Barnen...att vara med barnen ❣️

"Var mer med barnen. 

Skapa inte en app för att få människor att fortsätta titta ner i sina mobiler. Skapa inte teknik för att få människor att inte titta in i varandras ögon. 

Skrik inte om hur fort förändring går och istället för att hjälpa människor att stänga av en stund försöker du få människor att springa ikapp. 

Var mer med barnen. Ta dem ut i naturen. Lek med dem. Var utomhus och grilla. Spela paddel ihop. Cykla ihop. Var på deras träningar. Läs högt för dem istället för att titta på tv. Fråga om du kan få massera deras fötter innan de somnar. Kolla med din arbetsgivare om du kan komma lite senare ibland så att du kan äta frukost med dem. Kolla i deras skolschema och överraska dem med att vilja bjuda dem på lunch någon gång i månaden. Berätta om vad du gör om dagarna. Lär dem om ditt liv genom att bjuda in dem till det. Skippa tv-programmet. Sluta följa en Daniel Mendoza och vänta på hans nästa inlägg. Stäng ner dataskärmen när barnen pratar med dig. Låt dem inte behöva stå och vänta för länge på att du ska titta upp från en skärm när det inte finns något där som är viktigare än barnet som står framför dig. 

Var närvarande. Du lär dig inte sådant av appar eller böcker. Du lär dig genom att göra. Genom att stänga av tekniken. 

Var med barnen oavsett ålder. Ge dem fokus. Och har du inte barn men kanske en dag vill ha planera nu för hur du den dagen ska vara mer med dem. Börja planera nu så ökar sannolikheten för att du senare lyckas. 

Barndomen är så kort. Den tiden försvinner så fort. Den tiden kan vi inte få tillbaka. 

Så var där. Inte här."

Daniel Mendoza

(null)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0