayennepeppar
3 msk hackad gräslök
Gör så här
- Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skiva moroten och strimla sellerin fint. Fräs allt i oljan i några minuter tillsammans med saffran.
- Riv skalet av, och pressa saften ur, apelsinen.
- Häll över grönsakerna i en kastrull. Tillsätt tomater, buljong och apelsinskal och saft.
- Stöt fänkålsfröna lite, gärna i en mortel, och tillsätt dem tillsammans med cayennepeppar.
- Koka ca 15 minuter.
- Servera soppan med yoghurt och och bröd garnera gärna soppa med gräslöken.
Kommentarer
Trackback