Stora pannbiffen .....
.....med champinjoner till middag!
Kommentarer
Svar:
Det var jätte gott!
jamtlandspower
Svar:
Stora Pannbiffen.Portioner: 4
Ingredienser
6 bakpotatisar
1 msk olja
salt och peppar
ca 500 g nötfärs
1/2 dl vatten
2 msk senap
1 tsk smör eller margarin
1/2 purjolök
250 g champinjoner
1 dl lätt crème fraiche
2 dl mjölk
1 tsk basilika
Gör så här
Gör så här-texten är avsedd för 4 portioner.
1. Sätt ugnen på 200˚C.
2. Tvätta och klyfta potatisen. Vänd den i 1/2 msk olja, salt och peppar på en plåt. Stek mitt i ugnen ca 40 minuter.
3. Blanda nötfärsen med vatten, senap, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till en stor biff. Stek den i matfettet i en stekpanna under lock på medelvärme ca 7 minuter. Vänd med hjälp av en skärbräda eller locket och stek ytterligare ca 7 minuter på andra sidan.
4. Skölj och strimla purjolöken och låt den rinna av ordentligt. Ansa och skär svampen i fjärdedelar.
5. Stek svampen i 1/2 msk olja på högsta värme och tillsätt purjolöken efter 5 minuter. Sänk temperaturen något och stek
ytterligare ca 5 minuter.
6. Stäng av värmen och tillsätt crème fraiche, mjölk och basilika och vänd runt. Smaka av med salt och peppar.
7. Servera biffen med svampen på toppen och klyftpotatis.
Näringsvärde
Energi: 2120 kJ/508 kcal
Protein: 33,9 g
Kolhydrat: 45,9 g
Fett: 19,2 g
jamtlandspower
Trackback